Anyák! Tényleg ennyire kiakadnátok, ha jó tanuló lányotok egy szakközépiskolába járó fiúval jönne össze?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, és anyám nagyon utálja a barátomat. Én egy erős gimnáziumban vagyok éltanuló, a barátom pedig szakközépbe jár. Ez engem egyáltalán nem érdekel, de anyukám lekezeli őt, nem akarja megismerni, és szerinte nem hozzám való. Én nagyon szeretem a barátomat, szerelmes vagyok belé. Már 4 hónapja járunk, és gondoltam hazahozom bemutatni, de anyám csak annyit mondott: Mi van, már eljegyzett?! Mondtam, hogy a nővérem is hazahozta ennyi idő után a barátját, amire azt mondta: Igen, de ő volt valaki! NEkem ez annyira rosszul esik :( Szeretem a barátomat, de úgy érzem, anyám azt akarja, hogy szakítsunk. Nem vesz engem komolyan. Utálja a srácot és a családját is, mert semelyiküknek nincs diplomája. Ez szerintem nevetséges. Aranyosak, szeretnek engem, és én is őket. Megvannak, az apukájának saját cége van. De anyám csak lenéző... Ti hogy reagálnátok ilyen helyzetben, anyák?
Ebben a korban nem számítana, nem akadnék ki.
Azt mondja a népnyelv, hogy suba a subához, guba gubához törekedjen... mindenki, akihez való.
A korotokban ez nem nagy különbség. Abból lehetnek problémák, ha a nő jobban keres mint a férfi és ő tartja el... ez a férfiaknak megalázó lehet, meg ilyesmi... nem teljesen alaptalan az ilyen félelem... de nem értem miért kell ezt ilyen ellenségesen előadni.
Ráadásul... minél jobban tiltakozik a szülő, annál jobban taszítja a nem kedvelt személy karjaiba a gyerekét.
Furcsa hozzáállás, annyi szent.
9-es! Nem szakmunkásképző,hanem szakközépiskola!
Ne haragudjon anyukád, de a gimi csak érettségit ad, a szakközép meg érettségi+szakma.
Férjem gimibe járt, szenvedett is a közgázzal, könyvvitellel fősulin, és meg közgazdasági szakközépbe jártam, és ismerős terep volt.
Sógor is járt fősuliba, és 3-ad éven otthagyta, és inkább autószereléssel foglalkozik, amit szakközépben tanult. Munka mellett délutánonként havi 200-300.000-et összeszed maszekban. Szóval havi 500.000-e megvan tisztán , amíg diplomával valaki 100-150.000-nek is örül...
Hát igen, az értelmiségi szülőknél ez előfordul. Megjegyzem, tanár vagyok, és mindig is furcsálltam, amikor a diákok között egy párnál a lány jobb tanuló, mint a srác. De hát ez az ő dolguk.
Az autószerelő valóban egy nagyon jó szakma. Egy autószerelő nem is lehet buta, hiszen ismernie kell az autóban zajló fizikai és kémiai folyamatokat, amelyek nem éppen egyszerűek. Ezt mindenképpen mondd meg az édesanyádnak, akkor talán jobban el fogja a barátodat fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!