Mennyi lesz a tgyásom-gyedem a jövő évben a változások miatt?
Figyelt kérdés
2009. októbrében született egy gyermekem, előtte 2 évet dolgoztam, kaptam tgyást, gyedet. Most ismét terhes vagyok 2011 januárra várható a bébim. Az új szabály szerint kapni fogok-e tgyást, gyedet, ha igen mennyit, meddig és mi alapján fogják kiszámolni?2010. júl. 8. 18:20
1/2 anonim válasza:
A számítási szabályok nem változtak, csak a jogosultság feltételei. Ez azt jelenti, hogy mivel te a kérdésese időpontban gyed-en voltál, így az ellátás alapja a szerződés szerinti béred lesz. Ha volt általános béremelés a cégednél, akkor kicsivel akár többet is kaphatsz gyed-et, mint az első babával.
A változás, hogy a tesó után csak két évig kapsz ellátást, mivel jogosult vagy rá, így gyed-et fogsz kapni, gyest pedig egyáltalán nem.
A tgyással kapcsolatban csak annyi, hogy mivel nem lesz 180 bérezett napod, lesz maximuma a tgyás-nak is, annyi, mint a gyed-nek, 102900Ft. Ez csak akkor érint téged, ha a szerződéses béred 147000Ft felett volt.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ, megnyugodtam, már kezdtem parázni, hogy a születendő gyermekem után nem fogok gyedet kapni.
2010. júl. 10. 11:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!