Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kedves szülők! Ti hogy reagáln...

Kedves szülők! Ti hogy reagálnátok, ha 16 éves lányotokról ilyen dolgok derülnének ki?

Figyelt kérdés
Tehát. Én vagyok a lány. Két bátyám van, anyukánk egyedül nevel minket. Rólam annyit kell tudni, hogy elég érett gondolkodású, "művészlélek" vagyok. Anya tudja, hogy szoktam néha inni, ha találkozom barátokkal, de ő 1-2 sörről tud, amikor valójában az 4-5 sör, 1-2 üveg bor, akár tömény is. Azt is elmondtam neki, hogy kipróbáltam a cigit, elszívtam egy szálat. Hát az az egy szál sem egy szál volt...Viszont anyukám elég gyerekként kezel még mindig, olyan szempontból, hogy ő úgy gondolja, hogy engem a fiúk egyáltalán nem érdekelnek, még soha nem beszéltünk ilyesmiről. Persze ez nincs így, eddig egy komolyabb pár hónapos kapcsolatom volt, amiből ő nem nagyon vett észre semmit. Még szűz vagyok ugyan, de csináltam már néhány "felnőttes" dolgot azért... Igazából el szeretnák neki mondani mindent, de nem merem, félek, hogy így tiltana a barátoktól, kitalálná, hogy rossz hatással vannak rám, amikor egyáltalán nem baráti nyomásból kifolyólag tettem amiket tettem. Elmondjam neki vagy maradjanak az én titkaim?
2013. júl. 31. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha lelkiismeret furdalásod van emiatt, akkor mondd el anyudnak olyan pillanatában, amikor tud rád figyelni.

De ha nincs, szerintem jobb ha magadat próbálod meg kontrollálni és nem kevered bele őt. Elég, amit így tud, nem fog félteni legalább és eltiltani sem a barátaidtól. De te meg állj meg ezen a szinten, ennél durvább dolgokat azért próbálj meg nem csinálni.

2013. aug. 1. 13:56
 12/15 anonim ***** válasza:
"Boldog tudatlanságban vannak a szülők", ezen jót röhögtem. Szülő is vagyok és gyerek is voltam, nagyon jól tudták az én szüleim is, hogy kipróbáltam ezt-azt, ha nem is mondtam el,és szerintem anyukád is eléggé tisztában van a dolgokkal. Ha a lelkednek könnyebb mondd el, de ne gondold, hogy anyukád azért nincs tisztában jópár dologgal.
2013. aug. 3. 23:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Amikor én ennyi idős voltam, mint te, én sem tudtam megbeszélni egy csomó dolgot az anyukámmal. Néha megpróbáltam, de rájöttem, hogy nem tud megérteni, és jobb, ha inkább minél kevesebbet tud a dolgaimról. Én is ittam bulikban, sőt cigiztem is, de nagyon igyekeztem titkolni. Végül így is felnőttem és nem lett semmi bajom, bár jobb lett volna egy megértőbb anyuka, biztosan sok jó tanácsot adott volna és kevesebb csalódás ért volna. Így viszont kénytelen voltam sok mindent a saját bőrömön megtapasztalni, és barátnőkkel megbeszélni a problémáimat.

Anyummal egyébként felnőttkoromra nagyon jó lett a kapcsolatom, nagyon szeretem, de még mindig van köztünk valami szégyenlősség, ha bizalmas témákról van szó. Hát ez van, ő elég zárkózott és kőkemény erkölcsi normák szerint él, de nagyon jó ember.

Szerintem a múltat már ne bolygasd, de a jelenlegi problémáidról, életedről megpróbálhatsz beszélgetni vele, kikérni a véleményét.

38/N, kétgyerekes anyuka

2013. aug. 4. 00:04
 14/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek:) valamit meg kéne próbálnom, bár épp ma talált nálam egy üveg vodkát az ágyam alatt, de nem balhézott nagyon miatta, csak elrakta.
2013. aug. 4. 12:43
 15/15 anonim ***** válasza:

én a 16 éves lányomnak akkor engedem meg,hogy igyon ha én is ott vagyok és nem ihat sokat, csak egy-két pohárral.

A dohányzásnak pedig nagyon nem örülnék!!!!!!

nagyon egészség centrikus vagyok!!!

Te se szokj rá a cigire, nem menő és egészségtelen.

a lányomnak nem adnék erre pénzt az biztos!

2013. aug. 4. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!