Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti jártok szülői...

Szülők! Ti jártok szülői értekezletre? Ha nem, akkor miért nem?

Figyelt kérdés

Az iskolában ezen a héten hétfőn volt a szülői értekezlet. A felső tagozatból, mint utólag kiderült összesen hárman mentünk el érdeklődni. Senki más Pedig bőven van probléma a gyerekeinkkel és az iskolával is.

Nem is értettem, hogy amikor kiléptem az osztályfőnöktől miért gyűlik körém vagy 10 tanár, olyan is, aki nem is tanítja a fiam...később jöttem rá, hogy én voltam az egyik szalmaszál (a háromból), akibe szegények belekapaszkodhattak...

Nem értem ezt a közönyt.

2013. ápr. 19. 09:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10. válaszoló

Azért ezt erősen kétlem. Egyrészt nekem egészen 34 éves koromig elképzeléseim is csak halványan voltak arról, hogy mi zajlik egy szülőin, egy fogadóórán. Addig, amíg magam érintett szülőként el nem mentem az elsőre.

Te 16 évesen honnan tudod, hogy a felnőttek. A tanáraid, a szülők egymás közt mit beszélnek meg?

Hogy ne tudná a tanár, hogy ki vagy és csak sablonszöveget mondana? Te tényleg ezt hiszed? Ez nagyon nincs így. Olyanokat észrevesznek a tanáraitok, amiket álmodban sem hinnél. Attól, hogy te csak egyetlen szerepben látod a tanárodat az osztály előtt állni, attól azért ők ennél jóval többek.

Én már a bölcsödei gondozó nénitől kezdve tudom sorolni, hogy mi mindent vettek észre a pedagógusok, amiket én anyaként a saját gyerekemen nem láttam meg magamtól...

2013. ápr. 20. 08:35
 12/18 anonim ***** válasza:

Nálunk a legnagyobb gyermekére a férjem jár, ott a 17 tanulóból jó, ha 6-7-nek a szülője elmegy az értekezletre, főként azok, akikkel semmi gond, probléma nincs...

Ez évek óta így van, mindig lehet tudni, hogy kik lesznek ott.

2013. ápr. 20. 16:32
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező,pedig sok igazság van abban amit a 10-es ír. Nem mondanak semmi újat főleg gimiben,ha a gyerek nem problémás. Volt olyan tanárom aki megkérdezte anyámat,hogy otthon bajok vannak-e csak azért mert nem jövök ki az osztállyal, otthon nincsenek bajok, bent a suliban vannak.

A fogadóórákra én anyum sem jár, sok idő amíg bejut egy tanárhoz és mindegyik elismétli neki ugyanazt. "Viselkedésével nincs baj, többet is kihozhatna magából, csendes." ezt hallja újra és újra. Azt pedig ne is említsük amikor a "mindent észrevevő" tanár, aki már két éve tanított azt sem tudta ki vagyok,miközben alig hárman mutattunk lelkesedést az órái iránt.

2013. ápr. 20. 16:45
 14/18 anonim ***** válasza:

10.-es vagyok.Onnan tudom,hogy anyukám elszokta mondani,hogy mit mondtak a szülők,meg egyszer volt ,hogy elmentem anyával és a terem előtt ültem és hát hallottam,hogy mit mondtak.

Azt meg csak tudom,hogy a tanár nem tudja,hogy ki vagyok,ha órán is teljesen más embernek szólít,miközben 3 éve tanít,de Noéminak,Annának meg Zsófinak szólit..:) De csak egy-két tanár nem tudja ki vagyok,mert el vannak foglalva az osztályban lévő 3 diákkal a többi meg levan tojva:)

Amúgy nem kötöszködésnek szánom amit írok,csak gondoltam reagálok arra,amit írtál. Lehet nálatok mások a tanárok,de itt a fogadóórának nem sok értelme van,amiből meg szín ötös vagyok arra anya meg nem akar bemenni,ha esetleg rontok valamiből akkor bemegy a tanárhoz és beszélget vele,hogy észrevett-e valamit rajtam ilyesmi:))

2013. ápr. 20. 16:49
 15/18 anonim ***** válasza:
elnézést: "hogy mit mondtak a szülők" helyett *tanárokat gondoltam,csak nem azt írtam:)
2013. ápr. 20. 16:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Kicsit OFF, de a kedvenc sztorim és a másik véglet: Anyukám osztályfőnök. Bement hozzá az egyik szülő és felelősségre vonta, hogy a gyerek miért viselkedik OTTHON rosszul, miért nem nevelik meg az iskolában? Anyukám volt a hibás, mert heti 2 órán + az osztályfőnöki ( ráadásul 30-an vannak egy osztályban) nem tudta elérni hogy a gyerek otthoni magatartása javuljon. A poén pedig az egészben, hogy az iskolában nincs magatartási probléma a gyerekkel, anyukám teljesen meg van a viselkedésével elégedve:) Persze kedves szülő elment az igazgatóig is, de kiröhögték, nehogymár az osztályfőnök legyen azért a felelős, h a gyerek h viselkedik otthon. Az ilyen szülő inkább ne járjon szülőire, mert persze a gyerek tanulmányi előmenetele v iskolai viselkedése egy csöppet se érdekelte, csak az, h OTTHON rosszalkodik.
2013. ápr. 20. 19:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert akinek gond van a gyerekével, az nem szívesen megy el, nem nagyon akar tudomást szerezni arról, hogy a gyerek nem megfelelően viselkedik. Hisz az neki is kínos.
2013. ápr. 21. 13:04
 18/18 Nikolett6 válasza:
Nem a gyereke nem érdekli azt a szülőt, aki nem megy el, hanem a tanár és a többi szülő nyafogása. Minden szülőin ugyanaz a téma..mikor lesznek a szünetek stb. Ezeket és minden fontos dolgot felraknak már csoportokban is, a mai világban teljesen felesleges a szülői értekezlet. A fogadó órát preferálom, ahol a saját gyerekem a téma, a többiek engem nem érdekelnek, elég sok gondot okoz másnak a kölyke…nem szeretnék szülőin jópofizni.. azt az 1-2 két órát kínszenvedésnek élem meg idő rablásnak az életemből, inkább itthon maradok a gyerekeimmel, mert ők érdekelnek és nem az idegenek.
2023. okt. 19. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!