Szülők, mit tennétek, ha a 16 éves lányotok egy tetoválást csináltatna titokban (az oldalára egy nagyjából életnagyságú hollót, ami éppen eszi a húsát)?
Ha saját pénzből csináltatta, amiért megdolgozott(nem szülinap, karácsony, stb), akkor ok, bár rosszul esne, hogy nem avat be.
A tetoválóval pedig elbeszélgetnék, és a feljelentésen is elgondolkodnék.
Én nagyon csalódott lennék, hogy nem mondta el előre, hogy nem oszt meg velem egy ilyen döntést, és hogy nem meri előttem vállalni a véleményét, hanem titokban intézni.
Illetve az is csalódás lenne, ha menet közben sem derülne ki, tudtommal egy nagyobb minta nem egyszerre készül el, közben kenegetni kell, nem érheti víz... Tehát folyamatosan titkolni próbálná.
Ismeri a lányod Poe költészetét? Ezért nemhogy mérges lennék, de a mai világban már örülni kell neki.
Egyébként ha szépen van megcsinálva a tetoválás, akkor én nem látok vele túl nagy bajt - én vagyok az a lány, aki tizenhat évesen engedéllyel tetováltatott, én nem tudok ilyen szigorral nézni erre a dologra. Ez önkifejezés - lehet, hogy neked durvának tűnik, de azért mégis jobb mintha egy pillangó lenne végtelenjellel meg love felirattal. Próbáld azt az oldalát is meglátni, hogy egy jó tetoválásnak művészi értéke van.
Másrészt, a hozzászólók nagy részével nem értek egyet, mert nem a jó oldalról nézik a dolgot. Mit rontottál el, hogy ilyet csinál a lányod? Valószínűleg jó pár dolgot, de nem a tetoválást kell látnod itt sem. Miért érzi úgy a lányod tizenhat évesen, hogy neki egy sohamáros holló fejezi ki legjobban a lelki világát? Ezen gondolkodj el először, mielőtt (vagy mielőtt újra) leszidod a lányodat. Vannak-e olyan gondjai, amiről nem tudsz, mert nem meri neked elmondani, ahogy a tetoválást sem merte - pont azért, mert nem megértéssel, hanem azonnali intoleranciával fordulnál felé? Mi az, amiről nem tudtok beszélni, hol van a kapcsolatotokban a hiba - mi az, amit nem is próbálnál megérteni sem a lányod érzelmeiből, ha hallanád? A tetoválás ezeknek csak egy tünete, sokkal mélyebben sokkal nagyobb gondok vannak kettőtök között, erre kellene fókuszálni, nem arra, hogy mekkora a holló, meg ki csinálta, megyek feljelentem.
Egyébként meg, az oldalán van, semmilyen hivatalos öltözékből nem látszik ki, tehát ilyen szempontból soha az életben semmiben nem fogja zavarni a lányodat. Azon kívül, hogy neked stílusban nem jön be, túl sok kivetni valód nem lehet, ha teljesen higgadtan és kicsit a szituáción felülemelkedve belegondolsz.
Nyugalom, és előítéletektől mentes hozzáállás. (Lehet leszavazni, akinek ez nem megy, énbennem nincs keserűség a ti preferenciáitokkal szemben)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!