Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti jártok szülői...

Szülők! Ti jártok szülői értekezletre? Ha nem, akkor miért nem?

Figyelt kérdés

Az iskolában ezen a héten hétfőn volt a szülői értekezlet. A felső tagozatból, mint utólag kiderült összesen hárman mentünk el érdeklődni. Senki más Pedig bőven van probléma a gyerekeinkkel és az iskolával is.

Nem is értettem, hogy amikor kiléptem az osztályfőnöktől miért gyűlik körém vagy 10 tanár, olyan is, aki nem is tanítja a fiam...később jöttem rá, hogy én voltam az egyik szalmaszál (a háromból), akibe szegények belekapaszkodhattak...

Nem értem ezt a közönyt.

2013. ápr. 19. 09:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos ismerős a szitu.Én járok rendszeresen,isibe is oviba is.És azt tapasztalom,mindig ugyan azok a szülők jönnek,és pont azoknak a problémás gyerekeknek a szülei nem jelennek meg akiknek kellene. :/ Van,hogy reggel odamennek az említett szülőkhöz,hogy miért nem jött el,lenne mit megbeszélni,akkor nekik áll feljebb,meg hogy nincs nekik erre idejük. :/ Nem lehet bírni a gyerekekkel,nem törődnek velük,az utcákon lófrálnak.TISZTELET A KIVÉTELNEK.De borzalom milyen állapotok uralkodnak! És hiába minden..1 fecske nem csinál nyarat! :(
2013. ápr. 19. 10:22
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám több mint 20 éve van a pedagógus pályán. Az ő tapasztalata szerint is mindig csak azok a szülők mennek el, akiknek nincs, vagy kevés probléma van a gyerekével és sajnos ilyenből egyre kevesebb van. Akiknek problémás a gyereke, az azért nem megy el, mert nem érdekli, vagy nincs kedve konfrontálódni. Ezenkívül szerintem még gond lehet, h valamelyik szülőpárnak tényleg nincs ideje!A mostani gazdasági helyzetben sokan dolgoznak másodállásban is, vagy csak egyszerűen este 8-ig kell, hogy túlórázzanak, és nem engedik el őket szülőire, vagy el se mernek kéredzkedni,nehogy kirúgják őket:(
2013. ápr. 19. 10:36
 3/18 A kérdező kommentje:

Igen, de akkor tényleg mi a fenét várunk el a gyerekektől, ha ennyire le sincsenek ejtve?

Én a mai napig anyám fejére olvasom, hogy nem jött el a zeneiskolai koncertemre és ezzel elvette minden motivációmat a fuvolázástól.

A gyerekeknek így mitől legyen kedvük tanulni, ha a szüleiket nem érdekli az iskolai eredményességük?

Szegény tanárok meg tényleg csak szenvednek. Már nem is panaszkodnak, egyszerűen csak fásultak és elegük van mindenből.

Azt nem értem még, hogy ez hogyan alakult ki? A mi szüleink jártak mindig mindenhová (egyedül anyám a koncertemre épp nem, ezért is emlékezetes számomra)...akkor a mi generációnk miért nem teszi ezt meg?

2013. ápr. 19. 10:39
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok szülő, de remélem, nem gond, ha nem válaszolok.

Amikor általános iskolás voltam, akkor nálunk is ugyanez volt. A szülői értekezletekre elment max. 5 szülő (köztük anya is), csak olyanok, akiknek a gyerekeivel alig vagy nem volt gond. Az olyan szülők, akiknek meg kellett volna jelenniük, általában azért nem mentek el, mert nem érdekli őket a gyerek, és szerintem részben ezért is problémásak.

Amióta gimnazista vagyok, az osztálytársaim szüleinek a nagy része (kb. háromnegyede) rendszeresen jár szülői értekezletekre.

16/L

2013. ápr. 19. 12:37
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok szülő, anyukám elszokott menni és általában 5-6 ember felmenője jelenik meg. És többnyire azok a szülők hiányoznak ahol gond lenne a gyerekkel vagy osztálypénz elmaradás van.

Anyum sem tud mindig elmenni mert olyan a munkabeosztása, és vannak mások is akik emiatt hagyják ki. De akiket tényleg érdekli,hogy mi van a kölykükkel azok megoldják és legalább párra elmennek.

Na meg itt már az is probléma,hogy sokan nem is szólnak róla otthon.

17/L

2013. ápr. 19. 12:44
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám rendszeresen el szokott menni szülői értekezletre, és azt szokta mondani, hogy szinte mindenki ott volt. Általános iskolában sem volt máshogy. Amire alig mennek el, az a fogadóóra, hiszen oda szüleim szerint "vagy nyalizni mennek, vagy tényleg rossz a gyerek".

16/L

2013. ápr. 19. 15:18
 7/18 A kérdező kommentje:
Itt a kettő együtt van. Tehát szülői értekezlet és fogadóóra. Szülői értekezlettel kezdődne elvileg a saját teremben az ofővel és utána lehetne menni a tanárokhoz fogadóórára. De amint kijöttem a saját teremből, ahol az osztályfőnökkel beszéltem a tanárok maguk jöttek mind elém... először megijedtem, azt hittem baj van a fiammal, de aztán kiderült, hogy dehogy csak nem akarnak úgy hazamenni a fogadóóráról, hogy nem láttak szülőt...
2013. ápr. 19. 15:49
 8/18 anonim ***** válasza:

Ez de durva... nekem anyukám mindig el szokott menni szülői értekezletekre, amíg iskolás voltam, és az anyukák nagy része is mindig ott volt.

Volt viszont egy osztálytársam, aki azt mondta, hogy az anyukája soha egyetlen szülőire sem ment még el... sajnáltam érte.

2013. ápr. 19. 19:28
 9/18 anonim ***** válasza:
nekem általánosban, meg most giniban is úgy van, hogy az ellenőrzőbe kell beírni, hogy mikor lesz szülői. szerintem a rossz gyerekek pont nem arról híresek, hogy megmutassák az ellenőrzőjüket, hogy néézd anya holnap szülői.
2013. ápr. 19. 22:09
 10/18 anonim ***** válasza:

Nekem anya csak a szülőire szokott elmenni,fogadóra nem nagyon. Évente max egyszer,ha ráveszi magát,hogy elmenjen,de nem azért,mert nem érdekli,hogy mi van velem. Csupán fölöslegesnek tartja, kapunk naplófénymásolatot a jegyeimet tudja,az osztfályfőnöktől meg úgyis tudja,hogy mikor van baj velem. A fogadóórán meg úgyis minden tanár kb ugyan azt mondja ,már ha tudja a tanár,hogy kivagyok:) de ha nem tudja akkor meg mondd valami sablonszöveget.

Amúgy engem nem motivál kevésbé az,hogy anya nem jár fogadóórákra,ha járna akkor is ugyan úgy tanulnék.:)

16l

2013. ápr. 20. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!