Szülők! Ti elengednétek a 16 éves lányotokat, hogy ott aludjon a barátjánál? 2 éve tart a kapcsolat.
Én simán megengedném (bár a kislányom még csak fél éves és apja már most azzal "fenyegetőzik", hogy majd sörétessel tartja távol a pasikat...hihihi :D).
Elmesélem, nálunk anno hogy volt: Én valamivel a 16 éves szülinapom előtt voltam először együtt az akkori barátommal (aki kb. 6 évvel volt idősebb nálam), akivel akkor kb. fél éve voltunk együtt. Sajnos sem nálunk, sem náluk nem voltak olyanok a körülmények, hogy ott lehessen aludni. Anyuék ismerték a srácot, aki teljesen kulturált, megbízható volt. Elengedtek vele egy hétvégére egy vidéki városba, anyu íratott esemény utáni tablettát (biztos, ami biztos alapon), meg vettünk óvszert (bár azzal a barátom is készült). Anyuék, bár alapvetően nagyon konzervatívak, mindig azt az elvet követték, hogy inkább engednek, de legyenek rendesek a körülmények, ne pedig egy lépcsőházban/bokorban/sufniban/stb. történjenek a dolgok. Hugommal ugyanígy volt (nagyjából szintén 16 éves korától), csak ő annyiból szerencsésebb, hogy változtak kicsit a körülmények (elköltöztem, így egyedül van a szobában) és nála már ott alhat a barátja.
Nem tudom tényleg néhány szülő mit gondol??? Ha nem engeditek el a gyerekeiteket a másiknál aludni, akkor nem fog szexelni vagy mi?! Elárulok valamit: de fog, maximum nem otthon vagy a barátjáéknál, ahol biztonságban, kényelemben és tisztaságban van, hanem suli után a közeli dzsindzsába vagy az autó hátsó ülésén vagy majd a vonat wc-ben. Én is anya vagyok, van gyerekem, és amikor ő úgy döntött, akkor itt aludhatott a barátja és ő is ott aludhat a barátjánál. Természetesen ehhez az is hozzá tartozik, hogy megbízom benne, ha nálunk vannak nem járok a nyakukra, nem hallgatózok a szobája előtt, tudja, hogy fontos a védekezés stb... másrészt ismerjük egymást a másik szülőpárral, mindig felhívjuk egymást, hogy odaértek-e stb...
A gyerekeitek fel fognak nőni (sajnos ebben a világban még gyorsabban is), ezt nem lehet megakadályozni, ahogy azt sem, hogy szexeljenek. Viszont a mostani viszonyotok, és az ehhez való hozzáállás nagy hatással lesz/van a későbbi szülő-gyerek kapcsolatra...
Kedves utolsó (és többi hasonlóan gondolkozó) anyuka!
Nagyon félre kell nevelni a gyereket ahhoz, hogy annyira igénytelen legyen, hogy a sloziban, vagy egy kocsiban (egyáltalán honnan szereznek autót???) kufircoljon a kicsilány. Magára vessen az a tehetetlen, szülőnek nem való anya, akinek ezt a lánya meg meri csinálni, nem beszélve arról, ha még lóg és hazudik is ahhoz, hogy szexelhessen egyet.
Nagy, de nagyon félre kell ehhez nevelni a gyereket. És az, hogy manapság az ilyenek vannak többségben, senki másnak nem hibája, csakis azoké a szuperanyuciké, akik már nem akarnak nevelni, csak haverkodni a gyerekeikkel.
A szülőnem nem az a dolga, hogy a barinője legyen a lányának, hanem az, hogy neveljen, példát mutasson, erkölcsöt adjon. Ha a mai anyukák (é persze apukák) erre nem képesek, akkor mi a francért kell gyereket vállalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!