Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sok ennyi külön foglalkozás?

Sok ennyi külön foglalkozás?

Figyelt kérdés

Mielőtt letépné vki a fejem: nem én döntöttem így, hanem a gyerek, én meg engedtem neki. De nem tudom, jól tettem-e.

Szóval napközis a gyerekem, aki most negyedikes. Napi 6 órája van, egyszer pedig öt.Az iskolában egy különórája van. Heti plusz 5 óra elfoglaltságot ad neki a zeneiskola, ahová szeretett volna járni. Illetve jár edzésre, ami heti 3 alkalom. Mindez hétfőtől péntekig, hétvégén itthon van. Aztán ha nem ütközött volna ezekkel az órákkal, akkor járt volna még egy szakkörre meg egy egyórás edzésre, de az nem fért bele.

Ti mit gondoltok, ez a heti 1+5+3 óra 10 évesen sok különórának? Eddig bírja, de lehet, hogy jövőre nem engedem. Köszönöm!

2013. márc. 22. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Amig látod hogy birja,nem megy a tanulás rovására,addig engedd,mozgás egyébként is kell.

Csak akkor kell visszavetetni,ha látod hogy a tanulás rovására megy.

Ennyi idősen én is jártam mindenféle szakkörre,heti 3 óra rajz,2 fizika,4 kosárlabda,hétvégén tánc,nyolcadikig nem volt szabad délutánom.

2013. márc. 22. 15:36
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, azt nem írtam, hogy amúgy 4-es, 5-ös tanuló, és láthatóan bírja. Bár kicsit sápadt, de az azért van, mert nem eszik normálisan, de azt meg már megszoktam...

Ha belőled is "normális" ember lett ennyi különóra után, akkor megnyugodtam :)

2013. márc. 22. 15:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem olyan sok, általánosban én is sokfelé jártam, így középiskolásan már nem annyira bírom.

heti 2x sport (1,5 óra egy alkalom) + heti 1x suliban infó (nem volt beépítve az órarendben, hanem külön kellett bejárnunk délutánonként, persze ennek ellenére kötelező volt -.-) (45p) + heti 1x kötelező hittan (45p) + heti 2x zeneiskola (egy napon volt mindig szerencsére a hangszer+szolfézs (ha jól rémlik, az utolsó 2 évben a hangszer és a szolfézs is külön külön 1 órás volt, tehát egy napon összesen 2 óra, korábbi években 45perc-45perc), de sokan voltak, akik emiatt heti 4 napot bejártak) + heti 1x ének (1 óra)

Ez volt általános 7.-ben. 8.-ban már nem jártam zeneiskolába, mert elballagtam, az összes többi maradt.

Most 9.-es vagyok, ezek közül már csak énekre járok. (+ angolra hetente 2x 1óra) A hittan már nem kötelező, mert voltam bérmálkozó, infó benne van az órarendben, sportolni meg jelenleg nem járok, nem is lenne rá energiám, annyira lefáraszt a suli :)

5.-6.-ban egyébként ugyanaz volt amit leírtam, csak akkor még nem jártam énekre.

4.-ben pedig még nem volt infó. :)

Ja, amit kihagytam, hogy általánosban végig kötelező volt kórusra járnom, az vagy külön volt délután, vagy 0. ill. 8. órán.

Szóval igaz nem 10, de 10-14 éves koromig bírtam azt mint a fiad, végig kitűnő voltam, és a különórákon is jól teljesítettem. :)

Szerintem (főleg alsóban!!) még nem annyira megerőltető az iskola, hogy ne bírja a különórák mellett. Én speciel 4.-ben szószerint semmit nem tanultam, túlzás nélkül (sosem vettem elő itthon a könyveket), bőven elég volt kicsit figyelni a suliban. Felsőben már kell kicsit tanulgatni, de még bírható.

2013. márc. 22. 15:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Hú, köszi, aranyos vagy, hogy leírtad! Hittanra is jár, tényleg, csak az be van építve már.
2013. márc. 22. 16:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én alsós koromban így jártam: heti 2 úszás (mésfél óra), 1 matekszakkör, 2 szolfézs, 2 zongora óra, heti 3 balett (másfél órásak), 1 rajz szakkör... Ez már sok volt. Ha bírja, had járjon.
2013. márc. 22. 16:17
 6/10 anonim válasza:
100%
Szia! Én kilencedikes vagyok és heti 2x 1,5 órát táncolok, 7 éve hegedülök ami heti 1 óra + szolfézs 1,5 óra , emellett zenekarra is járok ami szintén másfél óra és emellett 4,8 az átlagom. Úgyhogy szerintem, ha valaki bírja és kedve is van hozzá lehet csinálni.
2013. márc. 22. 17:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, mindenkinek megy a pacsi, köszönöm!!!
2013. márc. 22. 17:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

10 évesen még kis energiabombák:)

A sport jó,kikapcsol,és ha még szereti is...A zene szintén jó dolog.Én most 11.-es vagyok,8-ban jártam heti 4X edzésre,2X külön angolra,meg heti 1X táncra és állandóan korcsolyázni,meg úszni voltam.Élveztem:)Aztán a gimibe sokkal több tanulnivaló lett,új barátok,és még a régiek is,ezerszer több iskolai program/foglalkozás,mint általánosban,barátom is lett,így a röplabadán kívül másra már nem marad időm.Szóval,szerintem ne izgulj,ha nem bírja látni fogod rajta,meg a napköziben gondolom megcsinálják a leckéket,ha fog az agya,akkor a negyedikes iskolai anyagot,a napköziben bőven megtanulják,bár ez napközis nevelő függő:)Az én napközisem ilyen volt:)

2013. márc. 22. 19:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Amíg bírja,addig biztasd és állj mellette!:) Ha nem bírja,akkor viszont egy dolgot minimum le kellene mondani,ugyanis a túlhajszoltság nagymértékű stresszhez is vezethet,a stressz meg szétszórtsághoz.Ennyi mindenre koncentrálni nehéz lesz majd később és fárasztó is.De még most,amíg nem olyan nehéz a tanulás,addig engedd:)
2013. márc. 23. 00:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, figyelni fogom!
2013. márc. 23. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!