Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a 14 éves kislányom...

Mit tegyek a 14 éves kislányommal? Rossz útra tért?

Figyelt kérdés
A lányom most nyolcadikas..okos,intelligens a tanárok szerint is és 4-es ötös tanuló. Mindig is sok barátnője volt, társasági ember. Az utóbbi időben azonban megváltozott..keveset mesél az iskoláról a barátairól és sokszor jóval később jön haza a megbeszéltnél, elmegy engedély nélkül mindenhova, hiába tiltjuk meg, sajnos nem tudunk vele otthon maradni mert dolgozunk így egyszerűen elmegy..Ezt még letudtam kamaszkornak de aztán egyik nap cigiszagúan jött haza és a lehellete is cigiszagú volt, azt is megtudtam hogy tetszik neki egy 17 éves fiú aki a város menő sráca és neki akar tetszeni. Elkezdte magát feltűnően sminkelni és kihívóan öltözködik. Nagyon nem tetszik nekem amit csinál. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az egyik ismerősünk látta őt szerda délután egy parkban csókolózni elég vadul egy fiúval.. Enyhén szólva kiakadtam, még csak 14 éves! Mindig is sokat beszélgettünk vele a férjemmel és nagyon sok időt fordítottunk rá és a nővérére is, mindent értük teszünk. El vagyok keseredve. Mit tehetek hogy visszakapjam az én aranyos kislányomat?
2013. szept. 28. 23:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%

Látod ez a legszörnyűbb, ilyenek hallatán mindig elgondolkozom, hogy mért, mi értelme. Sajnos én is rengeteg ilyesmit látok, így 18 éves fejjel fogalmam sincs hogyan lehetne ez ellen tenni, nagyon mélyről kell összekaparni, de talán még nem késő !

Nem akarlak elkeseríteni de 14 évesen aki cigiszagú és vadul csókolózik ott 5x rosszabb minden mint maga a látszat, sok esetben már sex, alkohol, drog is megvolt, ha drog nem is de többi valószínű. Vidd el dokihoz, valakihez aki ezzel foglalkozik egy igazi kerek perec emberhez, lehetőleg férfihez, az 3 perc alatt elmondja neki hogy mit miért és hogyan, talán a kisasszonynak megjön az esze... vagy nem...

Kitartást !!!

2013. szept. 28. 23:23
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Vissza kapod , de amit leírtál az sajnos azt jelenti hogy már nem úgy ahogy eddig volt. "kislány" azt már felejsd el, és szerintem üljetek le beszélgetni mint barátnő a barátnővel. Nagyon türelmesnek és megértőnek és kissé határozottnak kell lenned. Ne lássa rajtad hogy most pánikba vagy. A szexről, nőgyógyászról, teherbeesésről, fiúkról, fogamzásgátlásról, de ne csak a jó oldaláról hanem a rosszról is. Amit az előttem szóló írt az is jó.
2013. szept. 28. 23:38
 3/15 anonim ***** válasza:
25%
Édes istenem... Elborzadok mikor ilyeneket olvasok... Én a leírtak alapján bátran ki merem jelenteni h TE EGY ROSSZ SZÜLŐ VAGY!!!... 14 éves korában már mit akarsz megtiltani a lányodnak??!!! Elárulom ezzel épp hogy az ellenkezőjét fogod elérni, legfeljebb azzal érsz célt ha értelmes felnőtt emberi lényként kezeled és megpróbálod elmagyarázni mi miért rossz vagy jó... aztán majd vagy megfogadja vagy nem... ha nem, akkor sincsen semmi probléma, szerez egy kis élettapasztalatot; fiatal még, túléli... elárulom Neked mások már 13 évesen isznak / cigiznek / drogoznak... és legtöbbször pont azok, akiknek ezt odahaza "megtiltják"... hagyjad, járja a maga útját, különben sosem lesz belőle felnőttkorában sem egy talpraesett, életrevaló nő... :)
2013. szept. 29. 00:02
 4/15 anonim ***** válasza:
61%
AZthittem, hogy drogozik vagy ilyesmi ahogy az elején írtad. Kamasz nem kisbaba már, talán nem kéne mindig mindent megtiltani. Csókolózik, na bumm. elszív pár cigit és? KAMASZ. Inkább a megfelelő védekezésről beszélgess vele.
2013. szept. 29. 00:37
 5/15 anonim válasza:
20%

"Rossz útra tért?"

Neeeeem , abszolút jó úton halad...

(remélem érződik az égető cinizmus)

2013. szept. 29. 02:35
 6/15 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem is a védekezésről beszélj vele elsősorban mint a cigizésről. Az hogy pár szál cigit elszív, nem akkora probléma mintha esetleg teherbe esne! Az is lehet hogy csak kipróbálta! Próbáld meg azt, hogy ha menni akar valahová, engedd el nyugodtan. Amíg épen, egyben hazaér rendőri kiséret nélkül, addig valószínűleg semmi baj nem történt :)

Sminkeléssel különösebben nincs gond, ebben a korban már "természetes" nekik...és csak az önbizalmuk erősödik ezzel!

A csókolózásos témát pedig szép lassan hozd fel neki ha beszélgettek, így nagy az esély rá, hogy tőled kér tanácsot, ha látja hogy nyugodtan fordulhat hozzád a bajaival!

Sok sikert! :)

2013. szept. 29. 04:31
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Vegyél neki gumit, és ne adj neki pénzt. Senki nem fogja ingyen itatni, cigiztetni, drogoztatni... A szex-el meg nem tudsz mit csinálni, csak ne essen teherbe...
2013. szept. 29. 08:27
 8/15 anonim ***** válasza:
52%

3-as te észnél vagy? Gondolom te is hasonló korú vagy mint a kérdező lánya. Te ezt komolyan gondolod hogy minden rendben van, egy kislánynak ezeket kell csinálnia? Akkor kívánom neked, hogy a te lányod is hasonlóképp viselkedjen majd, és semmit ne osszon meg veled. Milyen elfuserált világban élünk?

Kérdező, nem vagy rossz szülő, ne aggódj, hisz mint írtad, eddig is sokat beszélgettél a lányoddal.

2013. szept. 29. 08:59
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos a leírtak alapján a gyerekednek nincsen sok esze. Látod, hogy szinte mindenbe bele lehet vinni, hogy az illető srácnak tetsszen. A hármas válaszolónak sem sikerült idejében agyat növeszteni, mi az már, "hogy 14 évesen mit akar megtiltani a szülő"? Mintha egy felnőtt önálló emberről beszélnél... De a válaszoló lánya 14 éves. Nem kell átesni a ló túloldalára - ahogy sok válaszoló tenné - tehát nem kell beültetni a Minimax elé, hogy babázzon, de nekem ne mondja senki, hogy a gyereknek mindent engedni kell, mert ha nem, akkor csak rosszabb lesz. Ilyen felfogással senki nem áll neki a gyereknevelésnek, akibe szorult némi emberség. Amúgy való igaz, nem ész nélkül tiltani kell, hanem rávenni a gyereket a GONDOLKODÁSRA. Ha nem is nagyon, legalább egy kis mértékben... Azért 14 évesen igazán tudhatná már egyedül is mérlegelni, hogy mi hülyeség, mi az, amibe nem kéne belemenni.
2013. szept. 29. 10:39
 10/15 anonim ***** válasza:
47%
Akkor nézzük a másik oldalát 3-mas. Megerőszakolhatják, amit ciginek hisz az füves cigi, az italába bele raknak kábítószert és észre sem veszi, miért törvényszerű hogy 14 évesen azt kell hinni egy kamasznak, hogy ha nem fekszik le a fiúval akkor elhagyja. Hallottál már arról ,hogy az egyik ember szervezete fel sem veszi a drogok hatását , a másik egyszer próbálja meg és belehal ???? Te még nem értél meg a gyereknevelésre. Miért tartod normálisnak ha egy szülő mindent hagy a gyerekének ???? A szülőnek az a dolga , ha kell gondolkozzon a gyerek helyett és -e szerint "gyermeke ismeretében " tegyen ellene. 2-es voltam.
2013. szept. 29. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!