Mit tegyek a 14 éves kislányommal? Rossz útra tért?
Én először elbeszélgetnék vele, normális hangnemben, elmondanám neki amit látok, és hogy ez nagyon nem jó amit művel. Ha nem érdekli, nem hallgatja meg stb, akkor nyomatékosan a tudtára adnám ne akarja, hogy vasszigor legyen otthon, mert bizony azt is meg lehet tenni. Akárki akármit mond, nekem fontosabb lenne a lányom egészsége annál, minthogy hagyjam had csinálja, mert hát kamasz... Szóval innentől nincs zsebpénz, nincs elmászkálás, ha kell akkor kap felügyeletet, amíg én nem vagyok otthon, érte mennek iskolába, vele vannak otthon, stb. Nincs internet, maximum amennyire szükséges. Természetesen hangsúlyoznám, ha normálisan viselkedik, akkor elmehet otthonról, de ha megint nem jön haza a megbeszélt időre, stb, akkor kezdjük előlről az egészet.
Te vagy a szülő, neked kell a sarkadra állni!
az egyetlen amit tehetsz az a normális hozzáállás és a beszélgetés. Szerintem ez még nem akkora baj, én 15 évesen gyújtottam rá (17 évesen már "leszoktam"), mert az volt a "menő" - most már röhögök rajta. De ami fontos, az az, hogy tudja a lányod, hogy számíthad rád, rátok. A szigorral az ellenkezőjét fogod elérni, vagy legalábbis azt, hogy a hátad mögött fog csinálni mindent. Mennyivel jobb, ha van mersze elmondani, megkérdezni valamit! Sajnos a kamaszkor ilyen...de a legfontosabb a bizalom, amit most van esélyed megalapozni vagy eljátszani.
33N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!