A szobafogság törvényes?
Persze. Ez nem olyan "fogvatartás" - ahogy te fogalmaztál - hogy most aztán bezárja, max klotyóra mehet ki. A szobafogság lényege hogy a gyermek nem mehet el szórakozni, meg bandázni a haverokkal, hanem otthon van a házifeladatok társaságában.
Én nem kaptam szobafogságot gyerekkoromban, de ezt jelentette maga a fogalom :D
Kiskorúként azt kell csinálnod amit a szüleid mondnak.
Miért lenne jogod lovardába menni? Szerinted van olyan törvény, hogy gyereket naponta egyszer el kell engedni lovardába? Persze hogy nincs.
Gondolom a lovardát nem te fizeted. Miért lennének kötelesek fizetni a szórakozásodat? Miért lennének kötelesek neked mobiltelefont és számítógépet biztosítani?
Viselkedj úgy hogy ne szolgálj rá a büntetésre. Azért mert a tévében azt mutatják hogy ilyen-és ilyen jogaid vannak MINT gyerek, az nem azt jelenti hogy a valós életben te szabod meg a határokat és neked hajbókoljon mindenki MERT te gyerek vagy.
A szabályok azért vannak hogy betartsa őket mindenki. Tanulj, érj haza időben hogy ne kaphass büntetést. A szobafogság legális.
"Én eddig úgy tudtam, hogy ha az illető nem rendőr, akkor megtagadhatom az intézkedést! (Csak el kell viselni a következményeit."
Igen csak ezt felülírja, hogy neked gyámod van, aki olyan mint a rendőr helyetted dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!