A Keleti pályaudvar környéke mennyire veszélyes egyedül egy 13 éves fiúnak?
Senkivel ne álljon szóba, csak rendőrrel vagy olyan személlyel, akin jól látható, hogy kicsoda. pl. MÁV dolgozó, BKK (közlekedés) dolgozó.
Szóval, ha infót kér valamiről, akkor csak "megbízható" forrásból.
Mindig azon a be-kijáraton közlekedjen, ahol a legtöbb ember. A főbejárat még hosszú ideig lelesz zárva, mert már krisztus feltámadása óta szétverték a Keletit. Így a két oldalsó bejáraton tud majd közlekedni ki-be.
A kis szűk, mellék kijáratokat, ha lehet ne használja.
Értéktárgyakat (pénz, telefon, etc) csak akkor vegyen elő, ha fontos és szükséges. pl. bérletet kell vennie, mert megbíztad vele - csak a pénztárnál vegyen elő mindent, ami szükséges hozzá.
A lámpás kereszteződéseknél figyeljen oda, mert nem mindenhol működnek a lámpák, így van, hogy rohanni kell a zebrán a gyalogosnak!
Nem egy rossz környék, de sok a cigány (!!!), a hajléktalan. Rengeteg ember jár ott nap, mint nap, így érdemes odafigyelnie, hogy mit csinál. Illetve ki, mit csinál körülötte.
13 évesen már talán elég nagy ahhoz, hogy egyedül induljon neki naponta az útnak de a szülői aggódásodat is megértem. :)
Ha okos és betart minden szabályt, amit mondasz neki, akkor nem lesz semmi baj.
Én még felnőttként is féltem arra elmenni. A kérdezett időpontokban nagyon sokan járnak, talán kisebb a veszély lehetősége is.
Egy tanácsom van a számára. Ne álljon le bámészkodni, hanem gyors léptekkel, céltudatosan haladjon át ezen a részen. A kisebb átjárókat (van egy a jobb oldalon, ahol büfék vannak, úgy emlékszem) kerülje el, mert ott elég rossz arcok szoktak előfordulni. Menjen ki a főbejáraton, mégha kerülő is.
Általában azokat szokták leszólítani, megtámadni, stb., akiken látszik, hogy nem budapestiek, ergo nincs helyismeretük, ezért potenciális zsákmánynak tekinthetők.
Próbáljon úgy tenni, mint aki jól ismeri a környéket és nem először jár ott. Nem szabad elveszettnek tűnni.
Van pár zsebes, mindig vigyázzon a holmijára.
Elég forgalmas hely, én gyakran jártam arra este is, van pár cigány, de nem olyan vészes.
20L
Szerintem ne ijessz rá, csak készítsd fel. Előttem már összefoglalták, mikre kell odafigyelni. Ne nagyon keresse a szemkontaktust az emberekkel, határozottan sétáljon, és feltűnés mentesen.
Illetve szerintem az első pár alkalommal kikísérhetné valaki őt. Aztán várhatná is valaki, hogy együtt (egy felnőttel) megnézzék, melyik lehet a legmegfelelőbb útvonal számára.
Plusz a telefonjába gyorshívóra beállítanám a rendőrség telefonszámát, illetve vennék neki paprika sprayt is. És nézzetek paraoniásnak, de egy zsebkést is adnék neki önvédelem céljából. Sose lehet tudni!
De még ígyis szerencsés, hogy nem a Nyugatihoz kell járnia, ott szerintem durvábbak a helyzetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!