Ettől most rossz lánya vagyok?
Nagyanyámat mentő vitte kórházba (nem vészes sérülés miatt). Én tudtam róla, mert összefutottam ismerősökkel, akik mondták mi történt. Nagyon nem hatott meg..
De apukám nagyon ki volt, hiszen még is csak az édesanyja.. De ez a nő nem köszöntött fel születésnapomon, utál engem, csakmert nem hagyom hogy anyámat szidja előttem, és mindent megtesz azért hogy megkeserítse az életünket, és keresztbe tegyen a szüleimnek.
Nem sajnálom. Meg se kérdeztem apát, hogy mi van a vénasszonnyal. Ő a legrosszindulatúbb, leggonoszabb, legkegyetelenebb nő akit ismerek. Nem is tekintem mamámnak. Egyszer azért nem adott karácsonyra nekem ajándékot, mert előtte egy családi eseményen nem akartam vele közös fotót, mert akkor épp nem tetszett a hajam.. Na mindegy.
Szóval most bűntudatom van, amiért apát bántom ezzel. Mármint hogy nem érdekel mi van nagyanyámmal. Látom hogy megijedt, mégis csak az anyukája, és apa kedvéért bármit megtennék, de nem akarok kétszínű lenni. Plusz tudom hogy fordítotthelyzetben őt se érdekelné mi van velem. (Tapasztalatból tudom!)
Szerintetek rosszul tettem hogy nem kérdeztem rá, jobban van-e és hogy sajnálom ami történt..stb?
Ha jobb embernek érzed magadat nála, akkor tartsad is magadat ahoz, hogy jó ember legyél. Az érdeklődés még nem kétszínűség. Próbáld meg legyőzni magadban ezt a haragot, mert ha ennyire véglegesen fogsz megharagudni nem csak rá, hanem másokra is, akkor egy fikarcnyival sem leszel nála jobb ember.
A te szavaidat idéztem, én nem szeretem a "jobb ember" kifejezést használni. Ezt csak azoknak, akik ebbe kötnének bele.
Szia kedves kérdező!
Nálunk is valami hasonló van, az én nagymamám sem törődött velem soha, ugyanaz a nevünk, és amikor én átmegyek hozzá felköszönteni, eszébe sem jut, hogy engem is felköszöntsön, de hát ez a legkisebb gond vele, csak egy példát említettem :) A lényeg az, hogy én tudom, apának mennyire sokat jelent az édesanyja, bármennyire is rosszul bánt/bánik apával is... Ezért én igyekszem jó arcot vágni a dolgokhoz, sütit sütni neki szülinapjára, stb, csak azért, mert tudom, nagyon bántaná apát, ha nem így tennék. Nem szeretném, hogy emiatt legyen szomorú, az ő kedvéért kicsit álszenteskedek. Szerintem te is tedd ezt.
Igen, de olyan nehéz.. Ördögi kör. Mert, ha megkérdezem apát mivan a vénasszonnyal, akkor persze apa kedvére tennék, ami nem esne nehezemre (sőt!!!), de így meg anya érezné magát egyedül.
Hiszen ez a nő mindent elkövet anya ellen. Ler.bancozza, csakmert szegény családból jött, és mert dolgos és mert a belét kidolgozza hogy mindent megadhasson nekünk. Ez az oka az utálatának kb. :) És mert apa beleszeretett egy ilyen nőbe (anyámba). (Mert az nem volt baj, mikor anya előtt apának egy olyan menyasszonya volt, aki milliószor megcsalta apámat. Nem, ez nem volt baj mert az a nő gazdag családból jött.)
Na, szóval így meg anyának tennék rosszat. Vagyis nem, rosszat, hanem.. Nem is tudom mi a jó szó.. De értitek nem? Ha kérdezek róla apának jó és anyának nem, ha nem kérdezek, akkor apának rossz.
Utolsó válaszoló vagyok.
Szerintem ebben az esetben az lenne a legtisztább, ha először anyukáddal beszélnél. Gondolom tudja, mennyire ki nem állhatod a nagymamádat, de ha nem, erről is beszéljetek. Mondd el neki, hogy téged a legkevésbé sem érdekel, viszont ugyanúgy szereted apukádat, ahogyan anyukádat is, és szeretnél a kedvében járni azzal, hogy úgy csinálsz, mintha nem gyűlölnéd az édesanyját. Hidd el, anyukád meg fogja érteni.
#7: Nagyon igazad van, köszönöm a tanácsot! Ez eszembe se jutott.. Köszi tényleg! :)
#8: Mi az hogy semmi közöm hozzá és nem az én dolgom? :D Mert majd biztos hagyni fogom ennek a vén szipirtyónak hogy anyámat szidja az orrom előtt, és olyan szavakkal ilesse, amiket egy sarkonállóra sem használunk. Pláne hogy anya mindent megtesz értünk, ha azon múlna, a csillagokat is lelopná nekünk az égről.
"Véleményem lehet"? Van is. ;) És ennek hangot is adok! Akkor is az én dolgom (is) és felelősségem hogy kiálljak anya melett. Ez a minimum, hogy megteszem érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!