Nagyon sok! Édesanyám vett karácsonyra nekem egy elég jó minőségű Khujo kabátot, ha jól tudom 46.000 Ft volt. Hát amikor megtudtam, hogy ennyibe került (eltitkolta) eléggé kibuktam! Szerintem igazán felesleges ilyen pénzért kabátot venni... Szóval olyan 15-20k-ért nagyon stílusos kabátokat lehet venni.
Nekem ez az egy kabátom van ami drága, ezután jön a Heavy Tools pulcsim, ami 12.000 magyar forint volt - szintén szülőktől. (Erre vágytam, de ez is feleslegesen drága cucc.) Szóval szerintem igenis drága, sokkal olcsóbban is kapsz értelmes, stílusos, márkás kabátot, és marad min a fele a pénznek...:)
Kétélű ez a helyzet. egyfelől úgy vagyok vele, hogy aki a pénzt megkeresi, annak legyen már joga úgy elkölteni ahogy akarja, aztán majd a következményeket is (jó vagy rossz) is viselje.
Másfelől viszont a szüleid helyében meg nem tiltanám, de maximálisan helyteleníteném, hogy ilyenre szórod a pénzt. A Burberry abszolút luxusmárka. Az árnak kb. a 80%-a, ha ugyan nem több, maga a márka. Ugyanazt, csak márkajelzés nélkül tizedéért is simán megveheted. Mi a fenének kell neked egy luxuskabát? Nekem 60k-ból a ruhatáram fele kijött, pedig nem járok szakadtan, rongyosan, stb.
Megint másfelől, ha neked MINDENKÉPPEN, abszolút KELL az a kabát (amit azért masszívan kétlek), akkor 60k jó ár, ha megnézed mennyibe kerül újonnan. Viszont így is masszív pénzkidobás szerintem.
először is, én megengedném h. arra költsd amire akarod, te kerested, azt csinálsz vele amit akarsz.
másodszor, használt kabátra nem adnék ennyit, kivéve, ha biztos vagyok benne, hogy eredeti burberry a kabát, és nnnnnnaaaaaaaaagyon szeretném.
harmadszor, a minőségi meleg kabátokat max. akcióban mutatják meg 20-ért, de inkább 30-tól felfelé. egy columbia v. north face kabát még többe is lehet, és azt nem egy-két télre veszi az ember. ha évente veszek 5-8 ezerért télikabátot (a divat változik évről évre), akkor 10 év alatt simán benne van 50- 80 ezerben. a north face kabátom most lesz 8 éves és kutya baja. szóval lehet drága kabátot venni, de nagyon meg kell nézni, hogy az valóban minőségi, több évre kitartó meleg kabát legyen. sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!