Jó anyai viszony? Ő hogy éli meg?
Ha most olyan vele a viszonyod, akkor egy baba érkezése után is olyan lesz.
És egy baba érkezése a "vér szerinti" gyereket is érintené, tehát összességében úgy képzelem, hogy olyan lesz, mint amikor kis testvér érkezik.
Rajtatok múlik, hogy hogyan kezelitek a helyzetet.
Különös figyelmet kell fordítani a nagyra ilyenkor.
Mivel ő már nagy kislány, szerintem élvezni fogja a picit.
Rá lehet bízni feladatokat, hogy érezze, nagyon fontos.
Pelenkázás, ringatás, bármi.
Amikor a pici alszik majd, lehet vele tölteni "értékes időt".
Hogy milyen érzéseid lesznek belül, azt nem tudom, lehet hogy a "sajáthoz" jobban fogsz ragaszkodni (nem is lenne meglepő), de kimutatni nem szabad, illetve ügyelned kell erre.
Nekem 3 gyerekem van, és nem mindig érzem ugyanazt és ugyanúgy irántuk, de ez természetes, és fontos, hogy mit hogyan teszek, tehát ne gondold, hogy több "sajátnál" ez máshogy van. Sok boldogságot!
Szerintem érdemes vele beszélgetni erről.Hogy szeretnétek neki kistestvért,a dolgok változni fognak,és a tesótól függetlenül őt mindig nagyon fogjátok szeretni,a húgi/öcsi soha nem lesz ellenség,szeretni kell egymást,nem szabad féltékenynek lenni.Amikor meg terhes leszel,engedd,hogy megfogja a pocidat,vond be a ruhavásárlásba,vidd el ultrahangra,hogy lássa a testvérkéjét.Ha megszületik akkor is próbáld nem elhanyagolni,de mindenképp készítsd fel arra,hogy kevesebb időd lesz,és próbáld megértetni vele,hogyha a babával foglalkozol az nem ellene irányul,hanem mert ő egy magatehetetlen kisbaba,aki még nem olyan nagylány,mint ő,és egy picikének több segítségre van szüksége.Ha majd sétálni mentek vidd el őt is,ha a kicsinek cumit vesztek neki vegyetek egy csokit,ha pelenkázod hívd segíteni.
Van olyan gyermek akit megvisel a tesó születése,van olyan,akit nem.Köztem és a húgom között 7 év van,én mindig is imádtam a kisgyerekeket,ezért egyáltalán nem viselt meg a húgom születése,örültem neki,és mindig segítettem anyunak,amikor én nagyobb voltam,olyan 15 éves korom körül,elhoztam a húgom iskolából,vigyáztam rá,szóval nagyon szeretem/szerettem.De ismerek olyat is,akinek egyáltalán nem vált be a nagy korkülönbség,mindig nyavalygott,hogy nem tudnak együtt játszani,mert pl az egyik már fiúzik,bulizik,a kistesó meg még csak barbizik.Én nem ilyen voltam,leültem a húgommal játszani,elvittem ide-oda .Szóval gyerekfüggő is.Én körülbelül 5 évet tervezek a gyerekeim között.Bár ez még odébb van,ugyanis holnap van a lányom első szülinapja:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!