Titeket meg szoktak szidni a szüleitek, ha kaptok egy rossz jegyet?
Én eddig földrajzból 5-ös voltam, és ma kaptam egy 3-ast és 2-est. Anyukám tudja is, viszont nagyon haragszik, amiért elrontottam az 5-ös átlagomat. Egyébként másból is 4-es 5-ös vagyok, de igazából már szinte minden tantárgyból be-be csúszott egy rossz jegy, viszont ebben az évben még egyetlen egyesem se volt. Sőt szinte még egész suli alatt se kaptam egy egyest se (egyet igazságtalanul irt be egy azóta már kirúgott infótanár, egyet meg kémiából kaptam egy hónapos kórház után) szval nem érzem ugy, hogy annyira hanyag lennék. Viszont az nagyon elszomorít, hogy anyum mindig azt mondja ilyenkor, hogy tudom, hogy ezzel okozom neki a legnagyobb fájdalmat, és mondja, hogy akkor innentől kezdve felőle már meg is bukhatnék. Mással is szoktam igy beszélni a szülik, meg ennyire haragudni, vagy csak az én anyukám ennyire mérges?
egy 8.-os lány
Rám sosem szoktak haragudni. Minden dolgozatra lelkiismeretesen felkészülök és ezt a szüleim látják is. Onnantól kezdve pedig már teljesen mindegy nekik, hogy hányast kapok, mert tudják, hogy rendesen felkészültem.
Ehhez mellékesen hozzátenném, hogy hármasnál még soha sem kaptam rosszabb jegyet és abból is csak évente maximum három van szóval még nem igazán tapasztalhattam meg, hogy milyen egy egyessel hazaállítani. :)
Anyukád nyilván nem akarja,hogy leessen az átlagod,és így akar ösztönözni.Vannak ilyen szülők,az enyém is ilyen volt,aztán rájött,hogy ha ordít,akkor csak kiröhögöm,és "csakazértis" írok még egy 1-est. Aztán ordít tovább. Aztán már kiidegeli saját magát. Szóval felhagyott ezzel. Ha rossz jegyet kapok,inkább az van,hogy ellenőrzi,hogy megtanulom-e amit kellett volna,meg felkérdezi,aztán kijavítom a jegyet. Nem biztos hogy ez jó ötlet,de szerintem anyukád egy kellemesebb pillanatában nagyon-nagyon tapintatosan elmondhatnád neki,hogy ez nem jó,mert csak azt éri el,hogy félsz tőle és rosszul érzed magad miatta.
Ja,egyébként így nyolcadikban már mindenkinek ilyen lesz.rom érzése van a sulival kapcsolatban,hisz már nincs montiváció,felvették,ahova akarta,és nem csak az évet,hanem az egész általánost is unja,elfáradt.Én is így vagyok vele.
Üdv:egy szintén 8.-os lány :)
Alapbók jó tanuló vagyok, de ma becsuszott töriből egy kettes és már világvége meg hogy nem tanulok semmit, miközben 4-5 tanuló vagyok.
Az ember nem hibázhat egyszer sem
De persze az ötösre csak annyit mondanak ok
fszom ki van már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!