17 éves vagyok és van egy problémám?
Nemsokára érettségizni fogok. El kéne döntenem, hogy akarok-e továbbtanulni, és ha igen akkor hol, ha nem akkor meg mit akarok dolgozni. De az a baj, hogy semmiféle karrier iránti ambícióm nincs. Nem a munkával van bajom, tudom hogy dolgozni kell, és akarok is, csak nem tudom, hogy mit.
Anya akarok lenni. Feleség. Háziasszony. De ahhoz hogy a barátommal majd nemsokára gyereket tudjunk vállalni, mindkettőnknek dolgozni kéne (főleg hogy nem is kapnék gyest ha nincs legalább fél év munkaviszonyom..)
Mit dolgozzak, ha semmiféle szakma iránt nem érdeklődöm különösebben, mert anya szeretnék lenni?
(Ha ez számít valamit, a suliban az átlagom 3,7 körül van, 3 nyelvet tanulok és van egy ecdl vizsgám.)
17/L
Mit tudsz nyujtani egy gyereknek 1
21 evessen ha magad sem lattal eltel?
Tanulj dolgozz utazz enekelj zenelj jard be a vilagot szeress nezzd a tropusi egen a csillagokat ismerj meg mas kulturakat.
Aztan szulj es az elettapasztalat a kalandok az elmenyek gazdagga tesznek es a gyerekednek meselhetsz rola.
Sajnaltam volna ha kihagyom az indonez tenger parton valo szerelmeskedest a sziklamaszast az erdei biciglizeseket az azsiapiaci kvargast a hajoutat a buvarkodast.
Most 4 gyerekunk van es inadok anya lenni mert mar eltem mindent kattam amit akartam es tanultam voltam bolondos diak aki ejjel csavargott es terveket szot a jovore a tobbi lannyal
Most ott ddolgozom ahol szeretnek jol keresek es lassan ujra utazhatunk messzire a gyerekek megnottek.
Jovore zoldfok szigeteken onkentes munkaban tanitok.
De mit tanuljak, ha nem vagyok különösen jó semmiben? Nem állok bukásra semmiből, mindenből kb 3as vagyok, kivéve a nyelvek, abból 5ös.
Mit tanuljak, ha nem tudom mit akarok dolgozni, mert anya akarok lenni, és nem akarok karriert?
No és a férjecskédet azt hogyan szeretnéd összeszedni? Lasszóval?:D Vagy veszel egyet?:D
Írtad, hogy 21 évesen már szülni akarsz. Mondjuk nagy általánosságban azért két-három évig együtt vannak a párok, mielőtt gyereket vállalnak. Mivel a legtöbben házasságban szeretnének gyereket vállalni, ez az idő legyen 5 év, mert házasság előtt mondjuk 2 év együttélés, hogy kiderüljön tudtok-e együtt működni mint egy pár. De a gyerekvállaláshoz is valami egzisztencia kellene, amitől te még nagyon-nagyon-nagyon messze vagy, egy érettségivel pedig messze is maradsz. 30-35 éves férfiak, akik rendelkeznek olyan háttérrel és olyan munkával, amire 1-2 éven belül a házasodást követően gyereket vállalna normális ember, ők nem fognak érted kapkodni, hidd el. A kortársaid pedig még tanulnak, és eszükben sincsen gyereket vállalni. Maradnak a még idősebbek. De nekik meg vélhetően már kamasz gyerekeik vannak, ők MÁR nem akarnak gyereket, csak a fiatal feszes cicdre pályáznának. Még idősebbekről (60+) pedig ne beszéljünk.
Ezt mégis hogyan gondoltad? Nem bántani akarlak. Csak nagyon utópisztikus elképzeléseid vannak az életről, a boldogulásról és a gyermeknevelésről.
Abból látszik, hogy milyen gyerek vagy még, hogy mennyiszer írod le azt: AKAROK- NEM AKAROK
ez még nagyon gyerekre vall. HIdd el, a gyerekvállalás nem ennyi, hogy semmit nem akarok, csak gyereket. Valaki nagyon jól írta előttem: ez nem lehet életcél. Menekülsz valami elől, amiben döntened kéne, amibe energiát kellene fektetned, előre kellene menned benne. Ez így nem máűködhet. A gyereked hogy fog rád felnézni, hogy fogsz neki mintát adni, amit követhet? Vagy majd ők se tanuljanak, ők se dolgozzanak, csak gyereket csináljanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!