Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy kérdés válaszai után...

Egy kérdés válaszai után elgondolkoztam. Szülők! Szerintetek kinek a feladata felvilágosítani kamasz gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Elmélet:

Adott egy 16 éves lány. Ki a "hibás"?? Ilyen idősen még szinte gyerek. És NEM vitát szeretnék szítani, csak elgondolkodtat a dolog. Nekem egy kamasz fiam van, tudom, hogy ki tetszik neki, beszéltünk már a szexről. Úgy gondolom eleget. A 2 kisebb még kicsi hozzá, bár lányommal a menstruációról pl beszéltünk már (10 éves, szóval nem korai)

Az iskolában kéne ezt komolyabban "oktatni"? Külön "szexórákat" kéne tartani? Otthon a szülőkkel?

Még egyszer mondom, nem vitázni szeretnék.

2013. márc. 12. 21:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Hát utolsó. Ez szomorú. De szerintem jobb, ha otthon is van valaki akivel lehet beszélni a dologról. Akiről tudod hogy bízhatsz benne, nem? Vagy csak én gondolom így. Hogy jobb lenne, ha a szülő időben elbeszélgetne a gyerekével..?
2013. márc. 13. 15:47
 22/24 anonim ***** válasza:

Ez elég jó kérdés!

Szerintem ez kicsikét mindenkinek a feladata. Legfőképp a szülők feladata lenne.

Nos, én Magyarországon "nőttem" fel, 11.es koromban költöztem az Államokba. Otthon nem volt túl nagy felvilágositás az általánosban.

Emlékszem, kb 7. osztályosak voltunk, tudtunk egy-két dolgot, de én kiváncsi voltam többre. Szüleim nem igazán világositottak fel, igazából csak a menstruációról ültünk le beszélni. Kaptam könyvet, abból lettem okosabb a szex téren.

Nos, felsőben, amikor ott volt az ideje a felvilágositásnak, már nagyon vártam, kiváncsi voltam több mindenre. Természetesen a fiúk eléggé éretlenek és idétlenek voltak ebben a korban, és elröhögték a dolgokat, mire az ofőnk azt mondta, hogy akkor nem beszélünk róla, és témát váltott.

Egyértelmű, hogy őket is érdekelte, csak kinos volt nekik. Ez az ofőm hibája volt, végig kellett volna tartani az órát...

A gimiben is letudták a felvilágositást egy csomaggal, amiben csak pár betét volt, meg egy füzet, de a szexről semmi... Nem is tudom, hogy mivel okitottam magamat ki, mert szinte mindent tudtam már.

Viszont, mikor kiköltöztem az államokba, teljesen más volt minden... Végzős évemet jártam, de fel kellett vennem pár alap órát, pl az egészségtant ott 10.ben tanitják, ahol a szexel is elég mélyen foglalkoztak, volt egy fa pénisz, amin bemutatták, hogy kell felhelyezni az óvszert, minden védekezési formáról szó esett, stb.

Volt még egy óra, amin a gyereknevelésről lehetett tanulni, persze ez választható tantárgy volt, de engem érdekelt, ezért felvettem. Ott a szexről nyiltan beszéltünk, ugyanúgy be lettek mutatva a védekezési formák, sőt, minden asztal kapott egy banánt, hogy gyakorolhassuk az óvszer felhelyezését, és mindenki gyakorolhatta! Teljesen nyiltan beszéltünk mindenről, természettudoményos filmeket néztünk (a szex anatómiája c film elég hasznos egy 17 év körüli kamasznak, szóval figyelmedbe ajánlom!)

Szóval igaz, hogy a suli dolga is lenne, és nem ártana részletesebben beszámolni a dolgokról, de leginkább a szülőknek kéne a felvilágositást tartani, mivel ők ismerik a gyereküket, ők tudják, hogy mennyire érettek.

Nagyon jól csinálod a felvilágositást, szerintem mindent megtettél, amit kell.

Én is hasonló elvekkel szeretném majd a gyermekeimet nevelni, és nyiltan beszélni a szexről.

De ezt nem elég kamasz korban elkezdeni, mert nekem is igen kinos lenne, még most is, ha anyum hirtelen felhozná a témát, úgy, hogy igazából sosem beszéltünk róla...

2013. márc. 13. 15:52
 23/24 anonim válasza:
Nekünk 8. év végén bioszból külön témakör volt a szaporodás
2013. márc. 24. 09:16
 24/24 anonim ***** válasza:
Anno nekünk is, de az nem felvilágosítás. Az lófütyi.
2013. márc. 24. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!