Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért viselkedik így?

Miért viselkedik így?

Figyelt kérdés
16 éves leszek, anyukám mégis úgy kezel mint egy 5évest,állítása szerint Az is vagyok... Mindent megmond nekem olyan dolgokon veszekszik velem és csapja ki a balhét ,Hogy pl. Nem vettem fel trikot,v zoknit és ilyenekert jön a hatalmas üvöltes amin még a barátom is kibukik. És kivan bukva Hogy Nem tanulok( osztály második voltam hetedikben és nyolcadikban , most kilencedikes vagyok és kb.1 éve betegeskedem és egy orvos se tudja pontosan mi bajom, így nehezebb a tanulás Az állando rosszullétek miatt)Olyan apróságokon is kibukik ,h megakarok nézni egy filmet ami 7v8 órakor kezdődik este , és ,hogy jajj nekem Nem szabad megnézem mert aludnom kell,kihuzza a netet csak azért ,h Ne tudjak rolla telefonalni, nincs egy önálló döntésem,ha mégis hatalmas a botrány szinte mindíg .Hétvégén is mar korán reggel üvölt h tanuljak stb. Vizsgázom csak miatta idén 4szer v 5ször mégis elégedetlen Miért viselkedik úgy mintha kisgyerek lennék ?
2013. febr. 17. 08:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok a gondja, problémája, sokat idegeskedik és lehet megkönnyebbül, ha ezt rajtad veri le vagy nem is tudom. Biztos jót akar neked, hogy legyen belőled valaki, de a leírtak alapján sok dolgot túlzásba visz.

Én azt gondolom, ha valaki szorgalmas és tanul és úgy, ahogy a lehetőségei, egészsége (mert nálad is ez szerepet játszik) engedi és nem lazsál, nem hanyagol, akkor tök mindegy, hogy kitűnő-e vagy csak 4-es tanuló. Amúgy teljesen természetes, ha valaki az általánosból átkerül egy teljesen más követelményekkel rendelkező iskolába, ami ugye alapból egy új hely, új tanárokkal, új osztálytársakkal, új környezettel, hogy kicsit romlanak a jegyei.

És nem értem, hogy egy 16 évesnek miért is kéne este 8-kor lefeküdnie aludni? Én azt gondolom, ha nem éjjelek éjjelén alszol el, hanem még este, akkor nyugodtan lefeküdhetnél akkor, amikor álmos leszel.

A másik meg, hogy soha nem tanultam szombaton és főleg nem kora reggel. Szombaton max. megírtam az írásbelit, de inkább kikapcsolódtam, hogy felfrissüljek kicsit és vasárnap tanultam. De akkor is az én időbeosztásom szerint, soha nem dirigáltak ebbe a szüleim és azért nem lettem kitűnő, de a matekot leszámítva, amit sosem értettem, minden másból 4-es és 5-ös eredményekkel zártam.

Szóval egy kicsit valóban túlzásba esett anyukád, de majd csak felnősz és a saját lábadra állsz, akkor már annyira nem lesz gáz ez a helyzet.

Nehezen fogadja el valószínűleg, hogy felnőtt ugyan még nem vagy, de már nem is vagy gyerek és ez neki is egy új helyzet és nem igazán tud vele mit kezdeni. Vagy alapból egy ilyen típusú ember.

2013. febr. 17. 09:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, és szerintem is jót akar Nekem, csak mindig mindent túlreagál , beszélnem kéne vele?
2013. febr. 17. 09:20
 3/3 senior24 ***** válasza:

Szerintem eléggé tulreagálja.Lehet h jot akar de rengeteg szülő beleesik abba a hibába h még mindig babázik.És amikor már felnőtt a gyerek még akkor is ugy kezeli mint egy pisist.A másik meg h nem rajtad kéne leveznie akár mi is az.Tudom h nehéz de akkor sem.Elmondhat dolgokat de nem igy.Mesélhetnék a szánalmas szülöi viselkedésekről de nem akarok.

Szerintem beszélj vele.

2013. febr. 18. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!