Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a 14 éves kislányom...

Mit tegyek a 14 éves kislányommal? Rossz útra tért?

Figyelt kérdés
A lányom most nyolcadikas..okos,intelligens a tanárok szerint is és 4-es ötös tanuló. Mindig is sok barátnője volt, társasági ember. Az utóbbi időben azonban megváltozott..keveset mesél az iskoláról a barátairól és sokszor jóval később jön haza a megbeszéltnél, elmegy engedély nélkül mindenhova, hiába tiltjuk meg, sajnos nem tudunk vele otthon maradni mert dolgozunk így egyszerűen elmegy..Ezt még letudtam kamaszkornak de aztán egyik nap cigiszagúan jött haza és a lehellete is cigiszagú volt, azt is megtudtam hogy tetszik neki egy 17 éves fiú aki a város menő sráca és neki akar tetszeni. Elkezdte magát feltűnően sminkelni és kihívóan öltözködik. Nagyon nem tetszik nekem amit csinál. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az egyik ismerősünk látta őt szerda délután egy parkban csókolózni elég vadul egy fiúval.. Enyhén szólva kiakadtam, még csak 14 éves! Mindig is sokat beszélgettünk vele a férjemmel és nagyon sok időt fordítottunk rá és a nővérére is, mindent értük teszünk. El vagyok keseredve. Mit tehetek hogy visszakapjam az én aranyos kislányomat?
2013. szept. 28. 23:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én először elbeszélgetnék vele, normális hangnemben, elmondanám neki amit látok, és hogy ez nagyon nem jó amit művel. Ha nem érdekli, nem hallgatja meg stb, akkor nyomatékosan a tudtára adnám ne akarja, hogy vasszigor legyen otthon, mert bizony azt is meg lehet tenni. Akárki akármit mond, nekem fontosabb lenne a lányom egészsége annál, minthogy hagyjam had csinálja, mert hát kamasz... Szóval innentől nincs zsebpénz, nincs elmászkálás, ha kell akkor kap felügyeletet, amíg én nem vagyok otthon, érte mennek iskolába, vele vannak otthon, stb. Nincs internet, maximum amennyire szükséges. Természetesen hangsúlyoznám, ha normálisan viselkedik, akkor elmehet otthonról, de ha megint nem jön haza a megbeszélt időre, stb, akkor kezdjük előlről az egészet.

Te vagy a szülő, neked kell a sarkadra állni!

2013. szept. 29. 11:53
 12/15 anonim ***** válasza:
De sok esetben nem a szülővel van a gond! Nekem pl. régen volt egy lány osztálytársam, vele sem lehetett bírni. Egyszerűen 17 évesen rácsapta a szüleire az ajtót, kiabált velük, nem érdekelte mit mondanak neki, vagy épp nem engedik el, és egyébként megértem a tiltását, hisz volt rá példa, hogy napokig nem került elő, végül a rendőrség hozta haza! most 19 évesen elköltözött, szült egy gyereket,aki 4 hós, ő eljár dolgozni, a pasija meg otthon van a gyerekkel, mivel ős soha nem szerette a munkát!
2013. szept. 30. 08:24
 13/15 anonim ***** válasza:
Ültesd le beszélgetni,legyél vele kemény,ha elmész dolgozni zárd be a lakásba és kész,állj a sarkadra,az eszére(már ha van egyátalán) próbálj hatni,de igenis még kislány,honnan van pénze,és kivágott ruhái,több odafigyelés,rövidebb póráz,büntetés,sok beszélgetés még nem késő talán.
2013. szept. 30. 18:14
 14/15 anonim ***** válasza:
66%

az egyetlen amit tehetsz az a normális hozzáállás és a beszélgetés. Szerintem ez még nem akkora baj, én 15 évesen gyújtottam rá (17 évesen már "leszoktam"), mert az volt a "menő" - most már röhögök rajta. De ami fontos, az az, hogy tudja a lányod, hogy számíthad rád, rátok. A szigorral az ellenkezőjét fogod elérni, vagy legalábbis azt, hogy a hátad mögött fog csinálni mindent. Mennyivel jobb, ha van mersze elmondani, megkérdezni valamit! Sajnos a kamaszkor ilyen...de a legfontosabb a bizalom, amit most van esélyed megalapozni vagy eljátszani.

33N

2013. okt. 1. 16:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk meddig ment el a kislány, nem ismerjük a temperamentumját, ezt az Anyukának kell eldönteni milyen megoldás a kulcs. De egy biztos a "kis" lányát már nem kapja vissza. A nagy lányát kell irányítsa.
2013. okt. 1. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!