Te mit teszel, hogy a gyereked a gimiben ne szokjon rá a cigire?
Én elmondom, hogy nem szoktam rá anno.
Anyukám meg a tesóm bent a lakásban is szívta (a konyhában) emiatt én rühelltem már akkor is, de a pont az i-re az volt, hogy 10. osztályban nálunk mindenki szívta, pedig ez egy nagyon jó iskola volt. Na, akkor döntöttem végleg úgy, hogy ez nekem nagyon nem kell, mert milyen szánalmas, hogy mindenki szívja.
Őszíntén nem sokat tudsz tenni. MIndenki azt mondta áltisibe, hogy nem szokik rá. És abból az osztályból kemény 3-an nem bagózunk.
Ma már csak annyit tudsz tenni, hogy példát mutattok neki--> ti sem gyújtotok rá, főleg nem a házban.
Én nem cigizek, a családban csak anya dohányzik. De rá nagyon haragszok mert a házban is csinálja én meg már rosszul vagyok a szagától is. /mert a szaga utána is érződik és hiába mondom elneki 100x 101jére is csinálja/
4-es vagyok.
De ez nagyon függ attól is, hogy milyen társaságba kerül. Mert ha olyan társaságba kerül tuti rászokik. Ha olyanba ahol nem akkor meg ciki lenne neki egyedül cigizni és nem tenné. /legalábbis unalmas/
Utolsó: nem értem, hogy a cigizés hogyan függ össze azzal, hogy gimibe jár-e. Én egyetemre járok, itt is nagyon sokan cigiznek, teljesen értelmes, okos emberek, és nyilvánvalóan tisztában vannak a dohányzás hátrányaival.
A kérdésre: nekem mondjuk elég visszahúzó erő volt, hogy a nagypapám (akit imádtam) 11 éves koromban meghalt, és mindenkitől azt hallottam, hogy a cigi miatt (láncdohányos volt). Én így a cigit a halállal, nagypapám halálával azonosítottam mindig, ettől megutáltam. Meg otthon a családban senki nem cigizett, a gimiben pedig a barátaim szintén nem. Jóban voltam olyanokkal, akik dohányoztak, s bár néha megkínáltak, soha nem erőltették. Nem lettem ciki attól, hogy soha még csak rá sem gyújtottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!