Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Titeket meg szoktak szidni a...

Titeket meg szoktak szidni a szüleitek, ha kaptok egy rossz jegyet?

Figyelt kérdés

Én eddig földrajzból 5-ös voltam, és ma kaptam egy 3-ast és 2-est. Anyukám tudja is, viszont nagyon haragszik, amiért elrontottam az 5-ös átlagomat. Egyébként másból is 4-es 5-ös vagyok, de igazából már szinte minden tantárgyból be-be csúszott egy rossz jegy, viszont ebben az évben még egyetlen egyesem se volt. Sőt szinte még egész suli alatt se kaptam egy egyest se (egyet igazságtalanul irt be egy azóta már kirúgott infótanár, egyet meg kémiából kaptam egy hónapos kórház után) szval nem érzem ugy, hogy annyira hanyag lennék. Viszont az nagyon elszomorít, hogy anyum mindig azt mondja ilyenkor, hogy tudom, hogy ezzel okozom neki a legnagyobb fájdalmat, és mondja, hogy akkor innentől kezdve felőle már meg is bukhatnék. Mással is szoktam igy beszélni a szülik, meg ennyire haragudni, vagy csak az én anyukám ennyire mérges?

egy 8.-os lány

2013. ápr. 16. 16:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
*offért
2013. ápr. 16. 22:16
 12/18 A kérdező kommentje:
Hát az van, hogy ugye a féléves átlagom 4,5 volt, és felvettek egy gimibe, de az elég gyenge. Egy másik suliba, egy művészeti szakközépbe is felvettek, és mindig a művészettel szerettem volna foglalkozni. Így hát azt a sulit jelöltem meg a végleges sorrendben elsőnek (vagyis már elég valószínű, hogy jövőre odamegyek). És mivel ugye ennek a sulinak a művészeti része nagyon erős viszont a tanulás része átlagos vagy gyenge, anyukám sokat mondja, hogy ha már most lesüllyedek a tanulással, akkor ott majd teljesen lebutulok. Amikor bejelöltük a művészeti sulit, megígértem, hogy egy kicsit majd mindig fogok pluszba tanulni, hogy majd egy közép vagy felsőfokú érettségit le tudjak tenni, hogyha neadjisten nem fogok munkát találni a művészettel. Lehet, hogy ezért haragszik mindig ennyire. Meg igazából most váltak el szeptember körül a szüleim, nagyon komoly okok miatt, lehet, hogy mondjuk ezért mondja az anyukám, hogy azzal nagy fájdalmat okozok neki, ha rossz jegyet kapok. Egyébként ez nem egy gyakori jelenség, viszont most eléggé leeresztettem. Semmi kedvem sincsen tanulni, néha már le*arom érzésem van a tanulással szemben. Hú, és nemtudom, hogy ez eddig érthető-e, de sajna elég kuszák ugymond a szálak, merthogy a válás miatt szeptemberben elköltöztünk, így nyolcadikra másik suliba kellett jöjjek. Ez ugy érzem, hogy nehezebb mint az előző suli ahova jártam. Az is benne lehet a pakliban, hogy emiatt kifáradtam egy kicsit az első,nehezebb félév miatt. Hú, ez már nagyon sok, többet nem is írok. :) Egyébként köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2013. ápr. 17. 17:00
 13/18 anonim válasza:

Rám sosem szoktak haragudni. Minden dolgozatra lelkiismeretesen felkészülök és ezt a szüleim látják is. Onnantól kezdve pedig már teljesen mindegy nekik, hogy hányast kapok, mert tudják, hogy rendesen felkészültem.

Ehhez mellékesen hozzátenném, hogy hármasnál még soha sem kaptam rosszabb jegyet és abból is csak évente maximum három van szóval még nem igazán tapasztalhattam meg, hogy milyen egy egyessel hazaállítani. :)

2013. ápr. 19. 19:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Anyukád nyilván nem akarja,hogy leessen az átlagod,és így akar ösztönözni.Vannak ilyen szülők,az enyém is ilyen volt,aztán rájött,hogy ha ordít,akkor csak kiröhögöm,és "csakazértis" írok még egy 1-est. Aztán ordít tovább. Aztán már kiidegeli saját magát. Szóval felhagyott ezzel. Ha rossz jegyet kapok,inkább az van,hogy ellenőrzi,hogy megtanulom-e amit kellett volna,meg felkérdezi,aztán kijavítom a jegyet. Nem biztos hogy ez jó ötlet,de szerintem anyukád egy kellemesebb pillanatában nagyon-nagyon tapintatosan elmondhatnád neki,hogy ez nem jó,mert csak azt éri el,hogy félsz tőle és rosszul érzed magad miatta.

Ja,egyébként így nyolcadikban már mindenkinek ilyen lesz.rom érzése van a sulival kapcsolatban,hisz már nincs montiváció,felvették,ahova akarta,és nem csak az évet,hanem az egész általánost is unja,elfáradt.Én is így vagyok vele.

Üdv:egy szintén 8.-os lány :)

2013. máj. 2. 15:26
 15/18 anonim válasza:
Hát... Anyukám tanár. Féltem mikor először vittem haza rossz jegyet, de nem kaptam szidást, mert ő is tudja, hogy engem is bánt, ha valami nem úgy sikerült hogy terveztem. Megoldom, kijavítom, belehúzok, és minden oké. Csak lássa, hogy nem csinálsz rendszert belőle.
2013. máj. 6. 16:22
 16/18 anonim ***** válasza:
14-es vagyok,azt kifelejtettem,hogy az én anyukám is tanár. :) (másik suliban)
2013. máj. 7. 17:15
 17/18 anonim válasza:
négyesnél már ordítanak
2013. okt. 4. 15:33
 18/18 anonim válasza:

Alapbók jó tanuló vagyok, de ma becsuszott töriből egy kettes és már világvége meg hogy nem tanulok semmit, miközben 4-5 tanuló vagyok.

Az ember nem hibázhat egyszer sem

De persze az ötösre csak annyit mondanak ok

fszom ki van már

2020. márc. 4. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!