Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Engednétek a 12 éves...

Szülők! Engednétek a 12 éves lányotoknak a szemceruzát?

Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 17:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
9-es.. dettó :D
2013. aug. 9. 20:39
 12/23 anonim ***** válasza:
78%
Én meg sem kérdeztem. Vettem magamnak szemceruzát, tust és szempillaspirált és otthon gyakorolgattam, amikor belejöttem úgy kezdtem el járni suliba. Kb 12 éves koromtól használok alapozót is mert rettenetesen pattanásos a bőröm, főleg, mielőtt megjön. Anya annyit mondott néha, hogy ne csináljak túl extrém sminket, mert úgy nézek ki, mint egy goth :) Én ki sem megyek smink nélkül az utcára, nagyon csúnya arcom van, a smink meg széppé teszi. A szemöldököm is halvány színű, azzal i smindig kezdeni kell valamit. A szempilláim meg nem göndörödnek felfelé. Na és a pattanások... Rettenetes. Amúgy sosem néztem ki úgy, mint egy bohóc, ha reggel rosszul sikerült anya visszaküldött a szobámba, hogy javítsak rajta. Ha tiltották volna, akkor meg suliban festettem volna ki magam. Szerencsére nekem engedékenyek kinézetet illetően. 13 éves korom óta festhetem a hajamat is, ráadásul 14 évesen lett kék hajam. Persze nem azt mondom, hogy aki korán sminkel az ilyen lesz, nekem egyszerűen ilyen ízlésem van és nem szeretem a természetes kinézetemet.
2013. aug. 9. 21:59
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Még nem kéne 12 évesen sminkelni.Lehet ha megtiltod, akkor esetleg titokban használja.Te ismered a lányodat, hogy hogy reagál a tiltásra, meg lehet-e vele beszélni.Én mindenképpen leülnék vele és megbeszélném, elmondanám, hogy miért nem jó neki még sminkelni.Viszont, ha fennáll az esélye, hogy a titokban sminkelne, akkor inkább vennék neki természetes alapúakat, nem kőolajszármazékokat, hogy ne tegye tönkre a bőrét.Ki tudja esetleg titokban miket kenne magára.
2013. aug. 10. 00:41
 14/23 anonim ***** válasza:
63%
Én igen. Nem örülnék neki, de szerintem ez nem olyan nagy dolog hogy tiltani kellene. Én anno 13 évesen kezdtem el fekete szemceruzát használni, méghozzá elég vastagon. Én mondjuk nem kértem engedélyt, egyszerűen találtam otthon egy szemceruzát és kihúztam vele a szememet. 14 évesen rájöttem, hogy nem áll jól, és azóta csak barnát használok, lehelletvékonyan. Hétköznapokon általában szerintem észre sem veszik az emberek hogy ki vagyok sminkelve, minimális szemceruzát, szempillaspirált és BB krémet (régebben alapozót és púdert) használok azóta is, a mai napig. Na de a lényeg az, hogy én megengedném, végülis senkinek nem árt vele. 20/l
2013. aug. 10. 05:53
 15/23 anonim ***** válasza:
A fekete szemceruza nem áll jól mindenkinek, inkább barnát vagy fehéret ajánlanék, de 12 évesnek nem engedném. Szájfény, korrektor, szempillaspirál bőven elég.
2013. aug. 10. 16:18
 16/23 anonim ***** válasza:

Én 12 évesen csak akkor szemceruzáztam, ha színházba mentem (szóval 1 évben 2-3x). Most, 14 évesen ha városba megyek, vagy ilyesmi. Szóval csak különös eseményekkor engedném neki (ha lesz gyerekem)- színház, karácsony, újév...

14/L

2013. aug. 10. 20:58
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Istenem.. 'szempilla spirál, szájfény, korrektor bőőven eléég' .. Rosszul vagyok ettől a mondattól! Ha már spirált használhat, szemhéjtust miért nem ? Véknyan ki húzza látni sem lehet. Egyébként ez kész vicc, ahhogy le írjátok hogy 'szempilla spirál, szájfény, korrektor bőőven eléég' , hiszen majd csak nem mindent leírtok amit egy átlag felnőtt nő használ.. Én megengedném egyébként, de csak ízlésesen. 16l
2013. aug. 11. 15:34
 18/23 anonim ***** válasza:
12 évesnek semmi sem kell,se szempillaspirál se más,15-16 évesen szempillaspirál,szájfény,szemceruza ok na meg korrektor ha sok a pattanása de egy 12-14 évesnek mi a fenének smink???
2013. aug. 11. 16:40
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Egyébként nem szemhéjtusként szeretné használni,csak alul kihúzni a szemét.

2013. aug. 11. 23:34
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

13 éves vagyok 8.-os leszek. Egyáltalán nem tartom magamat érettebbnek a koromnál (mivel a legtöbb barátnőm és osztálytársam úgy is 1-2 évvel idősebb nálam mivel sok az év vesztes). Nem akarok 16-nak kinézni ,élvezem a koromat és,hogy lesz elég időm mindenre.

Ennek ellenére suliba ,vagy utcára szempillaspirált (enyhén) és szájfényt ( nagyon halványan) szoktam hordani. Nem szólnak érte ,ahogy azért sem ,mert festem a körmöm. Színesre.

ezeket nem azért csinálom ,mert idősebbnek akarok tűnni ,vagy ,hogy mindenki engem bámuljon , hanem azért mert kifejezem az egyéniségem. Szeretem a színeket a vidámságot.

Úgy gondolom egy szemceruza bőven belefér de mivel mindenki maga dönti el , hogy mit enged és mit nem ezért ez mindegy is!:)

2013. aug. 12. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!