Te mit teszel, hogy a gyereked a gimiben ne szokjon rá a cigire?
Többen is írták, hogy ez gyerek függő, de majdnem minden tini kipróbálja, na én ezekkel egyet is értek.:)
Én 16 éves(9.-es) vagyok, viszont voltak olyan osztálytársaim, akik már 5.-től folyamatosan szívják..rossz társaságba kerültek ez így igaz, viszont engem akkor is kínáltak de tudtam NEM-et mondani és ehhez a mai napig tartom magam. Múlthétvégén majdhogynem a számba tukmálta volna egy srác, de akkor is kapásból azt mondtam, hogy "köszi nem, mert nem cigizek". Egyszer kipróbáltam, de elég is volt. Anyukám ritkán cigizik, de akkor szóvá is szoktam tenni, hogy büdös szóval még a szagát sem szeretem túlzottan. Meg anno vagy 10 éve apukám megígértette velem, hogy sosem fogok rászokni:) Tudom gyerekes dolog mert még kicsi voltam..de szeretném ahhoz az ígéretemhez tartani magam:)
én csak akkor cigiztem amikor ittam. aztán amikor azt álmodtam, hogy cigizem, illetve mentem mások füstje után (nem kellett ehhez sok) akkor mondtam, hohó, most fogok rászokni, és azóta nem cigiztem
másokon látom, hogy úh csak alig cigizek, aztán azóta le sem tudják tenni a cigit, és ugyan mondogatják, hogy ők bármikor le tudnának szokni, de pontosan látszik, hogy nem tudnak leszokni
Nem biztos, hogy a példamutatás a legjobb módszser, az osztályban azok a legnagyobb dohányzás-ellenesek akiknek a szülője cigizik. Ez a gyereken múlik. "Fel kell világosítani", hogy mi a következménye annak, ha cigizik, de sajnos a szülő nem tudja megakadályozni, ha a gyerek akarja.. már ha nincs vele minden másodpercben.
A dohányzás ellen vagyok teljesen, de azt mondom túl sokat nem tehetsz, a tiltás nem sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!