Szülők, ti mit engednétek meg a 15éves lányotoknak?
hétvégente, szünetekben meddig lehetne kint barátokkal?
fiúzásban, szépítkezés? (műköröm, hajfestés,piercing)
-öltözködés
-kis alkoholos üdítők,sör?
>>hétvégente, szünetekben meddig lehetne kint barátokkal?
Kikkel, mit csinálnak, a kötelességei (hétvégére házifeladat) készen vannak? Ettől függ.
>>fiúzásban, szépítkezés? (műköröm, hajfestés,piercing)
Ha normális barátja van, az nem zavar (persze előtte helyreraknám mind a kettőt, hogy az eszüknél legyenek), de se műkörmöt, se hajfestést, se piercinget nem engednék.
A műköröm roncsolja a körmeit és iskolába nem való, hajfestést csak azért nem, mert vegyszer és tönkreteszi a haját idő előtt, piercinget meg hová? Nyelvpiercinget semmiképp engednék, a többit beszéljük meg, hogy mégis mit hová... De ezt sem támogatom, ráér 18 évesen eldönteni.
>>öltözködés
Ha nem úgy néz ki mint egy útszéli k.rva, akkor olyan stílusa lehet, amilyet akar. Persze a nagyon durva extrém kinézetet a suliban biztos nem tolerálják, de hogy tornacipős-farmeres vagy más, az nem számít.
>>kis alkoholos üdítők,sör?
Én 15 évesen rájártam a szüleim gyümölcslikőrére, anyukám egyszer gyanút fogott, hogy de gyorsan párolog... Ettől függetlenül soha nem voltam részeg csak picit spicces. Szóval a kis alkoholtartalmú italokkal szerintem nincs gond, persze nem napi fogyasztásra, de egy gyümölcsös sört vagy ezeket az alkoholos üdítőket (Bacardi Breezer) simán meginnék vele egyet.
Pénteken és szombaton addig van kint ameddig szeretne, de telefon mindig kell hogy legyen nála. Az a szabály nálunk, hogy bárhova lemehet, ha szól előtte, hogy hol lesz, ne érjen meglepetés. És ha hideg van kint, mint például most is, akkor ne nagyon rohangáljon az utcán, legyenek fedett és meleg helyen. Ide is hozhatja akár a barátait, nekünk nagy házunk van szerencsére, szóval elférnek, de ekkor is szólnia kell.
Fiúzás is lehet természetesen, de ottalvást és egyéb dolgokat még nem engedek neki, mondjuk okos lány, tudja ő ezt magától is, korai lenne a szex.
Műköröm, piercing, tetoválás nincs, ő is tudja hogy felesleges, a zselés műköröm rákot okoz, a tetoválást megbánná, és én elmagyaráztam neki, hogy amíg nincs munkahelye, addig ne csináltasson, mert felvételnél kizáró ok lehet. Ő is orvos szeretne lenni, mint én és a férjem, úgyhogy érti, hogy látható helyre nem szabad tetoválást csináltatni, máshova meg nem szeretne. Piercinget talán engedném neki, de arcba biztosan nem, esetleg fülbe. Azt én is 15 évesen csináltattam, bár rá két évre ki is szedtem.
Öltözködésben elég nyitott vagyok, bármit felvehet amiből nincs kint a dereka, és nem olyan mély a dekoltázsa. Magassarkút nem veszek neki, mert attól deformálódhat a lába, sérülhetnek a porcok a lábába, szóval azt nem hagyom hogy hordjon, bár most épp egy éktalpú cipőt szeretne magának, talán az még megengedhető. Iskolába oldaltáskával jár, de nem azzal a kézitáskával ami mostanában olyan felkapott. Az is egészségtelen, bár az oldaltáska is, de azt mondta, hogy hátitáska már 9.be ciki, úgyhogy muszáj voltam megvenni.:)
Úgy beszéltük meg, hogy amikor már meg tudja magának venni az alkoholos üdítőt, akkor megihatja. Szilveszterkor kap pezsgőt, meg szülinapoknál ihat ízesített sört, de egyéb alkalommal nem.
Hétvégén,szünetben sötétedésig,attól függ hol van,kivel,és ha a kötelezettségi teljesítve vannak
Fiúzás,normál módon,nincs együtt alvás,nincs mindennap találka(ha nem osztálytársak),normálisan nevelt lány tudja hol a határ egy 15 éves gyereknek
Ma korrektor,szájfény,szempillaspirál,NINCS műköröm,műhaj,szolárium,hajfestés, magasarkú,piercing,tetkó
Öltözködés,ízlésesen,ne legyen kint segge,melle
Alkohol ma fél pohár,bor,pezsgő alkalmakkor
Hétvégenete:kilencig.Szünetekben szintén.
Fiúzás:azt,hogy egy barátja legyen,akivel elmennek moziba,sétálni,fagyizni vagy egymáshoz engedném,de semmiképpen nem szex.
Szépítkezés:sminkelni sminkelhetné magát,de nem mint egy ribanc.
Műköröm,piercing:nem engedném.
Hajfestés:ha fodrász csinálja,és normális színre akkor engedném.
Öltözködés:10 cm-es szoknyán,és olyan felsőn kívül,amiben kint van a melle bármit felvehet.
Alkohol:kis mértékben igen.
2 hete töltöttem a 16-ot, de 15 évesen is így volt minden:
hétvégente, szünetekben: ameddig akarok, csak szórakozóhelyen szoktam zárásig maradni (3ig, esetleg utána még sétálunk egyet, hogy kitisztuljon a fejünk), egyébként olyan 1ig kb
fiúzás: ez most épp nem aktuális :) de egyébként nem akadályoznak benne, csak a szexet nem támogatják.
szépítkezés: miután befejeztem az általános 7. osztályt, utána 9. elejéig végig volt műkörmöm, most iskola miatt (egészségügyi) nem lehet, úgyhogy már november óta nincs, csak téli szünetben volt..(nagyon szokatlan nekem így még mindig. próbálom, és régen is próbáltam megnöveszteni, de mindig lerágom. így kicsin meg olyan csúnya, ha kifesteném a jó kis lerágott körmeimet egyenesen undorító lenne)
festve nincs a hajam, anyu azt mondta, hogy inkább várjam meg a suli végét, ne így iskola közben. úgyhogy majd júniusban végre igazi szőke leszek, most olyan "középszőke" a hajam, nagy átlagban szőkésbarnának mondják az emberek. de egyébként is már csak pár cm kell, hogy csípőig érjen a hajam, úgyhogy legalább már szép hosszú lesz, mire be lesz festve. csak félek, hogy a hajvasalás+hajfestést már nem fogja olyan szépen tűrni, mint csak magában a hajvasalást.
piercingem nincs, abból csak 3 tetszik: orr, köldök, surface (csípőnél)
ez utóbbit nem hiszem, hogy megengednék, az orrom nagy, úghogy orr pc kilőve, köldököt meg majd ha megint meg leszek elégedve az alakommal, és szeretnék, akkor 99%, hogy megengednék. :)
hétköznap suliba egyszerűen sminkelem magam (alapozó, púder ,szempillaspirál, néha bronzosító/pirosító, nagyon ritkán szemceruza/szemhéjpúder , ja és persze még ajakbalzsam/szájfény), mert nem vagyok valami türelmes, szóval nem szeretek ilyen aprólékos munkákkal foglalkozni (de azért szerintem már elég jól megy), de egyébként is mindig késésben vagyok, úgyhogy nálam csak az ilyen 5 perces smink fér bele hétköznap.
hétvégén pedig szoktam erősebben is sminkelni magam.
öltözködés: nem szólnak bele egyáltalán, csak annyi a kérésük, hogy évszaknak megfelelően öltözködjek. szóval, hogy -10 fokban ne köldök érő kabát legyen rajtam, meg túlszaggatott farmer (vagyis ez harisnyával okés :D)
kis alkoholos üdítők, sör: vannak "nagy alkoholos üdítők" is? :D
amúgy anyu nem igazán szereti, ha alkoholizálok, de amíg nem a kórházba kell értem eljönniük, mert az éjszaka közepén bevittek detoxra, addig nem problémázik rajta. szóval olyanon, hogy kicsit becsiccsentek, nem akadnak ki.
apuval pedig szoktam borozgatni, mielőtt elmegyek. vagy pedig ketten sörözgetünk, kólásborozunk, meg ilyesmi...:)
Hétvégén sötétedésig mehetek ki, és sokfele elengednek addig, amíg nem romlik az átlagom, és tudják hogy kikkel és mit csinálok. Ami az öltözködést illeti, nem festethetem be a haja, meg semmi piercing.
Fiúk: Vannak barátaim, ha valami komoly alakulna ki, akkor arról szüleimmel beszélünk, és eldől a dolog.
Pezsgőn kívül nincs alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!