Szerintetek jelent valamit ha a 14 éves lányom olyan embereket rajzol akiknek nincs/össze van varrva szája?
Egyszer régen rajzolgattam egy honlapon, ami ilyen rajzok és jelentésükkel foglalkozik asszem. Már nem emlékszem, mostanában leszoktam róla. Nézd meg, hátha találsz valami hasznosat:
Én 21 vagyok, és kb 13 éves koromtól a mai napig rajzolok összevarrott, vagy szájatlan embereket.
Sőt, akár olyanokat is, akiknek nincs orruk, vagy épp csak olyan "csontváz-orrlyukaik" vannak, és a hajuk 99%-ban eltakarja a szemüket - vagy teljesen fekete szemük van, vagy teljesen fehérek.
Gyerekkorom óta így van.
Egészen egyszerű a magyarázata: nem tudok jól szemet, orrot és szájat rajzolni...
Azon kívül amiket már említettek - hogy nem tud jól szájat rajzolni, még sok oka lehet.
Lehet valóban gondja van, de általában semmi különös nem áll mögötte. Én pl. metál zenét hallgattam, feketében jártam, érdeklődtem a morbidnak titulált dolgok iránt - hát, ennél durvábbakat rajzoltam, meg sok ismerősöm is. Ettől még nem volt semmi bajom, csak a lázadó korszakomat éltem. Mára meg egy többnyire normális, jól kereső, elegánsan öltözködő felnőtt nő lettem diplomával. Rajzolni/festeni még mindig csak morbid dolgokat szeretek ugyan, és a horrorfilmeket is kedvelem, meg a keményebb zenét. De szerintem ez nem abnormalitás, van akinek egyszerűen ilyen az ízlése.
Ha a lányod láthatólag nem ment át traumán, nem zárkózott, depressziós vagy hasonló akkor nem feszegetném a témát, mert azzal nagyon megbánthatod, ha egy ilyen apró-cseprő dolog miatt rögtön pszichológushoz hurcolnád és idiótaként kezelnéd. Egy kamasznak pont, hogy megértésre van szüksége. Az sokkal jobb megoldás lenne, ha megdicsérnéd a rajztehetségét, és egyszerűen megérdeklődnéd, hogy miért nincs szája az illetőnek, hol látott ilyet. Ugyanis simán lehet, hogy egy könyv/film inspirálta ezeket, és semmi különös nem áll mögötte.
2 évet jártam pszichológiára kiegészítésképpen valamihez.
Általánosan van ez a fa-teszt,hogy milyen fát rajzolunk.
Még annak is van jelentése,hogy rajzol e valaki barázdákat a fa törzsére,vagy pl odút rajzol e bele.
Hát én pl.rajzoltam és az odú gyerekkori traumát jelent.
Egy szó,mint száz nagyon pontos képet állítottak fel rólam a fa-teszt alapján.
Ugyhogy nem hiszem,hogy semmit sem jelentene.
Valami pszichológusokból álló fórum lehet van a neten.
Ha arra gondolok,hogy most a nehéz kamaszkorban van és a beszéddel érteti meg magát az ember a kommunikáció elsődleges eszköze,gondolom a hiánya evvel lehet összefüggésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!