18 évesen örökbe lehet fogadni egy 17 éves csajt mondjuk?
Figyelt kérdés
2009. okt. 21. 20:06
1/13 anonim válasza:
Ha a tesód akkor lehetsz a gyámja,de az örökbefogadáshoz házasnak kell lenni,még élettársaknak sem adnak gyerket:)
Persze elméleti alapon,tesóként örökbefogadhatod:)
2/13 anonim válasza:
Mondjuk NEM
Ha annyira akarod vedd feleségül, és nagykorúsodik.
4/13 anonim válasza:
Nem. Az örökbe fogadás egyik feltétele, hogy az örökbefogadónak legalább 16, legfeljebb 45 évvel idősebbnek kell lennie az örökbefogadottnál.
5/13 anonim válasza:
Szülő halála esetén a nagykorú testvér örökbefogadhatja a kiskorú testvéreit. De én már arra is láttam példát, hogy a 16 éves lány szülei meghaltak és jogi úton, hivatalosan elintézték, hogy felnőttnek tekinthető legyen és úgy fogadhatta örökbe az 5 illetve 8 éves kistestvéreit.
6/13 anonim válasza:
Amiről az utolsó írt, az csak gyámság. Magyarországon nem lehet testvért örökbe fogadni.
7/13 anonim válasza:
Igazad van, pillanatnyi fogalom zavarom volt. ^^
9/13 anonim válasza:
Én is örökbe fogadnék egy 17 év körüli lányt:)
98/F xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!