A fiam ráhajlott erre a neonáci vonalra. Hagyjam békén vagy engedjem neki csak mértékkel? Ti hogy viszonyulnátok ehhez? Valami tapasztalat?
"A fiam ráhajlott erre a neonáci vonalra."
Ez konkrétan mit jelent? Érdeklődik a téma iránt, ilyen jellegű oldalakat néz az interneten, vagy fizikai megnyilvánulása is van? Egyébként hány éves a fiad?
beszélgess vele sokat
vitatkozhatsz is vele nyugodtan
nem kell ráhagyni, meg gondoljon amit akar
de ugyanakkor nem kell ráerőltetni a véleményedet se
ha jó a kapcsolatotok úgyis meg fog hallgatni és számít is hogy te mit gondolsz, még ha nem is mondja
Hány éves?
Tizenpárévesen én is "ráhajlottam" erre a dologra, elég mélyen belemerültem, ismertem zenekarokat, olyanokat, akik huszonéve ebben vannak. Ez nem egy életforma, inkább stílus Biztos vesz magának bakancsot, meg idióta feliratos pólókat, de ennyi. Ha szerencséd van nem fog cigányokkal kötözködni, meg nem rúgatja ki magát a suliból, ha lezsidózza a történelemtanárt. Ez inkább arról szól, hogy szeretne egy látszólag összetartó, komoly célokkal rendelkező közösséghez tartozni. Rosszul választott.
Ha egy kis esze is van, felismeri, hogy ez f*szság, a náci barátai ostoba bunkók és kinövi ezt 18 éves korára. Ha meg nincs ennyi esze, akkor meg mindegyeki n, már bocs...
Még az előzőt kiegészíteném annyival, hogy különösebben nincs félnivalód. Ez egy gagyi stílus. Tetszik neki a II. világháború, meg a keménykedés, meg tud okolni valakiket az elcseszett dolgaiért.
De, akiket te neonácinak nevezel, és akik magukat neonáciknak neveznek olyanok, hogy fingjuk nincs, mi az a nemzeti szocializmus. Igazából ez politika elvileg, de ők csak isznak, meg szájalnak a neten, meg hétvégén a kocsmában.
Én ezt úgy oldanám meg, hogy betenném egy parlamentbe őket és "Tessék, változtassátok meg a világot!"
Aztán fél óra múlva lehajtott fejjel kullognának haza, mert rájönnének, hogy ócskák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!