Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti mit engednétek meg...

Szülők, ti mit engednétek meg a 15éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

hétvégente, szünetekben meddig lehetne kint barátokkal?

fiúzásban, szépítkezés? (műköröm, hajfestés,piercing)

-öltözködés

-kis alkoholos üdítők,sör?

2013. márc. 17. 15:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat:-) 9# neked aztán elég sok minden meg van engedve..:))
2013. márc. 18. 17:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

-hétvégente nem engednek diszkóba, amúgy se akarok 15 évesen, inkább csak házibuliba, azt is akkor, ha valaki haza kísér. Amúgy általában 8-9-ig, de anyu nagyon félt (szerencsére) szóval mindig mondja, hogy legyen kivel hazajönnöm..

fiúzás, hát most van 4 hónapja egy fiúm, kedveli meg minden, de mondta h semmi szex, meg h ráérek, egyet értek vele, hogy korai ebből sosincs vita

műkörmöm van, együtt szoktunk menni, szerintem semmi gond nincs vele. hajfestést viszont nem engedi, pircinget nem akarok, de nem is engedné

öltözködés: igazából, semmi extra normálisan öltözködök szóval mindent megenged. Maximum nagyon kivágott ne legyen, nagyon rövid se(szoknya) meg a nagyon nagy sarkú cipőt sem.

a sört nem szeretem úgyhogy az kilőve. Házibuliban szoktam inni néha de akkor SOSEM voltam részeg nem is nagyon akarok az lenni. Meg szokta kérdezni, hogy ittatok vagy, hogy mit ilyenkor semmit nem mondd csak, hogy "mindent lehet mértékkel" 15/L.

2013. márc. 19. 10:12
 13/18 anonim ***** válasza:
29%

Hétvégén: pénteken és szombaton késő délutánig, ez 5-6 órát jelent. Ennyi idő elég arra, hogy a barátaival beszélgessen meg mászkáljanak. Ráadásul ilyenkor még este hideg is van. Szünetékben megint más. Bár ilyenkor inkább benne lennék, hogy egy barátnőjéhez menjen és ott is aludjon, minthogy az utcán kószáljanak.

Fiúzás terén normális, hogy ilyen korban érdeklődik a fiúk iránt. Ha össze is jönne egy fiúval, nem tiltanám el tőle. De csak bizonyos határokig engedném. Nem aludhatnak együtt, nem lehet 2 évnél nagyobb korkülönbség és ne tapasztaljak negatív változást a viselkedésében.

Sminkelésben, az iskolától is függ. Ha az iskola megengedi pl. a körömfestést, akkor nem tiltanám meg. Műkörmöt nem engednék, mert ilyenkor még fejlődik a körme és a műköröm csak ártana. Húgom műkörmös, ő például csak akkor csinálna ilyen korú lányoknak műkörmöt, ha a szülő írásos belegyezését adja. A konkrét sminkben meg próbálnám meggyőzni, hogy iskolába nem szükséges a smink. Egyéb esetben is elég legyen a korrektor + szempillaspirál + szájfény. Hajvasalást nem támogatnám, alapból nem is vennék neki ilyeneket. Hajfestésnél... maximum egy-két színes csíkot, de semmiképp nem engedném, hogy az egész fejét kiszőkítesse vagy más színre, pl. feketére fesse.

Öltözködésben csak azt szabnám meg, hogy ne legyen ki a feneke, melle vagy a dereka.

Piercingben csak olyat, amit ki tud venni és nem marad nyoma.

Alkoholt én nem szoktam inni, se a férjem, így itthon nem tudna mihez nyúlni. Hogy a baráti társasága mivel kínálja, abba sajnos nem lesz belelátásom, de megpróbálom úgy nevelni, hogy ne az ivást meg a cigizést tartsa menőnek.

Persze, míg 15 lesz a kis csöppségem, addig még 10 év. Addig még sok minden változhat és változni is fog, de már évek óta elterveztük és megbeszéltük a párommal, hogy fogjuk nevelni, mit fogunk engedni és mit nem.

2013. márc. 19. 16:07
 14/18 anonim ***** válasza:
90%

Én 14 vagyok, szerintem jól vagyok "tartva". :D

Szüleim nem engedik se a műkörmöt, se a piercinget, se a tetkót, se a hajfestést(egyiket se akarok, soha). Nem cigizhetnék(nem is akarok.. fujj..)nem ihatok alkoholt, talán ünnepekkor, egy pár kortyot. Maximum kólát meg üdítőket. Igaz, reggelente megiszok egy nagyon enyhe kávét, mert napi 7 órám van, + 3 óra zeneiskola, edzés, és kb. este 7-re érek haza. Szóval az kell.

Sminkelés terén szempillaspirál, korrektor, szemceruza, és különleges alkalmakkor(szülinapi buli, fellépés, vizsga stb...) pirosító+tus. Semmi más.

Öltözködésben semmi dekoltázs, tavaly kaptam kosaras melltartót, és már elég nagy kell. Mindenki azt hiszi, hogy ki van tömve, de nem. Azt hiszem 0,75 cm szivacs van csak bennük. Semmi tanga meg ilyenek, olyan szoknya, ami kicsit ér térd fölé, bár én inkább nadrágos típus vagyok. Magassarkú nincs. Egyszer volt egy bokacsizmám, 6 cm sarokkal, fellépésekre. Utáltam. Maradok a sportcipőknél, és a kicsit motoros stílusú csizmáknál. Szeretem a szegecses dolgokat, ezért néha megőrülnek az őseim, hogy kilyuggatom a vásárolt szegecsekkel a ruháimat. :D

Hétvégente 9-re otthon kell lennem, de ha unokatesóméknál vagyok, és a nővére furikáz engem, akkor legkésőbb fél 11. :)

Most nagyon tetszik egy fiú, barátom még nem volt, egyszer csókolóztam. Vagyis csak inkább szájrapuszi volt. Szóval ez is kilőve. Viszont barátnőimmel mehetek a városba venni egy-két cuccot, mozizni, cukrászdázni, és akkor is sötétedésre otthon kell lennem, és már meg kellett addigra tanulnom. (ez van hétközben)

Én mondjuk szeretnék + 2 fülpc-t. Mondjuk z nem is annyira piercing..

[link]

Kb. ennyi. :)

2013. márc. 19. 20:05
 15/18 anonim ***** válasza:
46%

Haverokkal, barátnőkkel hétvégén 10-ig nagyjából (nyáron esetleg nagy ritkán tovább egy kicsit), feltéve, ha ez a kinn azt jelenti, mint mondjuk ahogy én csináltam annak idején: az utcán, a kapu előtt beszélgetve, ilyesmi. Buli csak házibuli, ha ismerem azokat, akikkel bulizik és van velük olyan felnőtt, aki vállalja a felelősséget, hajfestés, piercing semmiképp, műköröm semmiképp, alkohol nem.

Amúgy ha van egy kis esze, ezeket úgysem akarja ő maga sem.

2013. márc. 27. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:
66%

16 éves vagyok, most is ugyanazok a szabályok, mint amik 15 éves koromban, leírom őket. Én is igazságosnak tartom így, én is hasonlókat hoznék, ha oda jutok...

1) Hétvégente, szünetekben meddig lehetek kinn barátokkal:

Általában 10 óráig lehetek kinn a barátaimmal. Hozzá kell tenni, hogy nálam a baráti társaság egy ifjúsági csoport, ahol vannak családi ismerősök, normális felnőttek, vezetők is, szóval teljesen megbízhatóak. Általában ha egy alkalom véget ér (9-10 között, de inkább 9 felé), elindulok. Persze telefon mindig van nálam, biztonságos, meleg helyen vagyok, onnan nem megyek ki. Ha esetleg a csapat maradna társasozni, elmenne pizzázni, és úgy látom, hogy nem lenne még olyan horribilisen késő, megkérdezem, hogy lehet-e.

2) Fiúzás, szépítkezés (műköröm, hajfestés, piercing)

Eddig még nem volt barátom, de nem lenne tragédia, ha lenne. Feltéve, hogyha értelmes férfiemberről lenne szó, akinek nem ilyen bűnözői háttere van, és jobban sminkeli magát, mint egy lány. Ott alvás (vagy nem alvás) nincs/nem lenne, de a járás megengedett lenne.

Műköröm, hajfestés, piercing szóba sem jöhet, de nem is igazán akarok, tudom, hogy káros következményei vannak. Sminkelni különösebb alkalmakkor szoktam, szempillaspirál, szemhéjfesték, néhanapján korrektor és szemceruza, de azzal szerintem felhagyok. Én sminkben megengedném a lányomnak, ami nem "utcasarki" vagy "bevertek nekem" stílusú.

3) Öltözködés

Amiből nincs ki a hátsóm, a hasam és a mellem. Mondjuk én sem szeretem az ilyen darabokat, szóval ebből a szempontból nemigen kell zabolázni. Meg esetleg az ilyen halálfejes, gyűlölködő feliratos pólókat nézném rossz szemmel.

4) Kis alkoholok, üdítők, sör

Megint speciális helyzet, mivel epilepsziás vagyok, azt mondták, hogy az idegi gyógyszer és az alkohol nem jó kombináció, és nem is áll szándékomban saját magamon kikísérletezni. Születésnapokon koccintás, szilveszterkor pezsgő, templomban egy korty úrvacsorai bor (misebor), más nem.

2013. márc. 27. 20:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

hát akkor nekem engedékenyek a szüleim...:)

hétvégentente (leginkább péntek, néha szombat) kint lehetek 10-fél 11ig. vagyis beülünk egy helyre, ahol mindenki 14-17 éves.

fiúzás: nem volt még barátom, néhány helyes fiú tetszik, szóval örülnék, ha összejönne a dolog:) de nem szexelnék az biztos. csók lenne meg ilyenek, együtt sétálnánk a plázában, együtt lennénk az előbb említett helyen, és buli, de ott csak gimisek vannak, és a szülők elengednének oda.

szépítkezés: egy kicsit sminkelek, tetkó, piercing műköröm nem tetszik, nem is akarok. a hajamat nem vasalom, mert teljesen egyenes.

öltözködés: nem szólnak bele, mert nem rakom ki a mellem, meg a derekam.

alkohol: háttttt. apa nagyon ellenzi, mindig megkérdezi, hogy ugye nem iszom? anya tudja, hogy osztály programokon megvan a piálás, meséltem pár vicces sztorit, de azt is mondtam, h nem ittam sokat. (tényleg nem) a pénteki italozást nem tudják, pedig 1-2 feles vodka/tequila +koktél megvan. nem tudom mit szólnának, de anya rákérdezett mit ittunk, erre "semmiiiiiit" úgyhogy meséli az ismerőseinek, hogy beülünk oda és nem fogyasztunk ...

szóval ebből a szempontból ködösítek, de a többiből nem, örülök, hogy nem kell más helyeket bemagyaráznom. elengednek, mert csak velemkorúak vannak ezeken a helyeken.

mondják, hogy bármikor iszok valamit, otthagyom az italom, ne igyak bele,mert bármit beletehetnek ... emiatt egy ismerősöm a detoxban ébredt.

most el lehet könyvelni engem partyk***ának, de nem vagyok az!

2013. márc. 27. 21:05
 18/18 anonim ***** válasza:

16 vagyok, de tavaly is minden így volt.

Hétköznap úgy 11-ig szoktam kint lenni maximum. Hétvégén, szünetekben ameddig akarok.

A fiú dolgokat megbeszélem anyuval, ott is szabad terem van.

Műkörmöm csak néha van.

Hajfestést engednék, de nincs bajom a hajszínemmel, úgyhogy ezt nem használom ki.

Piercinget szintén engednék, de ezt sem akarok.

Az öltözködés rám van bízva.

Az alkohol engedve van.

Anyu mindig tudja hol leszek, kivel és mit csinálunk, és bulik után is beszoktam számolni neki a dolgokról. Megbízik bennem, mert mindent megosztok vele, ezért nem is korlátoz annyira.

2013. márc. 28. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!