Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Aki kiskorában sokszor kikapot...

Aki kiskorában sokszor kikapott a hisztiért, az kamaszként vagy felnőttként milyen "gyerek" lett?

Figyelt kérdés
2013. máj. 26. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Bunkó :D Én kiskoromba apámtól sokszor kikaptam(napi szinten) és én elég bunkó lettem.. Szerencsére 6 éves koromba elváltak anyumék és most 13 éves vagyok és hát őszintén,kevés emberben tudok megbízni,de akiben igen azt nagyon szeretem:) De legtöbb emberrel egy köcsög vagyok:D de lesz@rom az érzéseiket!;D
2013. máj. 26. 16:45
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
én nagyon hisztis kislány voltam, de nem sokáig. akárhányszor hisztizni kezdtem, apa bedugott a kádba és locsolt jéghideg vízzel, amíg abba nem hagytam. szerintem ez "emberibb" és "szülőibb" módszer a verésnél. nagyjából 3-4 ilyen alkalom után teljesen abbahagytam a hisztit, és nem hiszem, hogy kihatott a fejlődésemre.
2013. máj. 26. 17:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát attól függ,hogy valaki hogyan kap ki.Engem mindig csak szidtak,de azt elég durván.Mondták,hogy ostoba vagyok,hogy hülye vagyok..stb.Nem lettem se bunkó,se épp kedves.Aztán magamat neveltem kamaszként igazából.De szerintem akinek elnyomják minden hisztijét,azzal valami gáz lesz úgyis.

17/L

2013. máj. 26. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Első vagyok. Engem apám drótos virág végével vert(vagyis a dróttal) gondolom nem kell mondanom milyen volt mindig a lábam meg a derakam,de ha anyum elém állat akkor ő is meg én is kikaptam.. Szóval egy tróger köcsög vagyok most aki élvezi,hogy másokat baszogat :DD
2013. máj. 27. 20:00
 5/10 anonim ***** válasza:
állt*
2013. máj. 27. 20:01
 6/10 Mandy1408 ***** válasza:

Valószínűleg egy emocionális hulla.

Attól függ, mert ha tényleg hisztizett, és valójában nem volt semmi baja, csak mondjuk nem kapta meg a kölyök, amit akart, akkor annak nem is kell engedni.

De ha valami tényleges baj miatt sírt és toporzékolt a gyerek, és azért kapott ki, na abból lesznek a komoly bajok.

2013. jún. 1. 10:50
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem lehet leegyszerűsíteni, minden eset más és más. Verni nem kell, nem is szabad a gyereket, de a hisztit (aminek a jelentése, hogy ok nélküli kontrollálatlan őrjöngés) sürgősen és az elején le kell állítani. Később egyre nehezebb, és akinek hagyják, az kamaszként követelőző és még hisztisebb lesz, főleg, ha lány. Én a kislányomnak nem engedek, nem verem, nem nyomom víz alá, de úgy csinálok, mintha ott sem lenne. Van, hogy leszidom, van, hogy utána elmagyarázom, hogy miért nem volt szép tőle, de valami büntetést mindig kap, jellemzően azt, hogy nem kapja meg juszt sem, amit így követelt. Majdnem 4 éves most, 1 éve vannak hisztirohamai, jellemzően azért, mert valamit (csokit, sütit, gyümölcsöt vagy a közös játékot) nem azonnal kap meg, vagy a játékaihoz más is hozzányúl, hárman vannak testvérek, ő a legkisebb.
2013. jún. 2. 12:01
 8/10 anonim válasza:
65%
Ha a kisgyerek a semmiért hisztizik, toporzékol, akkor azért "meg kell büntetni" valamilyen szinten. Semmiképp sem veréssel, hanem ahogy az egyik válaszoló is írta, pl. kicsit hideg vízzel, vagy játék megvonással, valamilyen emberi, gyereknevelő módon. Nem a kérdéshez tartozik teljesen, de múlt nyáron babyszitterkedtem külföldön, és ott a 7 éves gyerkőc pontosan ilyen volt, kisebb idegrohamot kapott ha azt mondta neki valaki, hogy "nem", vagy ha nem nyert pl a játékban és társai. Volt, hogy nem kapott levegőt, annyira hisztizett, tépte a haját közben, vagy épp belerúgott az édesanyjába, pedig sosem volt rá semmilyen nyomósabb oka a hisztizésre, a szülők pedig sosem büntették meg, egyetlen egyszer sem. A lényeg ebből az, hogy ennek a kisgyereknek már most, 7 évesen nem voltak barátai, pedig mindennap lent voltunk az udvaron, ahol rengeteg vele egykorú gyerek volt, ismerték is egymást, de nem tudtam rávenni soha a többi kisgyereket, hogy játszanak vele, mert tudták, hogy így viselkedik. Valószínűleg később ez is ki fog hatni a fejlődésére, ha ezt a hisztizést nem korlátozzák a szülők.
2013. jún. 2. 14:27
 9/10 anonim ***** válasza:
8%
Normális, káros szenvedélyektől mentes, erkölcsös nő lettem.
2013. jún. 4. 16:23
 10/10 anonim ***** válasza:
62%

Oka van a hisztiknek...a felnot is hisztizik a maga modjan...

a gyerek is okkal hisztizhet ha faradt...almos...vagy nem kap meg valamit... veresnek nem vagyok a hive konnyu a kicsit bantani... ...se a vizesfurdonek ...orult orditasoknak szidasnak..sem...leultetem a bunteto padra 3 vagy 5 ... percre...harag nelkul...kozombosven...nyugodtan..es megmagyarazom...ott kell ulnie. mig lejar az ido...mert igy nem viselkedunk... ha nincs hozzaszoktatva a bunteto padhos...tobbszor is megprobalja elhagyni ha kell 30

szor 30 szor is visszaultetem. ... ugy hogy az elso ket alkalommal elmondom egyszoval itt ulsz mig lejar a bunteto idod...utana viszont szonelkul ultetem vissza ...nem beszelek...nagyon fontos.. akarmit mond nem valaszolok...mert provokalnak...nincs cseveges.... elobb utobb rajon...hogy ez nem trefa...es ott marad.. nagy..turelem ...kell hozza...de...megeri...az eredmeny meg lesz

reszerol kell a turelem...lejart az ido leulok melle es megkerdem tudja -e mert kapta a buntetest...elmondja...egy bocsanatot..keres vagy megigeri tobbe nem ford elo...atoleljuk egymast mondom anyu szeret...roviden...soha ne tartsunk litaniakat...bevalt

mukodik....

2013. jún. 13. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!