Az a problémám, hogy a szüleim olyanok, hogy ha hozok egy 4-est akkor már teljesen le vagyok cseszve, most mi csináljak?
Szia!
Nem kell tragikusan felfogni a dolgot, a TE javadat akarják. Gondolom nem vagy egy butagyerek, ha 5-öst várnak tőled. Hidd el, később még meg fogod nekik köszönni, hogy megkövetelték tőled a jó eredményt.
Nálunk is ez volt a helyzet. Ha 4-est vittem, kerülőúton mentem haza, hogy minél később kelljen megmondani. Akkor nagyon utáltam én is ezt a helyzetet, és haragudtam rájuk.
De utólag nagyon köszönöm a szüleim szigorúságát tanulás terén. (eszem van, csak elég lusta vagyok, viszont nekik köszönhetően a 8 általánost kitűnővel végeztem, gimiben 4,6-4,7 körül volt az átlagom, és diplomás felnőtt lettem)
Később te is hálás leszel nekik!
És örülj, hogy foglalkoznak veled a szüleid, és kapsz nevelést, ez a mai világban nagyon ritka, ebből is látszik, hogy nagyon szeretnek téged.
Becsüldd meg őket, és tanulj jól!
27/N, 1 éves kislány anyukája
Kérdezd meg, hogy ők mindíg 100 % ot tudnak nyújtani a munkahelyükön?
És azt is mondhatod, hogy téged amit csinálnak, nagyon stresszel és ez előbb utóbb a teljesítményed rovására megy
Köszönöm a lepontozást!
Akkor írom, amit hallani szeretnél:
Borzasztó, hgoy ilyenek a szüleid, nem is értem... szülő az ilyen, jó eredményt követel a gyerekétől, elképsztő.
Jól mondd meg nekik, hogy igaz, milyen jogon követelnek tőled ilyet, végülis más dolgod még nincs mint a tanulás, de borzalom, hogy ilyen szülők vannak.
Nagyon sajnállak!!
1.
Nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy csak a kérdező pontozgat, aztán szegény meg érezze rosszul magát.
Anyukám pedagógus, ő mindig azt mondta, hogy egy gyerek nem lehet mindenből ugyanolyan jó, az nem természetes. Ezért nem is szidott le soha, ha matekból kettest kaptam, tudta, hogy ahhoz nincs érzékem. Ha mindenből kitűnő lettem volna, zseni lennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!