Szülők! Ti mit szólnátok, ha kamaszlányotok (15) fülében meglátnátok egy 7 miliméteres fültágítót?
Rányomnék egy Tuto lakatot! :-)
Én is 15 éves voltam, amikor kilövettem az orrom. Azóta is hordom a piercinget (28 vagyok), nem bántam meg. Természetesen szülői engedély nélkül csináltattam meg. Sajnos ezzel már nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni. Próbáld meg lebeszélni a nagyobb tágításról, mert az már tuti, hogy nem visszafordítható folyamat. Ja, és a fertőzéseket is említsd meg neki! Ne mutasd felé a haragod, ne zavard büntetésbe, a határait feszegeti. Ha veszekedsz vele, akkor nem fog bízni benned és lehet, hogy ennél rosszabb dolgokat művel a hátad mögött. Beszélgess el vele, hogy miért csináltatta meg, mit szeretne kifejezni vele, miért akarja megváltoztatni a külsejét.
Sok mindent eltűrök, de nálam a fültágító az, ami túlmegy az elfogadhatóság határán. Én is azzal kezdeném, hogy belegondolnék, hogy hol rontottam el a kapcsolatunkat, hogy ezt nem beszélte meg előtte velem.
Utána pedig elkezdődne a büntetés, kizárólag a kötelező alapellátást kapná, tápláló étel de édesség nélkül, tanszerek, ruházkodás - de nem márkás cucc hanem a kínai minőség, semmi okostelefon, számítógépezés (csak ha iskolai munkához kell), semmi különóra.
Valami nagyon nincs rendjén a közted és a lányod közötti kapcsolatban.
És megtudnám kérdezni a lányodtól, hogy mégis hányas az IQ-ja, mert ilyen egy értelmes ember nem csinál!
Rövidre fogva pedig hogy miért is csinálja: gondolom nem tetszik neki a "rendszer" nem tetszik neki a saját élete.
És erre értelmes, és konstruktív megoldást nem képes kiötleni; helyette ilyen ostoba dolgokkal játssza dacost és lázadozik a külvilág ellen.
És mellesleg ha van neki pár hasonló szőrű haverja, akkor mindez még afféle összekötő kapocs is lehet feléjük, egy beteg közösség, együtt a "szemét" világ ellen.
Úgy hogy valami nagyon az alapjainál van elrontva lányodnál. A verés, meg szoba fogság pedig nem nevelési módszer csak azok hangoztatnak ilyesmit, akik abszolút képtelen a nevelésre.
Plusz, könnyen lehet hogy ezzel még csak jobban belehajtod abba, amitől most távol akarnád tartani.
Nehéz dolgok ezek, ilyen oldalon nem lehet "receptet" adni a megoldásra; de én egészen biztos vagyok benne, hogy nem a lányoddal kezdődött el probléma, hanem neked is vannak komoly saját problémáid.
És először saját magadat kellene egészségessé varázsolni, mert addig olyan túl sok értelme nincs a lányoddal mit kezdeni.
Legfeljebb beszélgetés el vele, minden fenyegetés és bántás nélkül, hogy mégis mire jó ez, átgondolta e józanul; és számol-e a következményeivel?
Mert lehet egy 10 év múlva majd már felfogja, hogy 10 évvel ezelőtt milyen idióta is volt, de akkor már késő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!