Mire asszociálsz a művészetis diákokról?
Mekis vicceket köszönöm, hallok eleget.:D
16L
Melyik gyökérnek kellett lepontoznia?
Még a pippantóst csak-csak megértem, ha az illető apáca, de hogy az újságírósat miért kellett?
Idióta vagy, innen is üzenem! Pontozd csak le ezt is, legalább lelki orgazmusod lehet, ha már normális nincs.
Asszociációim közé tartozik a lila sál, a svájci sapka, valamint a minimum A/2-es mappával történő hajnali botladozás a villamosmegálló felé.
Amit gondolok róluk, az az, hogy nagyon kevés igazán tehetséges gyerek van köztük. A legtöbben csak vágyakoznak az egyediségre, de amúgy sablonos műveik vannak sablonos témákról. Többen vallják magukat biszexuálisnak vagy melegnek, mint egy általános gimnáziumban. Sokan közülük úgy gondolják, a drog felszabadítja az elméjüket, így az afféle doppingszer a fantáziájuk számára. Sok esetben a szülő nyomja a gyereket művészeti iskolába, megveszi neki a drága eszközöket, az viszont nem becsüli meg ezeket, tojik az egészre. Hírnevet akarnak kemény munka, elszántság nélkül. Nem képesek igazán maradandót alkotni.
Ez az összefoglalás valamiért inkább az extrovertáltabbakra vonatkozik, a csendesebb diákokkal ritkán van - meg persze más jellegű - probléma. Ők figyelembe veszik a tanárok kritikáit, a javaslataiknak megfelelően dolgoznak. Mivel nem feltűnősködnek, csak egy idő után figyel fel rájuk a tanerő, de akkor belátják, hogy velük érdemes foglalkozni, mert sokra vihetik - ha hajlandóak megmozdulni és kicsit többet mutatni magukból.
Mire asszociálok? Elvont művészlelkekre, akik a mának élnek, romantikusak, tehetségesek, és nem ítélkeznek előzetes tapasztalat nélkül.
Személyes tapasztalataim alapján viszont azt mondanám, egyeltalán nem ilyenek.
Egy-két igazi egyéniség kivételével mind ugyanolyan. Pedig a művészetben szerintem az egyéniség nagyon sokat számít.
Én szeretem az elvont dolgokat, a művészeteket, ezért sokat lógtam művészetis diákokkal, de nem sok pozitív dolgot tudnék elmondani róluk. Most nagy divat közöttük a "hipsterkedés". Retro szemüveg, csőgatya, gagyi ruhák, iPhone, iPad, iPod, iWCpapír.
De nem szabad elfelejteni a nagyképű pózereket se, akik azért kerültek művészetis iskolába, mert minden másból szarok voltak, ők meg tesznek rá, mi lesz velük.
Ugyanúgy vedelnek, cigiznek mint a kortársaik nagy része, de ők másak, mivel "tehetségesek".
Ez abban nyílvánul meg, hogy mindenhova gitárral mászkálnak, 4 akkorddal operálnak, dicsekednek a tudásukkal, közben egy szakközepes banda lejátszaná őket a színpadról.
Természetesen vannak kivételek. Ismerek nagyon jó fej művészetiseket is, akik tényleg műveltek, tehetségesek, nem nagyképűek, vagy ha igen, van rá okuk. A viselkedésük is nagyon eltérő, nem kötőszó náluk a "gecci", és az "anyád" mindenféle változata.
Természetesen ők is vedelnek, cigiznek, de az ilyeneket valószínűleg én vonzom. :)
Utóbbi válaszok:
Ó, igen.
Normál esetben a sulimba egy évfolyamban maximum 30 gyerek van, idén 60, de nem hiszem, hogy annyival több tehetséges gyerek keletkezett hirtelen, és nem is ezt tapasztalom...
A hipsterek a nagyon menők, akik fotóznak és instagramcsászárok, de szegények a kocka szerkesztésénél vakarják a fejüket és inkább csak posztolják hogy "lol nehéz a művész élet".
Ez az, ami zavaró számomra, amúgy pedig értelemszerűen sokkal több a hasonszőrű ember, aki az ismeretlen bandák szörnyűségeit hallgatja és vedel és bagózik:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!