Mennyiért vásároltatok be az iskolába?
Én elég horribilis összegeket hallottam a barátnőimtől eddig minden évben és érdekel,hogy mások mennyiért vásárolnak be iskolakezdéskor.
Én pár ezer forintból megszoktam lenni kilencedik óta. Idén max 3 ezer volt mindennel együtt, táskát nem vettem.
Ja és félreértés ne legyen engem nem zavar vagy bármi ha valaki 20 ezrekért vásárol be.
Még én sem vásároltam be, de ahogy számolgattam, idén nem fog olyan sokba kerülni. Tesi cuccom(bár egy rövidebb gatyát vettünk nyár közepén amikor le volt akciózva), táskám, tolltartóm marad a tavalyi. Csak pár füzet(leginkább az olcsó fajta, csak pár mintás), toll, könyvbefedő vagy mi, kiemelő meg radír kell. Így sem olcsó mulatság, mivel a könyveim 23ezerbe kerültek, de jó, hogy tavalyról sok cuccom megmaradt.:)
16/L
21 ezer volt a tankönyv, 7 ezerért kaptam egy új táskát, a füzetek, tollak kb. 2000-3000 Ft volt. :)
10.-be megyek :)
Nekem csak a tankönyveim kerültek 30.000 Ft-ba,pedig sima gimibe megyek,9.be. + kb 15 füzet,nem drágák,pár mintás inkább az olcsóbb fajta,pár toll,szövegkiemelő,hibajavító,táska 5000 ft körül volt,meg egy tolltartó.De ígyse volt olcsó..:/
15/L
Tankönyvek: 14kft
Egyéb: 2500ft
Semmi konkrétat nem mondtak, fogalma sincs az osztálynak arról, hogy mit kellene venni, úgyhogy 4 füzetet szereztem csak be eddig.
Ha ruha is számít, akkor kb. 50k ft-ot költött rám anyám egész nyáron.
És holnap megint vásárlás lesz.
Mentségemre szóljon, hogy az egész ruhatáram lecseréltem, és minőségi, sokáig hordható ruhákat vettem. :)
8.-os vagyok
5 matekfüzetet vettünk, 2 kis sima füzet, 2 nagy spirál angolra, 3 csomagos hibajavító, 3 ceruza, 1 cs. radír, 1 cs. színesceruza, 2 szövegkiemelő, Stabilo tűfilcek, 2 mappa, 1 vonalzókészlet, még venni kell 2-3 Zebra tollat. Mindenből igyekszünk olcsót, de jó minőségűt venni. Ez volt kb. 5-6 ezer forint. Táskából nem kell új :)
A tankönyvekért nem kell fizetnünk, de az kb. 11-14 ezer ft körül lenne erre az évre.
Ruhákat pedig kaptam 3 nadrágot, 3 felsőt, 1 kardigánt, ez kb. 10000 Ft volt. (beiskolázásiból)
Télre még vastag kabátot, csizmát, sapkát, kesztyűt kell venni nekem, meg a kistesóimnak is.
25 000 forint sok neked, kilences? Akkor én mit mondjak a 38 000 forintra, amibe a nyelvkönyvek (angol és német) nincs benne?
AMúgy a füzeteim, tollaim kb 3000 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!