Normális, hogy a barátomék szülei szerint több év ismeretség után én vagyok a "rossz", mert motorom van?
Tehát a haveromék szülei, ha átmegyek akkor ki vannak bukva, hogy megint motorral jöttem... És korábban a srácot mindig azzal piszkálták, miért nem olyan, mint én. (Ő kibukott a gimijéből, én meg egy erősebben vagyok jó tanuló... Na ezért piszkálták szegényt.) És hirtelen én lettem a gonosz, a rossz. Próbálják őt eltiltani tőlem, meg minden, és ilyen eléggé véres csúnya motoros baleseteket mutatnak neki. (Csak olyat, ahol a motoros a hibás.)
Mintha görcsösen utálnák a motorokat, ezáltal egy gyereket, aki a saját gyerekük jó barátja 11 éve hirtelen megutálnak? Azért ez nekem sok... Most más ember lennék? Nem tudom mi a bajuk. Bár amikor picivel hosszabbra kezdtem növeszteni a hajam akkor is ki voltak borulva.
(Ilyesmi hajam van: [link] )
Mondjuk az az idegesítő, ha ott vagyok akkor is ezt nyomják, mintha nem hallanám... Ez nekem elég kellemetlen, nem is értem, egy felnőtt ember hogy csinálhat ilyet. Mindenesetre most így eléggé ritkán tudok élőben találkozni a barátommal...
15/F
Üdv a sötét oldalon, fiúgyermek! :D
Igen, a legtöbb szülő mániákusan félti a fiúgyerekét a motorkerékpároktól - gondolom ez nem új információ.
Több mint 10 évvel vagyok idősebb nálad, relatíve gyenge motorom van (természetesen saját keresetből vettem, nem csak ezt, hanem az előzőeket is, én fizetek utána mindent, én tankolom), de a szüleim akárhányszor szóba kerül a motor mindig azzal jönnek, hogy milyen veszélyes, és 100%-ig biztosak benne, hogy motoron fogok meghalni.
Apám rendszeresen felemleget minden ismerősi körben történt balesetet (volt olyan is, ami halállal, illetve egy másik ami bénulással járt, illetve engem is ütött már el autós).
Mit lehet tenni? Semmit - van aki így néz a motorosokra és a motorokra, ezen változtatni nem tudsz.
Legfeljebb annyit, hogy fenntartod a jó tanulmányi eredményedet és ésszel közlekedsz a motorral.
Ha a gyerekük kibukik a suliból, stb. akkor szerintem hamarabb megijednek, ha úgy látják, hogy "elzüllik".
Inkább a haverod miatt van ez, mint miattad.
Mert hiába vagy te komolyabb, jó tanuló, és hiába mégy haza egy buli után és tanulsz, az ő gyerekük másmilyen, felelőtlenebb, ha motorozni kezd, akkor hamar belekeveredik más társaságba, amibe te mondjuk nem... mert mások vagytok.
Ha jól tanulna, komoly lenne, megbízható, akkor nem félnének minden olyan embertől, aki szerintük rossz hatással lehet rá.
Az meg sajnos tök mindegy, hogy ki okozza a balesetet, mert úgyis a motoros van rosszabb helyzetben.
A legtöbb ember csak száguldozó szervdonorokat lát a motorosokban.
Köszönöm a válaszokat, a második válaszolónak különösen, erre nem is gondoltam!
# 3: Ezt így önmagamról nem tudom megmondani, de nem szoktam túl tempósan közlekedni - többek között, mert bejáratós a motor - tehát legfeljebb a sportos kinézet miatt gondolhatják ezt. Lehet viszont, hogy kívülről másmilyen, itt a városban igazából nem szoktam a megengedett sebesség fölé menni, főleg mert ekkora városban értelmetlen... Így is 2 perc alatt átmegyek az egészen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!