Milyen módszer szerint jegyzeteljek majd az iskolában? Ti hogy szoktatok?
Mindig próbálom megtalálni a tökéletes stílust, hogy harmonikus, átlátható legyen az egész füzet, de sajnos még nem sikerült, így a legtöbb jegyzetem csak firkálás, nem tudom hasznát venni a füzeteimnek érettségin... Jövőre, 11. osztályban viszont már szeretnék összeszedetten jegyzetelni, de hogy csináljam? Hogy minden fontosat leírjak, de átlátható is legyen, meg nem monoton?
Most vettem ilyen stabilo színes tűfioceket, 15 szín van benne, hogyan használjam őket? Gondoltam arra, hogy minden leckét más színnel írok, vagy arra, hogy rendes kék tintával, de a fontos infókat a színes tollakkal... Vagy hogy? Még vannak szövegkiemelőim is!
Én gimi óta úgy csinálom, hogy órán csak sima tollal jegyzetelek (nem teljes mondatokat, csak a lényeget), otthon pedig két színű szövegkiemelővel kihúzom a lényeget (az egyik a főbb vázlatpontokra, a másik az olyan lényegesebb információkra, amit azért nem külön vázlatpontok), most egyetem alatt rászoktam arra is hogy piros tollal átírom az idegen szavakat, illetve a rajzoknál (biosz szakos vagyok, itt sok mindent le kell tudni rajzolni) színes tollal átrajzolom a különböző dolgokat, vagy ahol tudsz valami rendszert alkotni, ott is a különböző dolgokat más színnel tudod jelölni (ez arra jó, hogy ha tudod hogy nálad melyik szín mit jelöl akkor már ha emlékszel hogy milyen színű volt valami a füzetedben, az már plusz információhoz juttat) :)
A lényeg szerintem, hogy következetes legyél, hogy egy adott szín mindig ugyanazt jelentse, legalábbis nálam ez vált be :)
És arra valóban nem lesz időd, hogy ezt mind óra közben megcsináld, úgyhogy szerintem órán csak kék tollal jegyzetelj, és otthon csináld meg ezeket, ha vizuális típus vagy, akkor nagyon sokat segít a tanulásban :)
Szia!
Épp olvasgattam az egyik kedvenc blogom és az egyik bejegyzésről eszembe jutott ez a kérdés, én nem olvastam, mert engem már nem érint, de neked talán hasznodra lesz:
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!