Milyen különórákat vagy haonlóakat ajánlanátok? (folyt. Lent)
16 éves lány vagyok és úgy érzem elpazarlom a napjaimat, ezért szeretnék valamiféle különórára járni de nem tudom, hogy milyenre és hova. nem vagyok még elkésve azzal, hogy csak most kezdek keresgélni? eddig egész életemben nem jártam különórára mert a szüleim azt akarták, hogy a gyerek gyerek legye, tehát zenét, táncot egyebeket kis koromben nem kezdtem tanulni. mit ajánlanátok?
köszönöm a segítséget!
(bocsi ha a kérdésem nem a legjobb témakörbe került)
Ha órára szeretnél járni, tanulni, akkor mindenképpen a nyelveket ajánlom. Nagyon hasznos, és érdekes is tud lenni. Érdeklődd meg hogy milyen szakkörök vannak a sulidban, sport, tanulmányi, fizika, matek, irodalom, filozófia... Érdeklődd meg kinél lehet jelentkezni, keresd meg az illetékes tanárt, és kérdezd meg nem ülhetnél-e be pár órára megnézni hogy tetszik e...
Ha nem ilyenre gondoltál, akkor tánc, lassan kori, valamilyen sport az amit én ajánlani tudok, avagy nyelvsuli. Esetleg ha valamelyik tantárgy komolyan érdekel, akkor abból menj különtanárhoz.
Először is tedd fel magadban a kérdést: mi az, ami igazán vonz? tetszenek pl. a mazsorettes lányok? vagy akkor szorul el a szived ha küzdősportban részt vevő embereket látsz? Mindenkinek megsúgja a szive, hogy mi vonzza, csak figyelj rá. És vágj bele.
Gyerekkoromtól kezdve mindig karatézni vagy balettozni akartam. A balettból nem lett semmi- 20 éve kisvárosban semmi ilyen lehetőség...- a karate viszont bejött. 14 évesen ott ültem ugyanezekkel a gondolatokkal, hogy mi is tesz boldoggá, miért lazsálok, miért nem teszem színessé a napjaim? és akkor eldöntöttem: igenis én karatézni fogok. Persze a családban mindenki nézett nagyokat, egyáltalán nem támogatták, de nem is mondták hogy nem mehetek, szerintem úgy voltak vele hogy 2 hétig se bírom :) De aztán 5 évig csináltam, és csak a munkám miatt hagytam abba, mert nem tudom összeegyeztetni a kettőt. Csodálatos évek voltak, volt aki a csapat segítségével dolgozta fel hogy meghalt az apukája, volt aki szakított, stb. szóval a sport nagy összetartó erő, és hasonló érdeklődésű emberek jobban megértik egymást. :)
Most nem tudom mit szeretnél csinálni, de amit én csináltam, hátha ad ötletet.
Mazsorett jártam 4 évig. Sok munka volt benne.Fesztiválokra jártunk[egy egész szombati napot elvett.:D], aminek a sok próba hozta meg gyümölcsét.:) Egyáltalán nem unatkoztam.:D
Járok nyelvtanárhoz :angol és német. Ott sem unatkoztam :D
Ha jut valami szabadidőm, azt az úszással töltöm, vagy lovagolok, tenisz , görkori télen meg a jég és persze a barátok.:D
Meg járhatsz táncsuliba.Társastánc, modern tánc..az is nagyon hasznos , és viheted valamire.
Sok , sok sikert !!
15.L
úszás, tenisz, tánc, jégkorcsolya, kosárlabda, röplabda...
informatika szakkör (élvezetes és hasznos is, és a versenyek is jók. :))
médiaszakkör, ha van nálatok...
esetleg valami tantárgy, amit kedvelsz? érdeklődj.. ^^
a nyelvtanulás valóban jó, én is rajongom a nyelvekért. :))
én 2 hangszeren játszottam eddig, 3-3 évet, s emellett szolfézs.
énekkar esetleg?:) az szokott lenni az iskolákban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!