Szülők! Ti megengednétek 16-18 éves kamasz lányotoknak a tetoválást/hegtetoválást/piercinget/fültágítót? Már hosszú ideje szeretne.
Nem vagyok szülő,de majd ha leszek,akkor megmondom a gyerekemnek,hogy akkor csinálja az adott dolgokat,ha jól meggondolta és biztos benne,hogy nem fogja megbánni.
Ha lányom lenne,akkor a köldökpiercinget semmiféleképpen nem engedném 18 éves koráig,mert szerintem az nem egészséges.A nyelvbe sem túl jó,bár oda előbb megengedném,mint a köldökébe.A tetoválásokat csinálhatná 16-17 éves korától,persze akkor még csak módjával,egy darab kicsit és eltakarható helyre.Hajlandó lennék engedni többet egy fiúnál,mert a fiúból egy tetoválással is lehet valaki,na de a nőket még mindig kinézik és ki is fogják nézni,sajnos,ha van egy óriási tetkója.Ha valaki megérdezné tőle,hogy ezt meg ki engedte meg,akkor a gyerek rávágná,hogy anya.Az illető meg azt gondolná,hogy megőrültem,hogy engedtem.De ez engem nem érdekelne!Nem mások véleménye fogja meghatározni a gyermeknevelést nálam,hanem az,hogy én mit gondolok és a gyermekem mit akar majd tenni.Áldani fogom az összes szentet,ha elsz egy egészséges gyerekem.Ebből a gyerekből meg aztán a lehető legboldogabb felnőttet akarom majd kihozni!Nem fog engem érdekelni,ha 18 évesen azt mondja nekem,hogy "nézd,anya,hazajöttem egy bazi nagy tetkóval a hátamon/vállamon..stb".. ugyanis ekkor má teljesen önálló embernek fogom tekinteni,de biztosan elfogom tartani.Én nem akarok olyat hozzávágni a gyerekemhez,hogy "te milyen ostoba vagy",meg olyat sem,hogy "amíg az én kenyeremet eszed,addig engedelmeskedsz,ha nem tetszik,elmehetsz!".. ezek a legszemetebb dolgok,amik kitudnak jönni egy "szülő" száján!Szerencsére élőben még csak az elsőt kaptam meg,a másodikról csak messziről hallottam,de mélyen megvetem azt is,a szülővel együtt.
Az utolsó egypár mondatomban csak azért mertem elkanyarodni a témától,mert a gyermek döntését nem befolyásolni akarnám,hanem megmagyarázni neki,hogy mi a jó és mi a rossz,vagy mi lehet hátrány egy munkahelyen,egy iskolában..és ha ezzel együtt ő más döntést hoz,hát csinálja.
A piercinget megengedném, annak semmi következménye nincsen.
A fültágítót igénytelennek tartom, ahhoz nem asszisztálnék SOHA.
A tetoválást azért nem engedném, mert kamasz és nem tudja végiggondolni, hogy az megmásíthatatlan. Mindenképpen elmagyaráznám neki, hogy valószínűleg fog szülni 1-2 gyermeket, amikor a teste megváltozik, és ki tudja mit tesz majd a tetoválással.
Amelyik testrésze meg nem fog változni a terhesség alatt, azt meg nem tudja eltakarni ha később megbánja (csukló boka nyak)
"Viszont a tetoválást is le lehet szedetni,fültágítót nem akar nagyot, csak 12-14 miliméterest és az még összenő elvileg.. Ha mégsem, akkor össze lehet varratni."
Hát igen, de mennyiért is????
Én tényleg szívesen megveszek sok mindent a gyerekeknek ami kell, sőt rájuk jobban szeretek költeni mint magamra, na de azért azt ne csinálja már, hogy fizessek valamit amit ellenzek (fültágító) mert amellett hogy undorító, büdös (erről tud amúgy hogy büdi lesz a füle?) utána meg amikor rájön, hogy álláskereséskor nem épp előnyös, akkor fizessem a helyreállítást. Azért mindennek van határa...
Tetoválás a testen úgy, hogy ruhával el tudja takarni még oké. Arra még áldoznék is, hogy jobb szalonban igényes és akár drágábbat varrasson, hogy ne legyen igénytelen r..bancos. De fültágítót át kéne gondolnia, én abba nem adnék egy fillért sem, és ha helyreállítást akar később, akkor menjen árut feltölteni, hogy összejöjjön a plasztikai sebészre a pénze.
Igen, tisztában van vele, hogy lehetséges, hogy büdös lesz.
A saját pénzéből finanszírozná, nem szalonban tetetné be a fültágítót és a tetoválást is ő fizetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!