17 éves vagyok és van egy problémám?
Nemsokára érettségizni fogok. El kéne döntenem, hogy akarok-e továbbtanulni, és ha igen akkor hol, ha nem akkor meg mit akarok dolgozni. De az a baj, hogy semmiféle karrier iránti ambícióm nincs. Nem a munkával van bajom, tudom hogy dolgozni kell, és akarok is, csak nem tudom, hogy mit.
Anya akarok lenni. Feleség. Háziasszony. De ahhoz hogy a barátommal majd nemsokára gyereket tudjunk vállalni, mindkettőnknek dolgozni kéne (főleg hogy nem is kapnék gyest ha nincs legalább fél év munkaviszonyom..)
Mit dolgozzak, ha semmiféle szakma iránt nem érdeklődöm különösebben, mert anya szeretnék lenni?
(Ha ez számít valamit, a suliban az átlagom 3,7 körül van, 3 nyelvet tanulok és van egy ecdl vizsgám.)
17/L
17 évesen én is azt hittem, hogy az akkori barátnőmmel élem le az életemet:)
Barátod miből akar eltartani titeket majd akkor? Ha normális munkát akar, akkor ő még bőven tanulni fog. Majd az ösztöndíjából akartok nyomorogni?
Egyetértek az előttem leírt dolgokkal,de megpróbálok segíteni. Ha nem szeretnél egyetemet végezni,akkor válassz egy szakmát, valami olyasmit amit otthonról is végezhetsz. 3-4 év alatt lehetsz fodrász, kozmetikus, műkörmös. Ezeket akár gyerek mellett is csinálhatod és kisebb-nagyobb összegeket összeszedhetsz te is.
Na meg kezdj el diákmelózni,abból is gyűjthetsz a terveidre.
Én is fiatal szülő szeretnék lenni,de előtte jó lenne némi egzisztenciát teremtenem. Egy kisgyereknél bármi közbejöhet, nem kell nagydologra gondolni, elég egy kis téllel járó betegség, a gyógyszerek pedig nem épp olcsók. És nem hiszem,hogy szívesen élnétek egyik napról a másikra.
18/l
Basszus, a barátod szakmát is kap az érettségi mellé. És?
Tudod mire megy vele? Semmire. Ha nem fog, mérnöknek, informatikusnak tanulni pl. egyetemen, nem nagyon tud eltartani titeket, mert nem akarsz dolgozni, főállású anya akarsz lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!