A fiam 14 éves és egyszerűen nem értem. Mi tévő legyek?
Lehet,hogy nyersen fogalmazott a 12-es válaszadó, d van igazság abban amit mond. Én szeretem a hasam, de már ezért megéri sportolni. Miért, mert amikor kisebb voltam jöttem mentem, azt ettem amit akartam és szép alakom volt, jó állóképességem. Egy időre elhanyagoltam a mozgást, és szépen feljöttek rám a kilók, nem sok csak egy 5-6 kiló, még így is bőven a normál súlycsoportba tartoztam.
Most lefogytam, vékony vagyok, de az állóképességem sehol nincs. S mondhatod,hogy ducin is szép vagy így is szeretnek, de hidd el nem mindegy, hogy van rajtad mit fogni, formás vagy, vacsorára megehetsz egy egész pizzát és van energiád, vagy pedig attól is kifulladsz, hogy a busz után kell futnod.
Saját tapasztalatból írom, 52 kiló vagyok, de a mostani erőnlétem a régihez képest a béka feneke alatt van és mit megnem adnék ha egy csettintésre visszalehetne állítani.
S mielőtt rávágnád, hogy biztos azért mert öreg vagyok és a régi szép időkről dumálok, leírom,hogy 18 éves vagyok és ez mind az elmúlt négy év leforgása alatt történt.
Szóval a mozgás nem azért fontos,hogy vékony legyél vagy mert boldogság hormonokat termel, hanem azért fontos mert karbantartod a szervezeted és kivédhetsz több tucatnyi kellemetlen vagy halálos betegséget és könnyebbé teheted a saját életed.
A maszturbálást honnan tudod? Én lány vagyok, anyumnak kb eszébe se jutna ilyet kérdezni, apám meg pláne:-D Az, hogy nem bukott le, nem jelenti azt, hogy nem csinálja. És ha nem maszturbál, akkor lehet csak későn érő vagy zárkózott. A mamájának szólhatnál, hogy készítsen egészséges, de finom sütit ( pl cukor helyett mézet rak bele, stb). A sportról: sokszor tapasztalom, hogy a sportolók lenézik a nem sportolókat ( legalábbis én sok ilyet ismerek...a vicc az, hogy az ő teljesítményük sem nagy dolog:-D). Egy anya nem dönthet a gyerek helyett ilyen dologban, a sport egy hobbi, nem vmi véres kötelesség. Minél többet mondogatod neki, annál inkább lustulni fog, nálam is így volt. Nem mindenki sportember, ugyanúgy, mint hogy nem mindenki festőművész vagy operaénekes. Ráadásul a sok sikertelenség a sportban csak enyhén depresszióssá teszi. Részben ezért is hülyeség az 5 tesi, meg a képzetlen tanárok/kevés terem/a szervezés teljes hiánya miatt. Nem csoda, ha utálja, nálunk 99% utálja, aki nem, az csak azért nem mert utál tanulni.
Ha nem akar sportolni, akkor hagyd rá, majd később elkezdi, ha lesz hozzá kedve. A barátnős dologról pedig csak annyi, hogy még fiatal, mindenkinél máskor jön el a szerelem.
Én 16 vagyok, 1 fiú sem érdekel az ismerőseim közül és jelentem, élek még:-)
Kedves 14 éves fiú. Miért olyan nehéz elhinni,hogy valakit NEM TESZ BOLDOGGÁ a sport. És nem az a lány az "elbaszott" gyerek(csak a te szavaiddal élve),hanem te és a szüleid akik azt hülyeséget nevelték beléd,hogy aki nem sportol az nem is lehet értékes ember. Az hogy valaki nem sportol mert nem szeret sportolni az nem Amerika és nem liberalizmus, pusztán józan ész.
U.I: Az ilyenek mennek tesitanárnak aztán csodálkoznak, hogy a sok fiatal megutálja a sportot.
A szüleim semmi ilyet nem mondtak te igen halott agyú.
Az, hogy gyűlölsz sportolni az nem józan ész hanem az első út az elhízás és valószínűleg a jóval hamarabbi halálhoz...
És amúgy egy fentibb szóló de 14 vagyok :D
A "sok fiatal" nem tudom a többségünk szeret sportolni és csak néhány ilyen béndzsa van...
Amúgy pedig így az életben sem leszel senki mert nem tudsz majd küzdeni én jó formán begörcsölt lábbal edzek és még se sírok annyit mint itt te...
Nem állítom,hogy én nem szeretem a sportot,de aki nem annak minek erőltetni.
Azt pedig továbbra sem értem hogy a sport hogy függ össze a sikerrel.
Aki nem sportol az is tud(hat) küzdeni azért amit el szeretne érni, nyílván másképp kell küzdeni ha focista akarsz lenni mint ha mondjuk mérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!