Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális az hogy egy 15éves...

Normális az hogy egy 15éves lány sötétedésig lehet kinnt?

Figyelt kérdés

...és mostanába meg már 6órakkor sötét van.Szeretnék tovább is kinnt maradni de anya nem engedi.Aztmondja nem bízik bennem,(pedig én mindent elmondok neki)meg hogy mennyi "csúnya bácsi"mászkál az utcán.Más csajok buliból-buliba járnak,énmeg...nemmintha akkora partyarc lennék,meg eszem ágába sincs discoba menni.De egy kissebb szórakozóhelyre szívesen beülnék már a barátnőimmel de anyu úgyse engedné meg.Szerintetek igaza van?

15/L

2009. okt. 5. 20:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én anya vagyok igaz még csak kicsi, de már most parázok mi lesz később, és most értem meg a saját anyukámat, hogy miért féltett anno, én megértem anyukádat annyi szörnyűséget hallani manapság. Gondolom nem ezt a választ vártad ne haragudj rám ezért, de téged is megértelek mivel én is voltam tizenéves ugyan ebbe a cipőben!!
2009. okt. 5. 20:11
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Háát már tényleg korán sötétedik. De megértem azt is, hogy aggódik, mert tényleg fura alakok mászkálnak az utcán. Amúgy merre laktok? Főváros, nagyváros, kisebb város, vagy falu? Mert nem mindegy. Pl. a fővárosban tuti nem engedném a 15 éves lányomat éjjel csavarogni, laktam ott pár évet, szóval inkább azt nem. Itt, Pécsen sem örülnék neki. A falu megint más, ahol esetleg mindenki ismer mindenkit, és nincsenek balhés emberek. Persze falu és falu között is van különbség. Aztán meg az is sokat számít, hogy ha kint vagy, akkor pontosan hol vagy. Mert ha pl. barátnőkkel a ház előtt, akkor az még nem is para. Csak persze nem mindenki rendelkezik a lakóhelyéhez közel lakó barátokkal. Pl én se spannoltam sose a lakótelepen lakókkal, minden barátom a város különböző pontjain lakott. Mondjuk engem elengedtek úgy estefelé, hogy egy pubba beülünk beszélgetni. Ezt próbáld megbeszélni anyukáddal, ne mondd, hogy úgyse engedné meg, próbáld meg. Ha van valami hely, ahova szeretnél eljárni a barátnőiddel, akkor próbáld meg, hogy napközben elhívod oda anyukádat, hogy üljetek be meginni egy kólát vagy valamit, és akkor látja, hogy nem valami lepukkant csövestanya, meg nem egy drog bár, akkor talán elenged. Főleg, ha esetleg közel van a lakóhelyedhez. Akkor talán csak elenged este 8-ig hétköznap, hétvégén meg kicsit tovább. Engem hétköznap 8-ig kiengedtek mindig, hétvégén meg 10-ig ennyi idősen. Meg ha nagyon kértem, akkor koncertre is elmehettem, de csak akkor ha valaki hazakísért. Mondjuk nálunk eleve egy nagyon összetartó társaság volt, voltak közöttük idősebb fiúk is, velük anyu el mert engedni, mert tudták, hogy valamelyik este hazakísér. Mondjuk ha buliba csak lányokkal mentem, akkor apukám eljött értem kocsival. A bulitól nem féltettek, mert ezek csak kis, underground koncertek voltak, ahol a tulajtól a kidobón át a zenészekig mindenkit ismertem, szóval azzal nem volt para, inkább csak a hazaúttól tartottak.

Mondjuk diszkóba tuti nem engedtek volna, de én 15 évesen nem is akartam, rühelltem a diszkót. Így 22 évesen már inkább oda megyek, de hogy őszinte legyek, szerintem ez eleve inkább az én korosztályomnak szól, és nem a tiédnek, az ilyen kis tiniket eléggé ki szokták röhögni a hátuk mögött, amikor próbálnak úgy csinálni, mint a felnőttek. Ezt most nem sértésnek szántam, meg amúgy is azt írtad, hogy nem diszkóba mennél.

Amúgy anyukád ismeri a barátnőidet, akikkel lenni szoktál? Hívd fel őket magadhoz párszor, akkor talán jobban elenged velük. Mondjuk nekem is mondták, hogy miért nem otthon vagyunk a barátnőimmel, de végül belenyugodtak, hogy nem szeretünk otthon gubbasztani. De ha legalább párszor felmentek hozzátok, akkor anyukád látná, hogy megbízhatóak (ha tényleg azok).

2009. okt. 5. 20:42
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Kérd meg anyud, hogy menjel el érted vagy a barátnőid anyukáját. Igen, veszélyes. Engem támadtak meg mikor 17 voltam. Hál isten ilyedtemben tökönrúgtam a fickót és elfutottam. Ez nem játék, sosem tudhatod hol kóborog egy kanos pszihopata vagy csak egy sötét arc, aki a telódra pályázik. 28 éves vagyok és értem is mindig jön valaki, pedig már anya vagyok. Ez nem attól függ, hány éves vagy, a veszély akkor is ott leselkedik, ha egy felnőtt férfi vagy, nemhogy egy fiatal lány.

Mondon, kérd meg, hogy vigyen haza, vagy ülj taxiba stb.

2009. okt. 5. 21:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Részben igaza van anyukádnak, de ebben az esetben is van megoldás! Mond meg neki, hogy ekkor és ekkor felhívod hogy nincs semmi baj, mikor érsz haza, és hogy hova mész! Így talán elenged, de ennek az esélye 40%!
2009. okt. 6. 08:58
 5/15 anonim ***** válasza:
47%
Képzeld el: Van egy gyereked aki el akar menni oda ahova te akarsz este 11-ig és a barátnőivel ki tudja mit csinál. Nos, még ott van a sok pedofil és van rá esély hogy valaki 8 évig fogságban tartja. Te elengednéd?
2009. okt. 6. 09:01
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
igaza van anyudnak tényleg vannak az úton hülye alakok de azért sztem már 15 évesen elég nagyok vagyunk úgyhogy el engedhetne téged
2009. okt. 6. 14:33
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát... ha tél idején 5kor sötétedik, akkor 5re kell hazaérned? Akármennyi csúnya bácsi rohangászik az utcán, nem vagy kisiskolás. Ha meg úgyis a barátnőiddel mászkálsz, akk nem értem, mi a probléma. Majd valaki elrabol egy tucat talicskára való sipákoló tinilányt? Ugyan már...
2009. okt. 6. 16:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Teljesen meg tudlak érteni!

Tudod,engem a szüleim nyáron is csak 7-ig engedtek le,de úgy hogy nem mehettem beülős helyre.Ahol tudtunk volna beszélgetni,meginni egy pohár kólát v vmit.

Most,suliidőben pénteken tudnék kimenni,mert hétköznap sokat kell tanulni,aztán elpakolok a szobámba és már fél 7körül van.

Viszont hétvégével meg az a baj,hogy az új osztályomba olyan jó arcok vannak és szívesen mennék is velük,csak az a baj,hogy falusiak és van egy közeli kisfalu ami tök jó és ott szoktak lenni.Én is mennék csak hogy mondjam meg a szüleimnek,hogy oda akarok menni péntek este,mikor nyáron is csak 7ig engedtek le?!

Szóval én maximálisan meg tudlak érteni,egyébként arra nem gondolt anyukád,hogy hiába hogy 6körül sötétedik az még délután.Vagyis ilyenkor még sokan vannak kint az utcán és nem hiszem,hogy akkor akarnának megtámadni amikor ott mennek az emberek...Próbáld meg ezt megértetni vele,hiszen logikus,hogy inkább akkor támadják/támadnák meg a fiatal lányokat mikor késő este egyedül mennek az úton.

14,5/L

2009. okt. 6. 18:49
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Meg lehet érteni anyukádat, mert nagyon félt. Viszont a te részedről is érthető, mert így mindenből kimaradsz. Valahogy próbáld megértetni vele, hogy akkor még délután van. Télen meg majd négykor már tök sötét lesz, akkor meg nem jöhetsz haza a suliból/külön óráról sem, vagy mi?
2009. okt. 8. 01:39
 10/15 anonim ***** válasza:
16%
Sötétedésig? xD Szegény. Húgom ennyi idősen hétvégente a barátjánál aludt.
2009. okt. 9. 03:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!