Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak ha soha nem...

Mit csináljak ha soha nem volt meg köztünk a jó anya-ánya kapcsolat?

Figyelt kérdés

Anyám nagyon szigorú, és tényleg nem lehet vele megbeszélni semmit.. Már nagyon bosszant és tök rossz így. Nem beszélhetek meg vele semmit, itthonról el nem mehetek...mint egy börtön...Barátaimmal nem mehetek sehova, és csak a maga dolgait fújja.. nem fogadja el ha másnak is igaza van...

Ahjj tök rossz.. semmit nem beszélhetünk meg, meg semmi... mit csináljak valaki segítseen?:(

13/L

2013. jún. 29. 19:35
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Én is mindig így voltam. Láttam, hogy más lányok mennyi mindent meg tudnak az anyjukkal beszélni, vitatni, nálam meg ugyanez volt a helyzet, mint most nálad.

Rájöttem, hogy a hiba igazából mindkettőnkben van. Anyám elég szigorú volt hozzám, elmondani nem sok mindent mertem neki, mert túl konzervatív nézetei vannak. Nem láttam magam előtt egy női példaképet, vagy egyáltalán egy anyát, aki próbál törődni velem, kaját, ruhát adott, de igazi törődést nem nagyon produkált. Nem éreztem és talán nem is érzek semmi tiszteletet iránta, de ez már egy másik történet.

2-3 évvel lettem idősebb azóta, és most már rájöttem, hogy neki is megvannak a maga problémái, megvan az oka, amiért ilyen velem. Végül úgy döntöttem, hogy megpróbálok változtatni. Nem lettünk igazi anya-lánya legjobbbarátok, de elértem, hogy odafigyeljünk egymásra.

Neked is azt tanácsolom, hogy próbálj javítani a kapcsolatotokon. Ezzel az értelmetlen (de tényleg értelmetlen!) nemmehetszsehova esetekből egyre kevesebb lesz. Beszélgess vele hétköznapi dolgokról, mesélj neki valami vicces sztorit, vagy olyat, amivel úgy érzi, hogy a bizalmadba fogadtad. Beszélj neki a gondolkodásodról, a világnézetedről, a barátaidról, ezek biztos érdekelni fogják. Először nekem is nehezen ment, de aztán már azon kaptam magam, hogy magamtól megyek oda beszélgetni, mert szeretnék. És minél jobban meg fog érteni, annál többet enged majd, meglátod.

És még egy fontos szabály: soha ne nézd hülyének, és lehetőleg ne hazudj.

Ha el szeretnél menni valahova, akkor pedig jó, ha ismeri a barátaidat, akivel mész, esetleg tudja a telefonszámukat, így biztonságban tudhat téged. És mindig mondd el lassan, nyugodtan, hogy mikor, hova és kivel szeretnél menni, ha nem enged, akkor pedig próbáld meg tudomásul venni, és nem hisztizni. Ebből látni fogja, hogy érettebb vagy.

Sok sikert! 16/L

(Bocs, ha kicsit kacifántosra sikeredett, de valahogy nincs erőm most a fogalmazáshoz)

2013. jún. 30. 09:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! De már nevetségesen túlaggódik mindent :((
2013. jún. 30. 17:14
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Én is nagyon aggódós vagyok, hidd el, ez egy átok. Néha már pánikrohamom van, ha a lányom(16) nem veszi fel a telefont. Ez egy betegség, ez a szorongás, én mindent megteszek, hogy elmenjek a határig, de megbeszéltem vele, hogy ha lehet, mindig vegye fel a telefont, tudjam, hova megy, kivel, mikor jön haza.És egyre jobban "eddzem" magam, egyre többet próbálok engedni. Remélem, bejut az egyetemre, és koliba megy, az mindkettőnknek használni fog.
2013. jún. 30. 20:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Istenem, de sajnállak! :( Kamasz éveimben pont ezeket éltem át, mint amikről írsz. Én mindent megpróbáltam, de semmi nem segített, a mai napig ilyen és megpróbál irányítani, de már nem teheti meg, mert elmúltam 30, saját családom van, gyermekeim. Anno mindig azt hangoztatta, hogy majd ha felnőtt leszek megértem. Hát az lettem, de mégsem látom másképp a dolgokat, ha visszagondolok, hatalmas düh van bennem, mert örökké korlátozott, és sok mindent tönkre tett a kamasz éveimből. Aztán elérte azt, hogy folyamatosan hazudtam neki, borzasztó érzés volt, de nem ment másképp. Soha nem volt és úgy gondolom nem is lesz már igazi, őszinte anya-lánya kapcsolat, amit nagyon sajnálok. Picik még a gyerekeim, de megfogadtam, hogy én mindent másképp fogok csinálni, hogy bennük ne legyenek ilyen érzések. Persze ez a nevelési módszerem sem tetszik neki, illetve az sem, ahogyan élünk, de már nem tud korlátozni, beleszólni! (Pedig teljesen normálisan élünk es neveljük a gyermekeinket a férjemmel mindenki más álláspontja szerint.) Szóval tarts ki, nem biztatlak azzal, hogy majd megváltozik, mert erre kevés az esély a saját tapasztalataim alapján. Próbálj meg elmenni messzebbre suliba, ahol koliba, később albérletbe mehetsz , ahol ésszerű keretek közt éld a saját életed! Nyilván ne ess át a túloldalra, hogy csak azért is cigi, alkohol, stb., mert az nem vezet jóra, ezért írtam, hogy ésszerűen, egy normál értékrend szerint. Persze én is csináltam olyan dolgokat anno, amitől rosszul lennék, ha megtudnám, hogy az én lányom csinálja, de ezek sokszor dacból voltak az anyám felé, ezért is vallom, hogy csak a bizalmi kapcsolattal tudom majd őket megóvni ilyenektől. Mindemellett szeretem az anyám, csak sajnálom, hogy soha nem az a jó anya-lánya viszony volt köztünk. Szóval csak okosan, óvatosan, de élvezve éled az életed és vigyázz magadra!
2013. júl. 4. 01:07
 5/6 anonim ***** válasza:
éled=éld
2013. júl. 4. 01:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat... Hát nem akarok én alkoholizálni sem cigi meg semmi csak egy kicsit ÉLNI.. Tágabb korlátokkal meg minden...
2013. júl. 4. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!