Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti elengednétek a 16...

Szülők! Ti elengednétek a 16 éves lányotokat, hogy ott aludjon a barátjánál? 2 éve tart a kapcsolat.

Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 00:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
55%

Én simán megengedném (bár a kislányom még csak fél éves és apja már most azzal "fenyegetőzik", hogy majd sörétessel tartja távol a pasikat...hihihi :D).

Elmesélem, nálunk anno hogy volt: Én valamivel a 16 éves szülinapom előtt voltam először együtt az akkori barátommal (aki kb. 6 évvel volt idősebb nálam), akivel akkor kb. fél éve voltunk együtt. Sajnos sem nálunk, sem náluk nem voltak olyanok a körülmények, hogy ott lehessen aludni. Anyuék ismerték a srácot, aki teljesen kulturált, megbízható volt. Elengedtek vele egy hétvégére egy vidéki városba, anyu íratott esemény utáni tablettát (biztos, ami biztos alapon), meg vettünk óvszert (bár azzal a barátom is készült). Anyuék, bár alapvetően nagyon konzervatívak, mindig azt az elvet követték, hogy inkább engednek, de legyenek rendesek a körülmények, ne pedig egy lépcsőházban/bokorban/sufniban/stb. történjenek a dolgok. Hugommal ugyanígy volt (nagyjából szintén 16 éves korától), csak ő annyiból szerencsésebb, hogy változtak kicsit a körülmények (elköltöztem, így egyedül van a szobában) és nála már ott alhat a barátja.

2013. ápr. 4. 08:18
 12/36 A kérdező kommentje:
Megbízható a barátom. Gondolom, ha eddig nem evett meg, ezentúl sem fog. :) Különben, eze nem olyan gyerekes kapcsolat. Komoly. Ja, most majd jön az a válaszoló, aki kiakadt, hogy már szexelek azzal, hogy mit tudok én a szerelemről, az életről. Eleget. :)
2013. ápr. 4. 08:31
 13/36 anonim ***** válasza:
77%
Persze megengedném, már nagylány vagy.
2013. ápr. 4. 09:13
 14/36 anonim ***** válasza:
67%
Én úgy gondolom, hogy minden korszaknak megvan a maga jellemzője, már ami a kapccsolatokat illeti. Tizenévek elején együtt járni csókolózást, filmnézést jelent. 16-18 évesen már beleférnek az éjszakai bulik is, nem gyakran, de alkalmanként. Az együtt alvós kapcsolatok a felnőttlét sajátjai, akármióta is tart a kapcsolat, nem engedném, hogy a 16 éves gyereklányom máshol töltse az éjszakát. Ez alól kivétel lehet pl. egy szilveszter, ha tényleg tartós kapcsolatban vannak. NEm azért, mert jaj, lefekszik vele, tudom, hogy le fog. Azért, mert fontos a kapcsolatokban is a fokozatosság. A tinédzserkori kapcsolatok nem arról szólnak, hogy heti több este egymásnál alszanak a fiatalok. Nem érdekel, hogy a mai menő szülők szó szerint tojnak a gyerekeik fejére, és azok meg azt csinálnak, amit akarnak. Engedek és nem engedek, egyensúly van. Felnőttként pedig azt tehet, amit csak szeretne.
2013. ápr. 4. 09:57
 15/36 anonim ***** válasza:
70%
Útólsóval értek egyet 100%-ban.
2013. ápr. 4. 09:58
 16/36 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondoltam, hogy hetente párszor ott aludni. Hanem néha-néha. Pl. havonta. Annyira nem ragaszkodok ahhoz, hogy minden este ott aludjak vagy ő itt. Én még iskolás vagyok, ő meg már dolgozik, szóval ő sokkal korábban kel, mint én. Ezért gondoltam, hogy hétvégén legyen az ott- vagy ittalvás.
2013. ápr. 4. 10:02
 17/36 anonim ***** válasza:
36%
Nem nem engedném,teljesen mindegy hogy hány éve tart a kapcsolat ,egy gyerekről van szó,tini kapcsolatról,és annak a szex és az együtt alvás nem része normális esetben,ha 17-18 lennél és akkor lennétek együtt 1-2 éve úgy megengedném de akkor sem mindig hanem alkalmanként,de 16 évesen biztosan nem.Gyerek vagy még,aludj a saját ágyadban egyedül,jól mondta az egyik válaszoló kell a fokozatosság,az együtt alvás nem tinikapcsolatok sajátja,ugyanúgy ahogy az együttélés sem.
2013. ápr. 4. 10:41
 18/36 anonim ***** válasza:
63%
Megengedném, az én lányom is 16 éves.Nálam az a feltétel,hogy tudjam hol van és ne hazudja, hogy barátnőjénél alszik.Van két 27 éves fiam és elhihetitek, hogy nincsenek illúzióim a 16 éves lányokról.Amúgy a lányom megbízható, nem iszik nem cigizik és bulizni sem jár.A barátja is 16 és a hét hónap alatt egyszer már aludtak együtt.Azok akik ennyire tiltják meg korainak tartják, csak homokba dugják a fejüket.
2013. ápr. 4. 19:38
 19/36 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom tényleg néhány szülő mit gondol??? Ha nem engeditek el a gyerekeiteket a másiknál aludni, akkor nem fog szexelni vagy mi?! Elárulok valamit: de fog, maximum nem otthon vagy a barátjáéknál, ahol biztonságban, kényelemben és tisztaságban van, hanem suli után a közeli dzsindzsába vagy az autó hátsó ülésén vagy majd a vonat wc-ben. Én is anya vagyok, van gyerekem, és amikor ő úgy döntött, akkor itt aludhatott a barátja és ő is ott aludhat a barátjánál. Természetesen ehhez az is hozzá tartozik, hogy megbízom benne, ha nálunk vannak nem járok a nyakukra, nem hallgatózok a szobája előtt, tudja, hogy fontos a védekezés stb... másrészt ismerjük egymást a másik szülőpárral, mindig felhívjuk egymást, hogy odaértek-e stb...

A gyerekeitek fel fognak nőni (sajnos ebben a világban még gyorsabban is), ezt nem lehet megakadályozni, ahogy azt sem, hogy szexeljenek. Viszont a mostani viszonyotok, és az ehhez való hozzáállás nagy hatással lesz/van a későbbi szülő-gyerek kapcsolatra...

2013. ápr. 5. 13:46
 20/36 anonim ***** válasza:
36%

Kedves utolsó (és többi hasonlóan gondolkozó) anyuka!

Nagyon félre kell nevelni a gyereket ahhoz, hogy annyira igénytelen legyen, hogy a sloziban, vagy egy kocsiban (egyáltalán honnan szereznek autót???) kufircoljon a kicsilány. Magára vessen az a tehetetlen, szülőnek nem való anya, akinek ezt a lánya meg meri csinálni, nem beszélve arról, ha még lóg és hazudik is ahhoz, hogy szexelhessen egyet.

Nagy, de nagyon félre kell ehhez nevelni a gyereket. És az, hogy manapság az ilyenek vannak többségben, senki másnak nem hibája, csakis azoké a szuperanyuciké, akik már nem akarnak nevelni, csak haverkodni a gyerekeikkel.

A szülőnem nem az a dolga, hogy a barinője legyen a lányának, hanem az, hogy neveljen, példát mutasson, erkölcsöt adjon. Ha a mai anyukák (é persze apukák) erre nem képesek, akkor mi a francért kell gyereket vállalni...

2013. ápr. 5. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!