16 évesen miért nem engednek sehova?
Nem bíznak meg bennem a szüleim, pedig semmivel nem vívhattam ki a bizalmatlanságukat. Sehova nem engednek szinte, és egyáltalán nem vesznek komolyan. Mit tegyek, hogy ez megváltozzon?
Előre is köszi a válaszokat! :)
16L
1.kérdésem:Hol éltek?
2.kérdésem:Hova szeretnél menni?
3.kérdésem:Kivel szeretnél menni?
Ha az első kérdésre 'városban élünk' a válaszod,akkor erre az a válaszom,hogy aggódnak érted a szüleid,ezért nem engednek sehova.Ugyanis egy város veszélyesebb még mindig,mint egy falu.Amennyiben faluban laktok,a kérdést vedd semmisnek.
Ha a második kérdésre 'szórakozni' a válaszod,akkor nyilván rögtön mindenki a discora gondolna..az meg veszélyes bárkinek,nem csak egy 16 évesnek.Ha mozizni akarsz,vagy csak simán csavarogni(az utóbbiban is van veszély),akkor nem értem a szüleidet.
Ha a harmadik kérdésre a válaszod az,hogy van titokban egy barátod és vele szeretnél lenni,akkor nyilván ezt a szüleid is sejtik,vagy érzik,tehát aggódhatnak,hogy mi lesz az ő "kislányukkal".Amennyiben pedig barátokkal,vagy barátnőkkel akarsz valamerre csavarogni,akkor is megértem a szüleid aggódását,mert nem tudhatják,hogy azok a barátok milyenek..ha pedig tudják,akkor nem értem az aggodalmukat.
Szerintem fogalmazd meg pontosan a szüleidnek,hogy hova szeretnél menni és kivel szeretnél menni,és mikor jöhetsz haza és mit szeretnél azon a helyen csinálni és hogy nyugodtan bízhatnak benned és hogy nem fogod eljátszani a bizalmukat!!Ha ezeket normálisan,nyugodt hangvétellel eltudod magyarázni nekik,akkor el kell,hogy engedjenek.Nem hiszem,hogy két józan ésszel rendelkező szülő ne engedne el valahova egy 16 éves lányt,aki totál megbízható és felelősségteljes.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!