Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Minden kamasznak ilyen az...

Minden kamasznak ilyen az önbizalma?

Figyelt kérdés

Röviden tömören: semmilyen.

Attól féltem csibetábor előtt, hogy ki fognak röhögni, mert kövér vagyok, vagy mert csúnya, esetleg mert hadarok, vagy akármi más. De ehelyett egy srác megjegyezte, hogy úgy nézek ki mint egy színésznő, egy lány azt mondta, hogy "olyan sovány vagy, hogy nem veszlek észre", egy másik pedig "b_zdmeg, milyen homokóra alakja van!" és mindenki Aranyhaj-nak hív.

Ennyire más lenne a magamban kialakított képem a valósághoz képest? Ez mindenkinél így van? Mostantól szerintem folyamatosan bókolni fogok az embereknek, mert ez a 3 nap annyira feldobta az önbizalmam, hogy az szerintem már egészségtelen.

2013. aug. 24. 13:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én nagyjából meg vagyok elégedve a külsőmmel.8 osztályos gimibe én is ezen paráztam,hogy váááá,csúnya vagyok,dagadt vagyok,elálló füleim vannak stb-stb.

Ez helyre is jött,mert tök sok embernek szimpi voltam,jóban lettünk.Kicsit le is fogytam,de tényleg csak egy kicsit,mert elkezdtem többet sportolni,meg jött is egy betegség,és akkor nem ettem szinte semmit.:S

Úgyhogy,vékonynak éreztem magam,lett egy kis önbizalmam,senki nem csúfolt:) A csúnyaság már nem érdekelt,mert voltak olyan napok,amikor elsüllyedtem volna,olyan rondának éreztem magam,de volt olyan nap is,amikor egyszerűen vigyorogva mentem be a suliba,olyan jó kedvem volt,mert szépnek éreztem magam.Egy dolog zavart csak,hogy elálló füleim vannak.Hiába próbálom elrejteni,nem megy.Parázom,hogy csúfolnak-e.(Rossz emlék,mert általánosban egyfolytában cikiztek)

De már nem próbálom elrejteni,büszke vagyok inkább rájuk.Anyu mindig mondta,hogy ha szeretném,szóljak,és megműtettjük. És igazándiból már nem érdekel,hogy eláll e a fülem,vagy nem...Ezért nem fogok kés alá feküdni.Aki szeret,az elfogad így,aki nem annak meg viszontlátásra!

És nagy példaképem ilyen szempontból Kate Hudson,aki útszint nem műtette meg a fülét.:)

Na,de teljesen eltértem a témától...:S

Tehát,igen,ingadozó önbizalmam van,mert volt,amikor fönt volt,felelsz vagy merszeztünk,és azt kérdezték az osztály leghelyesebb fiújától,hogy mennyi esélyem lenne nála,erre azt mondta(10-es skálán) hogy 3.Ez kiakasztott,bár a fiú teljesen hidegen hagy,de napokig agyaltam rajta,hogy miért 3?????

Na,ez 0 levitte az önbizalmam,mert úgy gondoltam,hogy akkor minden fiú így gondolja,de ez tök nagy hülyeség xDD

Most teljesen meg vagyok elégedve magammal,a gimibe sokkal intelligensebb gyerekek járnak,akik nem csúfolnak.Mellesleg kit érdekel,hogy mások mit gondolnak? Legyél magabiztos,és önbizalommal teli;)

13/L

2013. aug. 25. 01:14
 12/13 anonim ***** válasza:

én azért magabiztos vagyok, egyesek szerint elég közvetlen is........... de van aki nem túl magabiztos

15f

2013. aug. 25. 22:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Valahogy mindig megtalálom magamban a hibát.

Ha épp minden rendben van, akkor azért kap el a "depresszió", mert magányosnak érzem magam.

Ezt úgy mondom, hogy körbe vesznek a barátaim, de nem járok senkivel.

Ilyenkor elmerülök a melankóliában, és ez meg is látszik.

Ugyanakkor bennem van a lázadó hangulat, a "ki ha én nem?!" hozzáállás, nagyon eltudom hinni, hogy én vagyok a fszagyerek! :)

Nagyon nehéz elmagyarázni, szerintem ez az igazi "teenage angst", az a zavarodott elmeállapot, amit a legtöbben a kamasz kor hülyeségének tituálnak.

Az a helyzet, hogy nekem egyenlőre 15 éves, hülye fejemmel, eszem ágában sincs kinőni ebből.

A "depis" hangulat nagyon mély gondolatokat szül, és teljesen más megvilágításba helyez dolgokat.

Érdekes, de én valahogy élvezem is ezt az egészet.

Azt vettem észre, hogy minden kamasz így van ezzel, csak jól titkolja.

Néhány kivétel az a rengeteg barom állat aki ask.fm-en meg Facebook-on pózerkedik. Ők átestek a ló túloldalára, azt hiszik ők szarták a spanyolviaszt.

Az ötleted pedig tetszik! :)

Egy bók nagyon feltudja dobni az ember napját, és hatalmas önbizalomlöket lehet.

U.I: “Depression is melancholy minus it's charms.”

-Susan Sontag

Egy idézet a végére. :)

2013. aug. 26. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!