Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Napirend! Hogy osszam be az...

Napirend! Hogy osszam be az időmet?

Figyelt kérdés
Általános iskolában vagyok 7. osztályos. Ugye az új szabályok miatt (amíg anyunak nem sikerül elintéznie) 15:40 körül érek haza az iskolából. Hogy osszam be az időmet, hogy ezek beleférjenek: tanulás, evés, tisztálkodás, lazítás (net, zene, macskázás az udvaron). Valakinek valami bevált napirend? Segítenétek? Elég gyorsan tanulok, szóval szerintetek mennyit kéne szánnom a tanulásra így?
2013. szept. 22. 19:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én gimis vagyok és 5-re érek haza, de bőven van időm mindenre. Én először eszek, aztán megetetem a macsekokat, tanulok, ha van időm akkor meg még lazítok.
2013. szept. 22. 19:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell tudni kialakítani a megfelelő napirendet. Én általában 4 óra, fél 5 körül érek haza. Átöltözök, eszek, egy pár percet pihenek, kifújom magam, utána pihenésképpen csinálok valami hasznosat pl. elpakolom a tiszta ruhákat a szárítóról, elmosogatok stb. Így kicsit segítek is, van időm kicsit agyilag lazítani is, aztán leülök és megtanulok.

Ha nagyon sokat kell tanulnom, akkor tartok közben szünetet, ilyenkor elolvasok egy-egy érdekes cikket, vagy megnézem az emailjeimet, csinálok egy teát, ilyesmi.

Miután megtanultam megcsinálom a maradék dolgomat, ha van még, át szoktam menni papámhoz, csinálok vacsorát vagy hasonló. Este pedig amennyi erőm és időm van még, annyi idő jut a lazításra. Ilyenkor picit elidőzök a laptop felett, vagy megnézek egy filmet, aztán zuhanyozok és fekszek le aludni.

2013. szept. 22. 20:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyi bőven bele kell, hogy férjen a napodba.

Nem írtad, hogy hány körül szoktál lefeküdni.

De én a helyedben amit hazaérek, ennék. Aztán 6ig pihi. 6tól ameddig kell (mondjuk mivel 7.-es vagy legyen napi egy óra) tanulás, 7-fél 8 macskázás, fél8-fél9 pihi, fél9-9 tisztálkodás, aztán megint pihenés, végül alvás.

Ha nem jársz semmi különórára, és aludni sem szoktál délután, akkor nem hinném, hogy lenne bármi problémád, ami miatt nem tudod beosztani az idődet. Gondolom, ha neked ez gondot okoz, akkor elég lusta lehetsz, ezért mindig elhúzod a napodat.:D

Másnak ennél naponta sokkal több elfoglaltsága van. :)

2013. szept. 22. 20:51
 4/14 A kérdező kommentje:
10-kor szoktam lefeküdni. :)
2013. szept. 22. 21:17
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell beosztani az idődet, neked kell kitapasztalni,hogy hogy jók a dolgok.

Pl valaki szereti rögtön megcsinálni a háziját, más pedig este 10-kor ül neki vagy néz bele egyáltalán a tanulnivalóba.

Van 6 szabad órád azt csak belehet valahogy osztani, nincs annyi házi hogy órákat kelljen tanulni minden nap és ahogy látom különóráid sincsenek.

Az én hetedikes napirendem kb az volt,hogy négykor hazaértem kb 7-ig azt csináltam amit akartam legyen az gépezés tévézés barátnőkkel biciklizés. Ekkor hazamentem már ha nem maradtam otthon. Megvacsoráztam, tanultam és zuhanyoztam. Ami után még bőven volt időm továbbra is macskamódra lenni miközben semmi értelmeset nem csináltam.

2013. szept. 22. 22:43
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a választ :)Segítettek sokat
2013. szept. 23. 16:02
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem simán megtudod oldani. Milyen új szabályokra gondolsz? Ez a négy óráig bent kell maradni suliban dolog (vagy nem?). Szerintem bőven belefér az idődbe. Én idén felvételizek és ,már most azon jár az agyam "sikerüljön a központi , kérem , érem.. stb.

Én amikor reggel negyed hétkor elmegyek suliba órák után hazamegyek , kajálok, tv-zek. Vissza edzésre másfél órát edzek. Jönnek értem otthon vacsizok tanulok, gépezek stb. stb. ma pl. fél hétig volt edzésem és mindennel végeztem:)

2013. szept. 23. 20:32
 8/14 anonim ***** válasza:
uhh:D hetedikben alig tanultam aztán ötös voltam mindenből :D másfél óra alatt kész volt minden :D majd meglátod gimiben..:D
2013. szept. 25. 10:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Gimiben? Ha órán odafigyelsz letudsz érettségizni :D az egyetem az már más tészta, két hét alatt több száz oldalnyi anyagot vesztek át érintőlegesen,amit otthon be kell nyalni, mert a 3. héten már számon kérnek :D
2013. szept. 25. 11:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Azért én azzal a napi másfél órával nem dicsekednék, én 7.-ben hetente tanultam kb ennyit összvissz. Naponta még mindig nem tanulok 1,5 órát, pedig már 10.-es vagyok. :) Pedig kitűnő voltam eddig.
2013. szept. 25. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!