Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit kezdjek a 16 éves lányommal?

Mit kezdjek a 16 éves lányommal?

Figyelt kérdés
Aranyos, kedves kislány volt,általánosban kitűnő,most végzi el a tizedik osztályt,de nagyon leromlottak a jegyei. Olyanokat hallok vissza az iskolából,hogy a némettanárnővel feleselt,mert az túl sok házit adott. Fizikából és matematikából hármas érdemjegye lesz,pár ötöse és sok négyese lesz még. Ennek ellenére okos kislány lenne,spanyolból felsőfokú nyelv vizsgázni megy,segít itthon,időben hazaér. Csak nagyon lázad és rettentő lusta. A múlt héten töredelmesen bevallotta,hogy a dohányzást már kipróbálta és alkoholt is szokott fogyasztani alkalmanként,de nem sokat,ezért nem is haragszom annyira,de a dohányzás miatt igen. Mit tegyek? Mikorra fog lenyugodni? Sz utóbbi egy évben kezdett el ennyire "kamasz" lenni,a legújabb mánia az, hogy engedjem melíroztatni a haját. Fiúról szerencsére (még) nem tudok.
2013. jún. 10. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem kicsit furcsán kezeled. 16 éves. Ha nem kitűnő akkor nem az. De mint mondtad megy nyelvizsgázni meg minden. Ha lusta akkor lusta. Szegény fáradt. Nem láncdohányos nem drogozik és nem alkoholista. Hogy fogyaszt néha alkoholt ez szerintem ebben a korban (és efelett folyamatosan) természetes. Ezt ne úgy képzeld el,hogy ül matekórán és meghúzza a vodkásüveget. Hanem este elmennek isznak egy sört vagy valamit. A melírozás meg nem egy sátán dolog, nekem 14 éves korom óta festve van a hajam mert ÉN így érzem jobban magam.
2013. jún. 17. 20:57
 12/12 anonim válasza:
Szia. Én 16 vagyok hasonló helyzetben. Javasolni csak annyit tudok h ülj le vele beszélgetni mint anya lánya. Anyum is ezt teszi velem és tényleg minden el is mondok neki magamról. Énis kipróbáltam a piát, sőt sajnos a füvet is. De anyám csak annyit kérdezett h minek? Mi értelme volt? A válaszom haverok... De ez a beszélgetés után beláttam h egyáltalán nem éri meg. Soha többé nem csinálok iet. Mindent meg lehet beszélni és minden okkal történik.
2013. dec. 18. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!