Kiengedjem így a kamasz lányomat Egyiptomba?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon kedves házaspár ismerősünk. Ők Egyiptomban élnek (egyiptomiak), fiatalok, nagyon kedvesek. Többször is voltak nálunk. Tudják, hogy a lányom mennyire rajong az arab országokért. Így meghívták pár hétre a nyárra vagy az éven valamikorra. Náluk lenne a lányom, viszont ha megy akkor egyedül menne és jönne vissza is. Jól beszélni az angolt is, megbízható. Nagyon szeretne menni, mindenben segít itthon is, nagyon menne. Viszont én egy kicsit féltem.2013. febr. 14. 22:34
1/12 anonim válasza:
Mennyire kamasz? :) Hány éves?
2/12 A kérdező kommentje:
Pár hónap múlva 17 lesz.
2013. febr. 14. 22:39
3/12 anonim válasza:
Siman. Mar nem olyan pici. Az meg, hogy megismerhet egy mas kulturat iszonyatos elonyhoz fogja juttatni. Olyanoknal fogod tudni, akikben megbizol, nem eshet baja.
Tanulgasson kicsit arabul, jol fog jarni vele!
4/12 anonim válasza:
Akkor igen. Bár Egyiptomban mindig történik valami... :) Ha megbíztok a házaspár ismerősben, had menjen a gyerek. Úgysem lehet őket hét lakat alatt tartani (sajnos...).
5/12 A kérdező kommentje:
Azt is tanulgat. :-). Tud már napszaknak megfelelően köszönni, érdeklődni a másik fél iránt (hogy van, hogy hívjak, honnan jött, hol lakik, hány éves, mit dolgozik). Ezekre a lányom is tud válaszolni. Betud mutatkozni. Tud segítséget kérni. Megtudja kérdezni, hogy merre van a ..... , mennnyibe kerül a ........ . Meg tud még pár étel/ruha/tárgyi szót. Tud pár kifejezést is. Folyékonyan nem tud beszélni de valamit azért elgagyog. Meg megért sok mindent.
2013. febr. 14. 22:49
6/12 anonim válasza:
Én a helyedben nem engedném egyedül, főleg Egyiptomba, ahol mostanában nem valami békések az emberek. Meg egy arab ország egész más kultúrájú, ki tudja, nem tesz-e valami olyat, ami nálunk normális, náluk viszont súlyos bűn. Nem árt ezt kétszer is jól átgondolni. Én így felnőttként sem mernék egyedül kimenni, még társasággal is csak óvatosan. Bár a te lányod, te ismered, de azért egy arab országba csak úgy elengedni ennyi idősen kicsit kockázatos.
7/12 anonim válasza:
Igen, Egyiptomban nem láttak még fehér embert, turistákhoz sincsenek szokva, egyáltalán nem.
8/12 anonim válasza:
Figyeld a híradókat, hogy van-e fennforgás, de ha nincs, akkor menjen. Őszintén irigyelem, hogy ilyen lehetőségei vannak, én is tanulnék arabul, az is egy gazdag nyelv és kultúra. Nem minden nap van ilyen lehetőség, élni kell vele!
9/12 anonim válasza:
igen. De, mobilon tartanám vele a kapcsolatot, főleg miután leszállt a gép, kimentek-e elé és ilyenek.
Háziorvost megkérdezném, Egyiptomba érdemes-e valamilyen oltást beadatni?
Ha kimegy akkor CSAK, de komolyan, CSAK palackozott vizet igyon. Volt, akinek még a hotelben is hasmenése lett a vezetékes víztől, vagy valami kajától. Higiéniás dolgokra nagyon figyeljen oda, Egyiptomban sajnos nincs olyan szigorú ANTSZ mint nálunk.
10/12 anonim válasza:
Egy megbízható, felelősségteljes 17 évest simán el lehet engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!