15 éves fiam egyáltalán nem fogad nekem szót, csavarog, megbukott, nem tudok vele beszélgetni... Mit tegyek?
Figyelt kérdés
egyedül nevelem, próbálok jó anyja lenni, beszélgetni vele, meggyőzni, hogy tanulni jó, érdeklődöm a barátairól, semmi nem használ. Nem tartja be a szabályokat, hogy mikor kellene hazajönnie, órákat késik, kikészít teljesen.2008. jún. 28. 22:54
21/26 anonim válasza:
Átérzem a gondodat. Az én fiam 16 éves. Bár a tiédhez képest kifejezetten "jó" gyerek. Persze az is igaz, hogy én igencsak partnerként kezelem. Jó a kapcsolatunk. Soha, de soha nem hazudtam neki, akkor sem amikor kicsi volt. Ezt mindig tudatosítom is vele, hogy az ember a szeretteinek nem hazudik, akkor sem ha disznóságot csinál és ezért letolás jár. Egy veszekedés belefér, de a hazugság nem. Egész kicsi korában megtanítottam, hogy óvodából, iskolából, munkából a legelső út hazafelévezet, mert aki otthon van az várja, aggódik a hazatérőért. Utána el lehet kéretzkedni, de haza kell jönni. Az iskolában, ha a szülői értekezleten, vagy fogadóórán szóltak rá, mindig őt védtem, és ezt közöltem is a pedagógussal és a fiammal is. Hiszen nekem kutya kötelességem őt megvédeni a világgal szemben is. Mindezekkel ő tisztában van, ügyes, önálló értelmes srác. Mindenki irigykedik rá. Persze nem tudják, hogy otthon sokszor el kell vele beszélgetnem, mert a kamaszkori rossz stílusával megbánt, meg hát nálunk is gond, hogy nem túl sokat tesz a tanulásra. Sok sikert, remélem adtam némi vígaszt.
22/26 anonim válasza:
A barátaid közül keress 1 olyan férfit akire felnézhet hogy legyen példaképe!!! Ez nagyon fontos ilyen korba! Tudom hisz én is átéltem csak nekem az apám volt a példakép! De attól független mi is lógtunk a haverokkal tehát ha nagyon meg akarod fogni a fiadat akkor hagyd neki h elmenjen!!! Én is azóta nem megyek semerre lógni mióta anno rám hagyták ezeket!!! Próbáld meg ezt hátha segít!!!
23/26 anonim válasza:
add intézetbe! eddig ez nekem mind a 9 gyermekemnél bejött;)
24/26 anonim válasza:
Egy anyai pofon vagy kettö lehet jobb belátásra bírná aztán meg szobafogság oszt ráér már gondolkodni hogy ki az úr a háznál
25/26 anonim válasza:
ja azzal biztos nagyon sokat el fog érni...
26/26 anonim válasza:
Kéne szigor kevasebb gép és tévé ha továb fajul az eset akov verni kell tanulni elkéne beszélgetni nevelési tanásacoval meg persze vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!