Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak a jövő évben?

Mit csináljak a jövő évben?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, jövőre nyolcadikos leszek egy hatosztályos gimnáziumban. A szüleim azt mondták, hogy választhatnék valami különórát amire járhatnék. Nem tudok választani. Társastáncot vagy az aerobic-ot már késő lenne elkezdeni. Gitározni is szerettem volna vagy valami hangszeren játszani, de rossz a zenei hallásom. Sportolni nem tudom, hogy mehetnék e, mert szívzörejem van, ami ártalmatlan és kinőhetem (novemberben megyünk kontrollra, de akkor sem tudnám, hogy mit sportolnék, mert az ilyeneket már késő elkezdni. Mit ajánlotok? Nagyon szeretnék valami különórára járni.

2013. júl. 6. 17:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt csináld, amihez kedved van és ahol jó a társaság. A társastáncot sem késő elkezdeni, nem kell profi versenyzőnek lenni, az a lényeg, hogy élvezd amit csinálsz.
2013. júl. 6. 17:58
 2/14 anonim ***** válasza:
anélkül hogy ismernénk az érdeklődési köröd, ezt nehéz megmondani. rajzszakkör?
2013. júl. 6. 18:03
 3/14 anonim ***** válasza:
rajszakkör,lovaglás stb..
2013. júl. 6. 18:04
 4/14 anonim ***** válasza:

Mi az ami érdekelne?

Pl: állatok,zene,stb? :)

2013. júl. 6. 18:08
 5/14 anonim ***** válasza:
64%
Nem azért kell zenét tanulni vagy sportolni, hogy aztán tökéletes legyél benne. Bátran kezdj el zenét tanulni, a gitár elvileg nem nehéz (bár magam is csak próbálkozó stádiumban vagyok) attól, hogy tanulod már attól is javul a zenei érzéked, és lehet picit nehezebb megtanulnod majd az egyes lefogásokat vagy a ritmust, de hidd el nem lehetetlen. Meg kell próbálni és biztosan lesz jó néhány zene amit eltudsz majd játszani ha nem is lesz belőled hivatásos zenész. Ajánlom figyelmedbe Muszty Bea és Dobay András: Gitáriskola című könyvét. Boltban is megvehető, de mi 1-2 éve megkerestük az oldalukat és tőlük vettük meg sokkal olcsóbban és még dedikálták is. Bea egy kicsit flúgos, de amúgy nagyon jó fejek. Ebből a könyvből sok sok lefogást megtanulhatsz és neten is sok zene "kottája" fent van. Vágj bele bátran, de más hangszer tanulásba is belevághatsz, élvezni kell a zenét és iszonyat nagy örömet ad minden egyes hangnak a megtanulása. Sportolni is bátran kezdj el valamit ami jólesik nem kell versenyszerűen űzni, orvossal megbeszélitek mit szabad és mennyit és szépen oda figyelve bátran sportolhatsz. A mozgás hihetetlen jól hat a testre és a lélekre is, szintén olyan mint a zene, hogy élvezetből csináld ne muszájból. Olyan sok sport van biztosan találsz magadnak megfelelőt. Könnyű kis kocogás, biciklizés, golf, tollas, táncot is bátran elkezdheted nem kell tőle vissza riadni, és a tánc még a ritmusérzékedet is fejlesztené, ping-pong, kirándulások, karate, önvédelmi edzések stb. Bátran kezdj el azt csinálni amihez kedven van és élvezzed!
2013. júl. 6. 18:11
 6/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 14 éves lány vagyok. Szerintem ne ilyenekre járj, hanem inkább tanulj lazán különtanárnál. Én is ezt csinálom, 10-ben szeretném letenni a középszintű angolt, ezért angolra járok. Igaz, én emellett még lovagolok is, de az angol a legfontosabb jelenleg. Később örülni fogsz neki, hogy hú, nekem már ez a fránya nyelvvizsga is megvan, koncentrálhatok másra! Pl. Érettségik. Inkább most tanulok és elöbb teszem le, minthogy egyszerre kapkodjak, hogy "jaj ezt is kéne tanulni, mert kell a pont az egyetemre". Amúgy ha mindenképp ragaszkodsz ilyen "kikapcsolódós" különórához akkor a lovaglást ajánlanám vagy.
2013. júl. 6. 20:04
 7/14 anonim ***** válasza:

Középszintű nyelvvizsgát nem olyan nagy dolog letenni,hogy ahhoz több évig magántanár kellene,ha már suliban is tanítják.

De a nyelv tanulás önmagában jó ötlet, ha szimpatikus valamelyik akkor nyugodtan vágj bele.

A sportnak és a zenének vagy táncnak ahogy már írták nem az a lényege,hogy profi legyél, hanem az hogy jól érezd magad.

Igazi élmény ha megtanulod az egyik kedvenc számod a számodra szimpatikus hangszeren vagy ha sikerül sportban felülmúlni a legutóbbi személyes rekordod.

Szóval nyugodtan csináld amit szeretnél és az orvosod is engedi, ússz, focizz, lovagolj, járj rajzszakkörbe, tanulj japánul vagy amit csak akarsz.

Ha nekem lenne ilyen lehetőségem akkor franciául tanulnék,mert miért ne?

2013. júl. 7. 01:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Ezekhez nem késő :) Jöjj rá, mi az, amit leginkább szeretnél, és csináld azt! Arra van a hobbi, hogy olyasmit csinálj, amit szeretsz.
2013. júl. 7. 19:27
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem sem tökéletes a zenei hallásom, sőt, még énekelni sem tudok. És későn is kezdtem el, mégis beiratkoztam zeneiskolába. A hallásom jobb lett, és milyen jó hogy tudok játszani egy hangszeren. A zene különben is segít, megnyugtat, edzésben tartja az agyad stb stb stb
2013. júl. 9. 10:08
 10/14 anonim válasza:

Próbáld ki a taekwon-dót :D nekem bejött sok új barátom lett, az edzések, bemutatók, vizsgák és a versenyek szuperek.

De próbálj ki valami sportot feltétlen, és szívzörejem nekem is volt még is fociztam heti 3x

2013. júl. 9. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!