Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez mennyire durva...

Szerintetek ez mennyire durva dolog lenne? Vélemények?

Figyelt kérdés

Ha egy 14,5 éves lány egy napra a szülei tudta nélkül egy tőle 200 km.re ( persze még országon belül:D) lévő városba utazik (busszal)? Egy barátjához megy,akivel a távolság miatt ritkán találkoznak,és eddig csak a fiú jött. Most ő is menne,de azt gondolja hogy a szülei nem engednék meg neki ezért csak a bátyjának ( aki már felnőtt ) mondja el. Ez nagyon durva lenne?

Na jó most leírom a végére de gondolom eléggé egyértelmű hogy én lennék az a lány:D Még sose csináltam ilyet,meg ehhez hasonlót mindig egy unalmas lány voltam aki nem csinált semmit és szerintem 14,5 év alatt egy hazugságot ne mondtam ki. Ezt most csak azért tettem hozzá, mert nem naponta csinálok ilyeneket, és nem szoktam átverni a szüleimet de ez most "életbevágó" dolog lenne, és 100%,hogy nem engednék meg. Nagyon durva lenne? Vagy egy nyárba csak belefér ennyi, nem? 14,5/L

2013. jún. 20. 11:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj,én most vagyok 17 éves.. 14-15 éves lehettem,amikor felszöktem Pestre,vonattal a barátaimmal,mert hatalmas lánynak éreztem magam (tudom,hogy nálad nem ez a helyzet). Utolsó busszal pedig mentünk haza, mit ne mondjak. Apáék ott vártak a megállóba,mosolyogtak,beültettek a kocsiba,beszélgettek velem mintha kirándulásról jöttem volna. Aztán hazaértünk és iszonyúan kiosztottak (érthető) és az egész nyaramat büntetésbe töltöttem,ez miatt még rosszabb lettem,méginkább kiszöktem,rossz társaságba keveredtem. És mindenz azért,mert felmentem Pestre. Előtte semmi baj nem volt velem. 2 évembe telt,hogy rendbehozzam velük a kapcsolatomat,de úgy érzem a bizalmukat már soha nem fogom teljesen visszakapni:/ Így belegondolva nem érte meg elmenni,és erre is 1 évembe telt,hogy rájöjjek.

Csak azért meséltem el,hogy gondold ezt át. Nem is arról van szó,hogy bajod eshet (persze azért az is benne van),hanem inkább arról,hogy ha lebuksz (mert lefogsz) akkor ott teljesen elfogod veszíteni a szüleid bizalmát,nem ér annyit egy fiú se. Hidd el nekem:)

2013. jún. 20. 20:26
 22/27 anonim ***** válasza:
88%

nem olvastam el a korábbi kommenteket, szóval lehet, hogy ismétlem valaki gondolatait.

14 évesen elég kicsi vagy ahhoz, hogy felismerd, a felelősségteljes viselkedés nem egyenlő az unalmassággal.

2013. jún. 21. 11:55
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem ő jön hozzátok? Az írtad ott úgy sincs mit csinálni.

Mindenesetre én megkérdezném a szüleimet, elengednek-e.

2013. jún. 21. 14:01
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmas hülyeség lenne. Ha a szüleid megtudnák, és meg is fogják tudni, mert 200 km nem egy órányi buszozás, akkor eljátszottad a bizalmukat.

És mi történhetne veled? Mondjuk megtámadnak. Akár a buszon is, vagy ha leszállsz, bárhol. Odajön hozzád egy 5 fős falka, és zaklatni kezdenek. Vagy ha kirabolnak. Ott maradsz egyedül, telefon és pénz nélkül. Egy falu ráadásul rosszabb..kevesebb az ember az utcán, kevesebb busz jár.

Engem 16-17 éves koromban sem engedtek ilyen messzire, a max 60 km volt egy olyan városba, amit ismerek. De úgy sem egyedül. Aztán nagykorú lettem, onnantól bárhova mehettem, persze előtte szóltam hogy hova megyek és mikor jövök.

Ha annyira szeretnél menni, kérd meg a tesódat hogy kísérjen el, vagy jöjjön továbbra is a fiú hozzátok. A mai világban egy lánynak több félnivalója van, mint egy fiúnak, ha egyedül utazik.

2013. jún. 21. 16:35
 25/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ:)

Az a helyzet,hogy amikor kiírtam a kérdést nem nagyon gondolkoztam mert eléggé ki voltam akadva több dolog miatt is és ilyenkor jönnek a hülyeségek :D De köszönöm a válaszokat,hasznos volt az összes. A bátyámnak pedig amint elmondtam a tervem tényleg majdnem bezárt a szobámba:D De végül mondta, hogy eljön velem és így anyuék is tuti belemennek,ha velem jön.:)

2013. jún. 21. 21:28
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Még csak nem is az utazással lenne probléma. De hazudni a szüleidnek, pláne ezzel kapcsolatban? Amikor kamasz voltam, nekem annyit kötöttek a lelkemre, hogy MINDIG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT tudják, hogy merre vagyok, és kivel. Szerintem ez elég korrekt feltétel. Bármi bajod történik, hogy számol el magában az anyukád vagy az apukád? Ne csinálj butaságot, egy életre elvesztheted a bizalmukat egy találka miatt.
2013. jún. 22. 10:39
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Örülök hogy meggondoltad magad:) remélem a bátyáddal elengednek.
2013. jún. 22. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!