Miért hiszik ezt a szülök?! Nem tudom felfogni.
Nem tudom, csak gondolom az okot: a mai 13-14 éves lányok többsége nagy valószínűséggel nem úgy gondolkodik, mint Te. Viszont mindig, amikor ilyenfokú bizalmatlansággal szembesülök, mint amiről Te is írsz (a szülő nem bízik a gyerekében, ezért inkább tilt - még az ésszerűség határain kívül is), elszomorodok. Én pont így voltam (igaz, nem 13-14, hanem 16-17 évesen), mint most Te. Nem lehetett barátom, nem mehettem szinte sehová, ha mégis, akkor időre haza kellett érnem, és részletesen beszámolnom, hogy hol voltam, kivel találkoztam, mit csináltunk. Mindezt úgy, hogy soha nem adtam okot a bizalmatlanságra. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy szexelni nem csak este-éjszaka lehet, nekem is számtalan alkalmam lett volna, hogy lefeküdjek valakivel anno, mégsem tettem...
A kérdésedre sajnos nem tudok választ adni, csak annyit fűzök még hozzá, hogy nálunk ez a velem szembeni folyamatos bizalmatlanság ahhoz vezetett, hogy most nem túl rózsás a viszonyunk, ők bizalmatlanok voltak velünk, én pedig most nem gondolom úgy, hogy az életem szerves részét kellene képezniük. Valahogy nem érzek rá indíttatást, hogy sok dologról beszámoljak, holott talán ha anno normális lett volna a viszony közöttünk, akkor másként lenne ez. Csak drukkolni tudok, hogy nálatok ne így legyen majd! (30 éves nő)
Szia!
Az a baj, és nem baj!- hogy féltenek, de nem azért mert TE benned nem bíznak -(remélem ez van és nem más) hanem mert mindenféle szarságot lehet hallani mostanság és azoktól féltenek, akik ezeket csinálják! mert kerülhetsz sajnos olyan szituba amit nem szeretnél! Szerintem ezért féltenek , ezeket a szitukat akarják minimálisra csökkenteni! Nem tudom hogy segítene-e ha sokat kezdnél beszélgetni velük ezekről!!!?? hátha valami közös kompormisszumos megoldásra juttok! Ne feledd ! NEKED is engedned kell, bizonyos dolgokban. és persze nekik is.... lehet túlságosan drasztikusan állsz és ők is a dologhoz.ezen kéne puhítani, finomítani...
sok sikert!!
:)
31 éves 1 fiú 1 lány anyukája (én mindkét oldalt megfogom tapasztalni! :))
Azèrt nem tudod felfogni, mert ez tipikusan egy olyan dolog, amit csak felnöttkènt èrt meg az ember, amikor a megèlt èvek már elèg tapasztalattal ruházták fel öket. Egy 13-14 èves kiskamasz - bármilyen èrettnek èrzi magát - mèg böven a gyerek kategóriába taryoziks, ès sem testileg, sem lelkileg nem èrett egy igazi párkapcsolatra.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy egy ennyi idös lánynak ne lehetne pasija, ha tènyleg csak fagyiznának meg ilyesmi, de az átlag tizenèvesekre nem ez a jellemzö. Ha vègigmegyek az utcán, tizenkèt èvesek matatnak egymás torkában, a buszon általános iskolások beszèlik meg a szexuális èletüket ès itt a gyk-n is már lassan büszkesèggel vallják a tizenöt èvesek, hogy mèg "csak" kèt barátjuk volt.. èrted?
Egy 13-14 èves iszonyatosan befolyásolható, ès biztosan vannak kivètelek, de a többsèg igenis engedni fog a barátjának, ha az szexelni alar, mert meg akar neki felelni. Nem akarja elveszíteni. Ezen a ponton pedig vajmi keveset számít a nevelès, mert a barátok ès pasik szava ebven a korban fontossbb, mint a szülökè.
Szóval, manapság a szülök nem nagyon tudják mással megakadályozni a gyerekek züllèsèt, mint tiltással.
Nem adtam semmi okot, hogy ne bíznának meg bennem...
Általánosítanak. Nem szeretném elveszíteni a szüzességemet a házasságom elött, és ezt ök is tudják. Nem értem, min aggódnak. Aki bepróbálkozott, és nem kellett volna, azt elküldtem. Szóval nem ilyen füvel-fával tipus vagyok.
"Nem szeretném elveszíteni a szüzességemet a házasságom elött, és ezt ök is tudják." Hát szerintem pár év múlva ezt majd újragondolod :D
Egyébként minek kimondani akkor meg, hogy jártok. Gyerekeknél barátság legyen, ne kapcsolat. Mármint ezt ne úgy értsd, hogy most lekislányoztalak. Hanem te is felfogod, hogy 13-14 évesen nem szexelni kell. A kapcsolatot viszont ez teszi kapcsolattá, nem tudom jobban elmagyarázni.
Ezért féltenek a szüleid is. Mert amit én (is) látok a mai 13 éves generáció többségéről...
Off:
"Nem lehetett barátom, nem mehettem szinte sehová, ha mégis, akkor időre haza kellett érnem, és részletesen beszámolnom, hogy hol voltam, kivel találkoztam, mit csináltunk. Mindezt úgy, hogy soha nem adtam okot a bizalmatlanságra."
ezt velem is eljátssza anyám, csak azért nem ilyen durván. mondjuk igaz olyan környéken lakom, ahol nem éppen rózsás a helyzet a közbiztonságot tekintve, de nekem nem kell beszámolni, hogy hol mikor kivel mentem, illetve csak minimálisan. ezen kívül én úgy gondolom, hogy nem vagyok az akiben ne lehetne megbízni, mert ha valamit mondok, akkor azt nagyon ritkán nem tudom tartani. és anyámmal szerencsére olyan a kapcsolatom, amilyet elképzeltem magamnak (hellyel-közzel), de nem panaszkodhatok.
On:
igaza van itt valamelyik előttem válaszolónak, hogy féltenek. hiába vagy akármennyire is megbízható mindenkit lehet befolyásolni. csak kérdés, hogy mennyire könnyen adod magad. én egyetértek a szüleiddel, mert én is tapasztaltam amit te. csak nekem van egy 7 hónapos kapcsolatom, és 16 éves vagyok, és fiú. a szüleiddel pedig ülj le beszélni, és mondd el nekik, hogy téged ez ilyen formában zavar, és változtassanak rajta. persze nem lesz egyszerű megegyezni, de úgy gondolom, ha te ezt normálisan megbeszéled belük, akkor nem lesz ebből probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!