Ti ezt hogy látjátok?
Igazából aki valamilyen szinten másabb gondolkodású mint a többi 13-20-ig az egész bagázst idiótának fogja tartani 1-2 kivétellel. Mindegyik korosztályban vannak a maguk módján idióták, viszont ami a 13-16 évesekben rosszabb az, hogy sokszor kiszolgáltatottabbak és tudatlanabbak. Bár ismerek olyat is aki 17 éves és egy idegesítő bakfis, egy 19 évest aki pár évig egy kitalált pasival hencegett és egy 22 évest aki... nos azt inkább nem jellemzem verbálisan, mert kiakad a káromkodás szűrő, mert ő kimerítette a végleteket erkölcsi és minden egyéb más téren is.
A fiatalabbakról még annyit, hogy inkább az a szomorú, és úgymond a rosszabb az egészben, hogy ilyen fiatalon, sőt, néha még fiatalabban kezdik ezt a viselkedésformát... be kell vallani, aki még éppen több mint 17-18 annak még más volt a gyerekkora. Nem ültették őket egyből számítógép elé, babáztak, kisautóztak, legóztak, egymással a kertben játszottak, este néha megnézték Vágó Istvánt, meg Berényi Miklóst, Magdi Anyussal. A 13-15 éves generáció sokkal inkább úgymond gépfüggőbb lett, de tény, hogy az idősebbek is elég jól alkalmazkodtak a "kockasághoz".
Egyik korosztály se jobb mint a többi.
Egy 30 éves ismerősöm tinédzserkorában füvezett, speedezett. A 20-25-ös korosztály jellemzően folytatta ezt, ugyanúgy ivott, drogozott, mint a többi.
Én 15 vagyok, és a saját szememmel látom mit művel a 15-20-as korosztály. Bulik, ivás orrba-szájba, a cigi már alap dolog.
Én is bűnös vagyok, ugyanezt csinálom, de megértem azokat, akik elítélik ezt az egészet. Ez minden korosztályban elítélendő dolog.
Én hülye voltam, és hagytam hogy magával ragadjon a dolog.
Ettől egyébként nem feltétlenül idióta valaki. Rengeteg jó tanuló, közösségi munkában résztvevő diáktársam él így.
A gond inkább azokkal van, akik hencegnek ezzel. Ha valaki ezt menőzésből teszi, az sokkal gázabb. Én szégyenlem magam, amiért ezt csinálom, nem értem hogy lehet ezzel hencegni.
Ekkora hülye kérdést :D
Alapból egy 13 és egy 16 éves, valamint egy 17 és 20 éves között rengeteg a különbség, össze sem lehet hasonlítani őket, nem hogy egy korosztályba sorolni...Míg egy 16 és egy 17 éves bulizási szokásai teljesen egyformák.
Egyáltalán hogy merül fel, hogy egy 13 éves drogozzon? Nevetséges, jó esetben még a cigit meg az alkoholt sem próbálta ki, basszus.
Teljesen más korosztály, sőt nagyon kevert is. Mert nem mindegy,hogy ki melyik társadalmi rétegbe tartozik, vagy hol él. S van sok más szempont is.
Egy előző írta,hogy a 16-17 évesek általában hasonlóan buliznak. Ez igaz, de ugyanez már nem mondható el két 20 évesről, mert lehet az egyik még gimibe jár és anyuék állják a partizást, addig a másik másodéves egyetemista és diákmunkából vedel.
A nagy korbeli szakadék felüti a fejét több esetben. Egy 14-15 éves legálisan nem fogyaszthatna alkoholt, nem kellene beengedni a szórakozóhelyek jó részébe, a cselekedeteiért a szülei tartoznak felelősséggel. Addig egy 18 éves esetében még ha nem is fizetőképes, a szülők kijelenthetik,hogy nem fizetik a részeg vandalírozás költségeit, mehet közmunkára.
Sok mindentől függnek ezek a dolgok, én pont fordítva látom, a gimiben megismert közösség sokkal romlottabb volt, mint azok akikkel az egyetemen találkozok.
A mostaniak furcsábbak,merik azt,amit még mi akkor(pár éve) nem mertünk ilyen nyíltan felvállalni,vagy csinálni..stb.Én nem cigizek(de kipróbáltam),és nem drogozok..és még csak két párkapcsolatom volt.(Biszex vagyok egyébként,de ezt sem divatból csinálom,sőt nem is vállalom fel a szüleim és a rokonság előtt).
Viszont a mostaniakban az a jó,hogy talán a nem felszínesek nyitottabbak.
17/L
én is bűnös vagyok egy
ébként, cigizek és a füvet is 13 évesen próbáltam ki, ahogz a most 18 éves barátom is és még rengeteg más ismerösöm de idősebbek közül több ilyet tudok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!