Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, mit tennétek, ha a 16...

Szülők, mit tennétek, ha a 16 éves lányotok egy tetoválást csináltatna titokban (az oldalára egy nagyjából életnagyságú hollót, ami éppen eszi a húsát)?

Figyelt kérdés

2013. okt. 14. 22:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%
Edesanya vagyok és voltam hasonló szituban! 13eve en is csinaltattam tattoot szülői engedély nélkül! Hát anyukám 2hetig nem beszélt velem 2hatalmas pofon után! En hasra csinaltattam és 14eves voltam! :O Ha az én lányom csinalna a föld alól is elo keritenem aki a tattoot csinalta, feljelentenem és felelősségre vonnam! A tattoot hagynám vagy megbanja es tanul belőle egy életre vagy valóban fontos neki ez a motívum valamilyen okból kifolyólag! Ha megbanja saját döntése alapján lézerrel lellehet szedetni több alkalommal kell csinálni és borzalmasan fáj mert itt roncsoljak a bőrt vagy később csinaltathat fedő tattoot ami lehet bármilyen jellegű!
2013. okt. 14. 23:06
 12/32 anonim ***** válasza:
97%
Utolsó: Érdekelne, mi történt a Te tetoválásoddal? Azzal a lézeres módszerrel szedték le, miután édesanyád felpofozott?
2013. okt. 14. 23:26
 13/32 anonim ***** válasza:
97%
Igazából ez ellen már nincs mit tenni! De miért titokban csináltatta a kislány a tetoválást? Úgy gondolta hogy ezzel majd milyen menő lesz? és semmi következménnyel nem fog járni? egyébként igen, hagyni kell rajta, ha valóban fontos, akkor büszkén fogja viselni, ha pedig nem, akkor egy nagy szívás lesz neki, mert széggyelni fogja. Az meg hogy engedély nélkül vágott bele, hát...a kedvenc dolgaitól eltiltanám egy ideig! így lehet hogy a következő akciójáról lemond!
2013. okt. 14. 23:48
 14/32 anonim ***** válasza:
73%
Semmit. Az ő teste, az ő döntése, és ezzel kell együtt élnie majd egész életében. Szerintem ez épp elég büntetés. 30N
2013. okt. 15. 05:35
 15/32 anonim ***** válasza:
97%
#11 vagyok! nekem nem szedték le a tattoo-mat de mikor 21eves lettem elkezdtem sporolni és egy fedő tattoo lett csinaltatva! Nagyon mrlegbantam, heges is lett es ronda is! Esküszöm anyu soha nem volt az a típus aki pofont ad......de azt a 2pofont nem felejtem el soha eletemben!
2013. okt. 15. 07:41
 16/32 anonim ***** válasza:
59%

Ha saját pénzből csináltatta, amiért megdolgozott(nem szülinap, karácsony, stb), akkor ok, bár rosszul esne, hogy nem avat be.

A tetoválóval pedig elbeszélgetnék, és a feljelentésen is elgondolkodnék.

2013. okt. 15. 09:28
 17/32 anonim ***** válasza:
61%

Én nagyon csalódott lennék, hogy nem mondta el előre, hogy nem oszt meg velem egy ilyen döntést, és hogy nem meri előttem vállalni a véleményét, hanem titokban intézni.

Illetve az is csalódás lenne, ha menet közben sem derülne ki, tudtommal egy nagyobb minta nem egyszerre készül el, közben kenegetni kell, nem érheti víz... Tehát folyamatosan titkolni próbálná.

2013. okt. 15. 09:55
 18/32 hunbula ***** válasza:
95%

Ismeri a lányod Poe költészetét? Ezért nemhogy mérges lennék, de a mai világban már örülni kell neki.

Egyébként ha szépen van megcsinálva a tetoválás, akkor én nem látok vele túl nagy bajt - én vagyok az a lány, aki tizenhat évesen engedéllyel tetováltatott, én nem tudok ilyen szigorral nézni erre a dologra. Ez önkifejezés - lehet, hogy neked durvának tűnik, de azért mégis jobb mintha egy pillangó lenne végtelenjellel meg love felirattal. Próbáld azt az oldalát is meglátni, hogy egy jó tetoválásnak művészi értéke van.

Másrészt, a hozzászólók nagy részével nem értek egyet, mert nem a jó oldalról nézik a dolgot. Mit rontottál el, hogy ilyet csinál a lányod? Valószínűleg jó pár dolgot, de nem a tetoválást kell látnod itt sem. Miért érzi úgy a lányod tizenhat évesen, hogy neki egy sohamáros holló fejezi ki legjobban a lelki világát? Ezen gondolkodj el először, mielőtt (vagy mielőtt újra) leszidod a lányodat. Vannak-e olyan gondjai, amiről nem tudsz, mert nem meri neked elmondani, ahogy a tetoválást sem merte - pont azért, mert nem megértéssel, hanem azonnali intoleranciával fordulnál felé? Mi az, amiről nem tudtok beszélni, hol van a kapcsolatotokban a hiba - mi az, amit nem is próbálnál megérteni sem a lányod érzelmeiből, ha hallanád? A tetoválás ezeknek csak egy tünete, sokkal mélyebben sokkal nagyobb gondok vannak kettőtök között, erre kellene fókuszálni, nem arra, hogy mekkora a holló, meg ki csinálta, megyek feljelentem.

Egyébként meg, az oldalán van, semmilyen hivatalos öltözékből nem látszik ki, tehát ilyen szempontból soha az életben semmiben nem fogja zavarni a lányodat. Azon kívül, hogy neked stílusban nem jön be, túl sok kivetni valód nem lehet, ha teljesen higgadtan és kicsit a szituáción felülemelkedve belegondolsz.

Nyugalom, és előítéletektől mentes hozzáállás. (Lehet leszavazni, akinek ez nem megy, énbennem nincs keserűség a ti preferenciáitokkal szemben)

22/L

2013. okt. 15. 09:56
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Te hogy reagáltál?
2013. okt. 15. 10:06
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is 16 éves voltam amikor titokban tetováltattam. Nálatok hogy derült ki? Hogy vetted észre? Nálunk egy jó pár hónapra rái. Én a hasamra tetováltattam, és anyám üvöltött velem hogy azonnal mutassam meg a hasamat mert tutira terhes vagyok, mert feltűnt neki hogy takargatom magamat. Aztán megmutattam a hasamat. Szegény annyira sokkot kapott, késsel fenyegetőzött hogy kivágja a bőrömből.... Aztán folyamatosan hallgattam még tőle hogy nem mehetek vele együtt az utcára sem mert az emberek tudják hogy tetovált vagyok és mit fognak róla gondolni. Szép lassan belenyugodott, de nem volt könnyű neki. Nem sok mindent tudsz tenni, a leszedetésről meg annyit hogy ha őt később ez zavarni fogja akkor majd ő leszedeti magának.
2013. okt. 15. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!